Kohteissa

Pukeutuminen

Retkiä varten on syytä varata mukaan hyvät kävelykengät sekä säänmukainen vaatetus. Huomioithan ystävällisesti eri kulttuurien ja uskontojen kunnioittamisen myös vaatetuksellasi. Useimpiin uskonnollisiin kohteisiin ja syrjäisemmillä seuduilla on syytä peittää olkapäät ja polvet.

Retket

Kristinan yhteismatkalla retki käyntikohteessa on sisällöltään rikas elämys – se on usein paljon muutakin kuin opastettu kaupunkikävely. Jokaisessa kohteessa mukana on paikallinen opas, joka on alueensa asiantuntija. Suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan johdolla on helppoa ja vaivatonta tutustua alueen nähtävyyksiin. Tarkista matkalla jaettavasta ohjelmasta / matkanjohtajalta retkien alkamisajat ja tapaamispaikat!

Ruokailu

Kokopäiväretkillä syömme lounasta retken aikana. Tärkeä osa matkaa on aina maistaa joitakin paikallisia makuja! Pieni herkuttelu kuuluu lomaan ja muutamasta matkan aikana kertyneestä lisäkilosta ei kannata huolestua.

Arvoesineet

Suosittelemme jättämään kotiin kaikki arvokkaat korut ja esineet, jotka voisivat herättää varkaiden huomion. Useimmiten hyteistä löytyy ohjelmoitavissa oleva tallelokerto. Muistathan tyhjentää tallelokeron ennen risteilyn loppua.

Maksuvälineet ja valuutta

Pankki- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksukelpoisuuden jo ennen matkaa. Kohteiden keskustoissa on usein pankkiautomaatteja ja valuutanvaihtopisteitä. Matkakassaan kannattaa varata myös jonkin verran kolikoita ja pieniä seteleitä.

Euroalueen ulkopuolisiin kohteisiin suosittelemme valuutan vaihtoa jo Suomessa, mikäli mahdollista. Laivoilla ei yleensä ole rahanvaihtoa. Lisätietoa kohdemaiden valuutoista saat pankistasi tai rahanvaihtopisteistä.

Sää

Säätietoja löytyy esim. Internetissä seuraavilla sääsivuilla:

www.foreca.fi
www.weather.com
www.wunderground.com
www.accuweather.com
www.yr.no

Maatieto ja turvallisuus

Olethan erityisen huolellinen henkilökohtaisen omaisuutesi suhteen maissa liikkuessasi. Ennen matkaa kannattaa tutustua Ulkoasianministeriöin sivustoon (www.formin.fi), josta saa tärkeää ja ajantasaista tietoa eri maista ja niiden matkustustiedotteista.