ROPAX-risteily – Hansaristeily Hampuriin 23.9.2017

Print the page
 • KC:n risteilyt ovat huolellisesti suunniteltuja. Toteutus kaikilla matkoilla on mennyt nappiin, eikä matkojen järjestäjästä johtuvia
  ongelmiia ole ollut. Luotettavaa ja turvallista maailman kuvan avartamista!
  Pertti, yli 50 KC-matkaa 

 

 • Loppupäätelmiä
  Kalevi Kalliomäki

  Matka Eurooppaan (Saksaan) Ropax aluksilla näyttäisi olevan hyvin kilpailukykyinen vaihtoehto puuduttavalla ajellulle Ruotsin ja Tanskan kautta. Rahalliset kulut ja matka-aika eivät eroa oleellisesti, kun automatkan kaikki kulut ottaa huomioon. Ropax matkan jälkeen voi virkeänä jatkaa matkaa Eurooppaan, vaikkapa Espanjaan.
  Laivan hytit ovat uusia ja standardikamaa. Ilmastoinnin ääni ja viileä puhallus häiritsivät ainakin herkkäunisia ja viluisia yöllä. Vain puhalluksen lämpötilaa voi asukas säätää, mutta ei lainkaan voimakkuutta. Seuraavalla kerralla pitänee ottaa matkaan vahvaa teippiä.. Pistorasioita ja valoja oli riittävästi ja suihkutilassa mahtui jopa kääntymään. Äänieristys tuntui riittävältä paitsi väliovella varustetuissa hyttipareissa.
  Hyttikorttien magneettinauha käyttäytyi heikonlaisesti. Hyttiin pääsemiseksi piti korttia hivutella sisään useampaan kertaan. Mutta kärsivällisyys oli valttia, lopulta aina pääsi sisään.

  Hupikannella 11 on ruoka- ja juomapaikkoja ihan riittävästi. Lisäksi niistä on hyvä merinäköala varsinkin jos haluaa bongata reitillä kulkevia muita aluksia. Niitä muuten näkyi paljon. Maanäkyvyys oli harvinaista herkkua. Tähän vuodenaikaan merellä on kevyttä sumua, joka rajaa näkyvyyttä muutamaan kilometriin. Gotlanti, Öölanti ja Bornholm varmaan kesäaikaan näkyvät horisontissa ja samalla voi kokeilla nettiyhteyttä mantereen tukiasemiin.
  Tällä kannella on myös kuntoiluhuone, hieroja, sauna, poreallas ja lapsille leikkitilaa. Se mikä puuttui, oli pieni kirjasto. Laivamatka kun kestää 29 tuntia, niin omaa aikaa nukkumisen ja ruokailujen jälkeen jää ainakin puoli päivää eli 12 tuntia. Siinä ajassa ehtisi lukaista dekkarinkin.

  KC:n järjestämä ohjelma oli periaatteessa OK, mutta aivan liian kiivas tempoinen. Luokkaa amerikkalaisen matkatoimiston mainos ”nähkää Eurooppa parissa päivässä”. Matkan jälkeen näet olimme hyvin väsyneitä, emme siis virkeitä. Neljästä yöstä kaksi pilaantui aikaisen nousun takia ja loput taas pilaantuivat kun nukkumaan ei päässyt ennenkuin aamuyön puolella.

 • Suosittelen lämpimästi näitä laivaristeilyjä kaikille risteilylomista kiinnostuneille!
  Luotettava matkanjärjestäjä, jonka matkoilla kaikki toimii niin kuin pitääkin.
  Viime jouluinen risteily oli erinomainen myös ja siitä kiitokset.

  Ikunen risteilijä 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X