Hamina Tattoo ja Strömforsin Ruukki 1.8.2024

Kansainvälinen Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990. Hamina Tattoo on vakiintunut joka toinen vuosi järjestettäväksi viikon mittaiseksi sotilasmusiikin suurtapahtumaksi. Hamina Tattoon ajankohta on nykyisin elokuun ensimmäinen viikko. Hamina Tattoon päätapahtumat, marssishow’t ovat tapahtuneet vuodesta 1998 lähtien entisöidyn ja telttakatoksella katetun Hamina Bastionin areenalla aivan kaupungin ydinkeskustassa. Lähdemme nauttimaan marssishowsta tähän jo perinteiseen sotilasmusiikkitapahtumaan. Ennen Tattoo-esitystä Haminan Bastionissa pääset tutustumaan Strömforsin Ruukin aluesseen ja nauttimaan lounasta ravintola Strömfors Bed & Bistrossa.

. Marssishown jälkeen piipahdetaan vielä Loviisassa kevyellä iltapalalla ennen paluuta Helsinkiin.

Hinta 215 € / hlö

Ilmoittaudu tästä

Hinta sisältää

 • Linja-autokuljetukset matkaohjelman mukaan
 • Vierailu Strömforsin Ruukin alueella
 • Lounas Strömfors Bed & Bistrossa
 • Kevyt iltapala ravintola Loviisan Kappelissa (sis. keitto, jälkiruoka, kahvi/tee)
 • Hamina Tattoo marssishow esityksen pääsylipun päivänäytökseen 1.8.24
 • Kristinan matkanjohtajan palvelut matkan aikana

 

Matkaohjelma

Torstai 1.8.2024 Helsinki – Strömforsin Ruukki – Hamina – Loviisa – Helsinki

Aamulähtö linja-autolla Helsingin keskustasta (Lähtö Mikonkadun turistipysäkiltä klo 09.00) Kristinan matkanjohtajan seurassa kohti Strömforsin ruukkia, jossa nautitaan lounas Strömfors Bed & Bistrossa. Vapaata aikaa kierrellä alueella ja tutustua käsityöputiikkeihin. Matka jatkuu kohti Haminaa, jossa meitä odottaa upea Hamina Tattoo Marssishow Hamina Bastionissa (näytöksen kesto 2 h, ei väliaikaa). Musiikin ja upeiden sotilassoittajien kuviomarssien näytökset ja historiallinen linnoitusympäristö on vaikuttava kokemus, jonka jälkeen kokoonnumme vielä yhteisille kevyelle iltapalalle Loviisan Kappeliin ennen kotimatkan alkua.

Stromforsin Ruukki Ruotsinpyhtaa

 • Strömforsin Ruukki
  Strömforsin ruukki Ruotsinpyhtään kylässä on Suomen parhaiten säilyneitä ruukkiyhdyskuntia. Virginia af Forselles kehitti kylää ajan oloihin rohkeasti ja modernein ottein yli 30 vuoden ajan. Rautaruukin, sahan ja myllyn lisäksi alueella toimi myös panimo viinanpolttimoineen, krouvi ja tiilitehdas. Vuonna 1695 perustetussa ruukkikylässä elämä jatkuu vanhoja perinteitä kunnioittaen muun muassa käsityöläisten kättenjäljissä. Alueen kirkko, johtajan kartano ja erilaiset historialliset tuotantorakennukset, merkittävimpinä kaksi vasarapajaa, tarjoavat vierailijoille unohtumattoman aikamatkan. Lounastamme Strömforsin Bed & Bistrossa ja aikaa jää tutkia myös alueen käsityöputiikkeja.
Hamina Bastioni
Hamina Bastioni
 • Hamina Tattoo marssishow 1.8.2024 klo 14.00
  Hamina Tattoon vuoden 2024 esiintyjinä nähdään maailman upeimpia soittokuntia! Rakas naapurimme Ruotsi lähettää iloksemme upean Ruotsin ratsuväen soittokunnan. Kuninkaallinen Belgian maavoimien edustussoittokunta saapuu ensivierailulleen Hamina Tattoo Festivaalille ja naapurimaansa Ranska lähettää vaskisoittimista koostuvan maavoimien soittokunnan. Norjasta saamme vieraaksemme heidän näyttävimmän yksikkönsä drilliryhmineen, Hänen Majesteettinsa kuninkaan kaartin soittokunnan eli HMKG:n. Suomen soittokuntia edustavat perinteikkäät Kaartin soittokunta, Lapin sotilassoittokunta ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Kaiken kruunaa USA:n asevoimien korkeimman tason orkesteri, US Army Field Band, joka saapuu ensi kertaa vierailulle Suomeen ja Haminaan. Kahden tunnin mittaisessa värikkäässä ja vauhdikkaassa marssishowssa esiintyvät kaikki festivaalin sotilassoittokunnat ensin erikseen ja lopuksi kokoontuvat yhteiseen Grande Finaleen.Lähde: Hamina Tattoo
 • Ravintola Loviisan kappeli
  Kappeli palveli silloisen Loviisan Kylpylän vieraita tarjoten avoverannallaan paikan rentoutua punssin ja terveysvesien parissa. Herrasväki promeneerasi kauniissa puistossa. Puisto suihkulähteineen on jäänne suunnitellusta Loviisan linnoituksesta, jota suunniteltiin Suomen itäisimmäksi puolustukseksi Haminan siirryttyä Turun rauhassa Venäjälle. Puistossa on vielä maavalleja sekä nykyinen lampi vallihautana. Loviisassa muita osia linnoituksesta on jäljellä bastionit Ungern ja Rosen sekä merilinnoitus Svartholma ja Kappelin vieressä sijaitseva Komendantin talo, jossa toimii nykyään Loviisan Museo sekä kasarmit. Kappelin kukoistuskausi oli Loviisan kaupungin tavoin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa, jolloin muun muassa saksalaisia ja venäläisiä matkailijoita houkuteltiin Loviisan kylpylään. Päivisin kylpylävieraat nauttivat hoidoista ja iltaisin söivät, joivat ja juhlivat Kappelissa. Nuoren Jean Sibeliuksen tiedetään esiintyneen ja käyneen asiakkaana Loviisan Kappelissa kaupungin kansainvälisimpänä La Belle Époque -kylpyläkauden aikana 1890-alussa, jolloin kylpyläasiakkaiden société tunsi erinomaisen hyvin myös ranskalaiset seurustelu- ja pöytätavat

 

Ilmoittaudu tästä

 

Kristinan vastuullisuusteko

Kristinan vastuullisuusteko on taimiteko

Lähtemällä tälle matkalle kasvatat Suomeen uutta metsää ja työllistät suomalaisia nuoria. Lue lisää vastuullisuusteosta.

Istutettavia taimia: 1 kpl / hlö