Kansallisooppera Hamina Bastioni Giuseppe Verdi – Requiem 10.8.2023

Päiväretki historialliseen Haminaan ja piipahdus merikaupunki Kotkaan. Tällä matkalla ehdit tutustua kiertoajelulla itärannikon tärkeisiin satamakaupunkeihin, lounastaa Keisarinsatamassa  ja nauttia päivän päätteeksi Suomen Kansallisoopperan esityksestä ainutlaatuisessa Hamina Bastionissa.

Hinta 125 € / hlö

Giuseppe Verdi – Requiem

Suomen Kansallisoopperan suuri orkesteri ja kuoro solisteineen vierailee Hamina Bastionissa torstaina 10.8.2023. Konsertissa soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, joka esitetään oopperan suuren orkesterin ja kuoron, sekä neljän laulusolistin toimesta.  Giuseppe Verdi sävelsi sielunmessun Messa da Requiem ihailemansa italialaisen kirjailija ja runoilijan Alessandro Manzonin mjuistolle 1873-1874. Teos esitettiin ensimmäisen kerran Milanossa toukokuussa 1874 Verdin itsensä johdolla.

 

Ohjelma

10.00                Lähtö Mikonkadun tilausajopysäkiltä Helsingin rautatieasemalta

11.45                Kiertoajelu Kotkassa opastettuna.

13.45                Lounas ravintola Keisarinsatama
Ravintolan nimi juontaa juurensa 1800-luvun lopulle, jolloin Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III vietti aikaa keisarillisella kalastusmajalla Langinkoskella. Tullessaan käymään kalastusmajalla keisari ankkuroi aluksensa läheiselle lahdelle, joka kansan keskuudessa sai nimen Keisarinsatama. Kotkan Höyrypanimo Osakeyhtiö vihittiin juhlallisesti käyttöön 22.8.1895.

15.40                Haminan kiertoajelu, jossa tutustutaan Ympyräkaupunkiin opastettuna.

17.00                Vapaata aikaa tutustua Haminaan ja valmistautua illan esitykseen.

19.00                Hamina Bastioni Kansallisooppera: Giuseppe Verdi – Requiem (ei väliaikaa)

20.50                Paluumatka Helsinkiin

 

Kotka tunnetaan palkituista puistoistaan, jonka kaupunkipuisto käsittää kymmenkunta erilaistapuistoa Kotkansaarella ja Kymijoen varrella. Tunnetuin niistä ehkä Sapokan vesipuisto. Kymijoki on tarjonnut kalaa ja yksi Kotkan nähtävyyksistä onkin Keisarillinen kalastusmaja Langinkoskella. Kotkan Kantasatamasta löytyvät myös Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo ja monitoimitila Ruuma Merikeskus Vellamosta. KotkaHamina Satama on Suomen suurin meriliikenteen vientisatama.      

Kaakkois-Suomen vanhin kaupunki Hamina on rakennettu ympyrän muotoiseen asemakaavaan. Keskellä ympyrää sijaitsee Raatihuone, josta vanhan kaupungin kadut loittonevat asteittan. 1653 perustetusta Haminasta tuli tärkeä linnoituskaupunki. Haminan kadettikoulu perustettiin 1819 ja sen loputtua Reserviupseerikoulu aloitti itsenäistymisen jälkeen samoissa tiloissa 1920. Haminan kaupunkilinnoitus on hyvin säilynyt. Keskusbastioni  on entisöity ja ja se on katettu Euroopan suurimmalla kesäajan telttakatoksella, jonka suojissa pidetään Hamina Tattoon pääkonsertit ja paljon muita tapahtumia.

 

Hinta 125 € / hlö sisältää:

  • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset
  • Kotkan ja Haminan kiertoajelun
  • Lounas ravintola Keisarinsatamassa
  • Oopperaliput

Kristinan edustajan palvelut Helsingistä Haminaan

 

Tervetuloa mukaan!