Pientä ja tyylikästä, mukavaa ja rentoa, kansainvälistä ja kotoista. Tätä tarjoaa vuonna  1997 rakennettu ja vuonna 2020 laajasti uudistettu m/s Hamburg. Kokonsa puolesta alus lukeutuu pienempiin risteilyaluksiin, mikä mahdollistaa upeiden reittien ja kohteiden kirjon laivan risteilyalueella, joka ulottuu Etelämantereelta aina Pohjoisille vesille saakka. M/s Hamburgin maksimikapasiteetti on 400 risteilyvierasta, jotka majoittuvat 205 hytissä. Tämä luo alukselle omanlaisensa ja henkilökohtaisen ilmapiirin. Siistit hytit ja yleiset tilat sekä ohjelma laivalla täydentävät risteilykokonaisuutta.  Kulinaristit voivat nauttia laivan vaihtelevasta ja kansainvälisestä ruoasta. Muut matkustajat laivalla ovat pääasiassa saksalaisia. Tervetuloa m/s Hamburgille!

 

  • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
  • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
  • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
  • Kristinan luokitus: 3+ tähteä

Palvelut

Laivalla on yksi pääravintola ”Alsterblick” sekä lisäksi joustavan ruokailun Buffet-ravintola ”Palmgarten”, jossa voit nauttia vaikka aikaisesta aamiaisesta tai myöhäisestä iltapalasta. M/s Hamburgilla on myös kolme baaria, jotka tarjoilevat makunystyröitä hiveleviä juomia ja hyviä viinejä. Lounge Hamburgissa kokoonnutaan illanviettoon ja nauttimaan viihdeohjelmista. Laivan makeavesialtaassa on mukava karistaa pölyt päivän päätteeksi tai vain nauttia meri-ilmasta aurinkokannella. Aurinkokannella sijaitsee valoisa kuntosali ja laivalta löytyy myös pieni sauna. Voit käyttää myös Span palveluja ja hemmotella itseäsi hierojan, kosmetologin ja kampaajan hoidoilla. Laivan sairaanhoitaja auttaa myös tarvittaessa.

Hamburg allas ©PlantoursPartner

Allasalue

Hamburg aula ©PlantoursPartner

Aula

Hamburg Grill ©PlantoursPartner

Grill

Hamburg Grill1©PlantoursPartner

Grill

Hamburg Palmgarten ©PlantoursPartner

Palmgarten

Hamburg kuntosali ©PlantoursPartner

Kuntosali

Hamburg ravintola ©PlantoursPartner

Ravintola

Hamburg kirjasto ©PlantoursPartner

Kirjasto

Hamburg Weinstube ©PlantoursPartner

Weinstube

Majoitus

M/s Hamburgilla on 197 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi, sisäpuhelin, tallelokero, minibaari, TV, wc ja suihku, kylpytakki sekä hiustenkuivaaja. Kannen 1 hytit ja muiden kansien keulahytit ikkunaventtiilillä, kaikki muut ulkohytit isommalla ikkunalla ja hyttiluokkien 9, 10 ja 12 hytit isolla panoraamaikkunalla. Hyttiluokan 6 hyttien ikkunoista 4. kannella rajoitettu näkyvyys. Kaikki hytit ovat savuttomia.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Hamburg sviitti kategoria 12 ©PlantoursPartner

Kategoria 12

Hamburg sviitti kategoria 11 ©PlantoursPartner

Kategoria 11

Hamurg ikkunallinen hytti kategoria 6a ©PlantoursPartner

Kategoria 6A

Hamburg hytti kategoria 7 ©PlantoursPartner

Kategoria 7

Hamburg ikkunallinen hytti kat 5 ©PlantoursPartner

Kategoria 5

Hamburg ikkunallinen hytti kategoria 8 ©PlantoursPartner

Kategoria 8

 

 

 

Hyvä tietää

Aurinkotuolit

Aurinkokannella on käytössäsi aurinkotuoleja. Pyydämme ystävällisesti, että ette varaisi näitä tuoleja pyyhkeillä tms.

Baarit

Laivan baareissa saa sekä alkoholipitoisia että alkoholittomia juomia ja juomasekoituksia. Myös savukkeita.

Henkilökortti

Saapuessasi laivalle saat käyttösi henkilökortin. Kortti tarvitaan aina laivasta poistuessa ja laivaan palatessa. Henkilökortti toimii myös maksukorttina risteilyn ajan. Pitäkää henkilökorttinne mukananne niin laivalla kuin maissakin.

Ilmastointi

Laivan kaikki sisätilat ovat ilmastoituja. Ilmastoinnin voimakkuutta ja lämpötilaa on mahdollista säätää, mutta ei sulkea kokonaan.

Internet

Lisämaksullinen langaton internetyhteys on käytettävissä Palmgartenissa (kansi 6) , Winestubessa (kansi 5) ja neuvonta-aulassa (kansi 3).

Juomaraha

Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 7 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan risteilyn aikana.

Kampaaja ja kauneushoitola

Sijaitsee kannella 1, lisämaksusta.

Kieli laivassa

M/S Hamburg-laivan ohjelma on saksankielinen. Aluksella on monikansallinen miehistö. Henkilökunta puhuu englantia.

Kirjasto

Laivan kirjasto sijaitsee kannella 5.

Maksuväline

Laivan valuutta on euro. Risteilyn aikana maksuvälineenä käytetään henkilökorttia, jolloin maksutapahtumat kertyvät hyttitilille. Risteilyn päätyttyä hyttitilin voi maksaa luottokortilla (Visa, Mastercard) tai käteisellä. Koska laiva käyttää internetpohjaista veloitusjärjestelmää, niin tarkistathan, että luottokorttisi internet-ostojen turvaraja ei ole 0 euroa vaan sallii nettiveloituksen. Laivassa ei voi vaihtaa valuuttaa.

Minibaari

Hyteissä on minibaari, jota täytetään menekin mukaan. Minibaarista otetut tuotteet laskutetaan hyttitilille.

Neuvonta

Laivan neuvonta sijaitsee kannella 3. Kaikki löytötavarat tuodaan neuvontaan, josta niitä voi tiedustella. Reception-tiskille voi jättää postikortit, joissa on jo valmiiksi ostettu postimerkki ja Information-tiskiltä voi ostaa korttien postituksen käteisellä. Kortit postitetaan seuraavassa mahdollisessa satamassa.

Ohjelma

Päiväohjelmasta selviää tärkeät kellonajat kullekin risteilypäivälle.

Pesula

Laivassa on pesulapalvelu, jonka hinnasto löytyy hytistä.

Pukeutuminen

Casual päiväaikaan ja retkillä. Illallisilla pukukoodi riip-puu ohjelmasta. Pääasiassa pukeutuminen illallisilla on rento ja siisti. Joillakin illallisilla miehille puku ja naisilla housupuku tai cocktail-mekko. Joillekin illoille suositel-laan juhla-asua/pukua.

Ravintolat ja ruokailuajat

Aamiaista voi nauttia ilman pöytävarausta joko pääravintolassa (kansi 3) tai Palmgartenissa (kansi 6). Lounas samoin joko pääravintolassa tai noutopöydästä Palmgartenissa. Iltapäiväkahvi ja -tee on tarjolla Palmgartenissa. Illallinen tarjoillaan pääravintolassa, jossa Kristina-ryhmällä on omat pöydät. Palmgartenissa voi valita ”Easy Dining” -tyyppisen buffet-illallisen ilman pöytävarausta.  Yöpalaa tarjoillaan kaikissa avoinna olevissa ravintoloissa.

Sairaanhoito

Laivan sairaala sijaitsee kannella 1. Lääkärin vastaanottoajat mainitaan risteilyohjelmassa, hätätilanteessa lääkäriin saa yhteyden neuvonnan kautta. Lääkärin ja sairaalan palvelut ovat lisämaksusta.

Sauna

Sauna sijaitsee kannella 1 ja sen käyttö on maksutonta. Myös hierojan tilat ovat saunan yhteydessä, hieronta lisämaksusta.

Shop

Laivan myymälä sijaitsee kannella 5. Tarjolla on kosmetiikkaa, hajuvesiä, tekstiilejä ja päivittäistavaroita.

Sport

Laivan kuntosali ja lämmitettävä uima-allas sijaitsevat kannella 6.

Sähkö

220V

Tallelokero

Hyteissä on maksuton tallelokero.

Tupakointi laivalla

Tupakointi on sallittu Hamburg Loungen baarissa (kansi 4), Winestubessa (kansi 5) sekä erikseen merkityillä alueilla uima-allaskannella. Kaikki hytit ovat savuttomia.

TV

Hyteissä on tv ja sen ohjelma riippuu risteilyalueesta.

Valokuvat

Laivan valokuva-galleria sijaitsee kannella 5. Valokuvaajat ottavat risteilyn aikana kuvia sekä laivalta että satamista. Heidän ottamiaan kuvia ja nauhoitettua DVD:tä voi ostaa risteilyn aikana.

Venekuljetukset

Satamissa, joissa m/s Hamburg ei kiinnity laituriin, rantautuminen tapahtuu laivan omilla kuljetusveneillä tai Zodiac-kumiveneillä. Noudata tarkasti veneenkuljettajan ohjeita noustessasi veneeseen ja sieltä pois. Venekuljetuksissa vaaditaan normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia kenkiä. Huomioi, että veneistä saattaa irrota likaa vaatteisiin.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1997MTW Wissmar, Saksa, uudistettu säännöllisesti
Pituus:
 144 metriä
Leveys:
 21.5 metriä
Syväys:
 5.15 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 14903
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 400
Alusrekisteri:
 Bahama
Matkustajahyttejä:
205 (134 ulkohyttiä + 8 sviittiä)
Aluksen kieli:
 Saksa, englanti
Valuutta aluksella:
 Euro

Hamburg laivakartta c Plantours und Partner