Mustalahtien kokemuksia Reinin risteilystä – ”Arkipäivän kiire tuli oikeasti heitettyä roskikseen.”

Jyväskyläläiset Tarja ja Lauri Mustalahti osallistuivat Kristina Cruisesin risteilylle ensimmäistä kertaa keväällä 2019. Reinin jokiristeily kesti matkoineen yhteensä kahdeksan päivää. Suurin syy Kristina Cruisesin valintaan oli kokonaisuuden helppous – kun kaikki oli valmiiksi mietitty ja ohjelma suunniteltu, tuntui loma oikeasti lomalta.

Risteily alkoi Hollannista, josta matkattiin Saksan ja Ranskan kautta aina Sveitsiin saakka. Matka järjestettiin huhtikuun alussa.

– Matkojen kuvaukset oli tehty niin hyvin, että ne saivat meidät kiinnostumaan siten, että tuli lähdettyä, Lauri hymyilee.

”Herkuttelimme sillä ajatuksella, että kaikki on ajateltu aivan valmiiksi”

Tarja ja Lauri ovat käyneet yhdessä useilla sellaisilla matkoilla, joille he ovat itse varanneet lennot ja hotellit, suunnitelleet ohjelman ja valinneet vierailukohteet. Kristina Cruisesin risteilyllä kaikki oli valmiiksi mietitty.

– Herkuttelimme sillä ajatuksella, että kaikki on ajateltu aivan valmiiksi. Matka myös etenisi suhteellisen hitaasti. Tämä oli ehkä se suurin syy, miksi sitten loppujen lopuksi päätimme matkaan lähteä. Tällainen arkipäivän kiire tuli oikeasti heitettyä roskikseen, Lauri sanoo.

– Nyt oli helppo lähteä, kun joku oli miettinyt jo kaiken valmiiksi, valinnut kohteet ja niiden kohokohdat, Tarja jatkaa.

Väljää ja kiireetöntä matkustamista

Risteily oli Tarjalle ja Laurille kokonaisuutena positiivinen yllätys. Sekä Kristina Cruisesin henkilökunta että esimerkiksi laivojen hytit saavat pariskunnalta paljon kiitosta. Tarjan mukaan oppaat olivat todella mukavia ja hoitivat kaiken jämäkästi sekä täsmällisesti, mutta samalla lempeästi.

 

– Voisi sanoa, että matkustaminen oli toimivan väljää. Tuntui, ettei oikein koskaan ollut tungosta. Laivan tilat ja hytit olivat siistejä sekä riittävän kokoisia. Apua sai aina hyvin nopeasti, jos joitakin puutteita ilmeni, Lauri toteaa.

 

– Ennen matkaa mietitytti, että onkohan laivalla aina samaa ruokaa ja ehtiikö siihen kyllästyä. Tarjoilut olivatkin todella monipuoliset ja herkulliset. Kyllä nappi puristi huomattavasti enemmän takaisin tullessa kuin mennessä. Söimme kyllä todella hyvin, Tarja naurahtaa.

Levänneenä kotiin

Tarja ja Lauri ovat ensimmäisen risteilykokemuksensa jälkeen valmiita lähtemään Kristina Cruisesin matkaan myös uudestaan. Tarja on vinkannut Kristina Cruisesista myös työkavereilleen, jotka innostuivat aiheesta heti.

 

– Jokiristeily oli uusi ja erilainen matkakokemus, kun sitä ei ollut aiemmin kokenut.
Nyt siellä on käyty ja jokimatkailu näin toteutettuna tuntui todella mukavalta, Tarja iloitsee.

 

– Kerrankin lomalta tuli levänneenä kotiin, eikä tarvinnut lomaa loman päälle. Yleensä sitä sellaisten aktiivilomien jälkeen tarvitsee, mutta ei tällä kertaa, Lauri virnistää.

 

Tutustu Reinin jokiristeilyihin