ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Katso video:

 

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

Suihkut ja poreallas ROPAX c Finnlines Saunahuone ROPAX c Finnlines

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku,  TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä rasiallinen suklaakonvehteja.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Ikkunallinen Owner’s Suite
Ikkunallinen LUX-hytti
Ikkunallinen A-luokan parivuoteellinen hytti
Ikkunallinen A-luokan hytti
Sisähytti, B-luokka

Hyvä tietää

Risteilyohjelma

Tarkempi ohjelma jaetaan matkan alussa. ROPAX-aluksien tapaan laivalla ei ole viihderavintoloita. Laivamatkojen aikana Kristina-matkanjohtaja järjestää ryhmällemme sekä viihde- että asiaohjelmaa.

Laivan maksuvälineet

Maksut suoritetaan ostosten yhteydessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi seuraavat luotto- tai pankkikortit: American Express, Eurocard, Maestro, MasterCard, V PAY, Visa, Visa Debit ja Visa Electron.

Pukeutuminen Ropax-risteilyillä

Rento ja mukava vaatetus säätilan huomioiden. Saksan retkipäiviä varten suosittelemme ottamaan mukaan hyvät kävelykengät.

Internet ja matkapuhelut laivalla

Laivalla toimii lisämaksullinen Wi-Fi verkko. Voit valita kolmesta eri Wi-Fi -paketista, jotka ovat aikasidonnaisia ja soveltuvat netissä surffaamiseen ja esim. sosiaalisen median käyttöön. Ostetun paketin aika alkaa käymään heti kun olet aktivoinut Wi-Fi-yhteyden. Aikaa ei voi katkaista/jaksottaa. Wi-Fi-yhteys on tarkoitettu pääasiassa internetin selaamiseen, sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen ja muuhun vastaavaan käyttöön ja se toimii hyteissä sekä kaikissa yleisissä tiloissa pois lukien ulkokannen 12. Palvelua ei ole tarkoitettu videoiden, elokuvien tai musiikin suoratoistoon/lataamiseen. Lisätiedot laivalla. Matkapuhelimet toimivat merimatkan aikana satelliitin välityksellä ja puhelut ovat maissa puhuttuja puheluita kalliimpia. Hinnat saat oman matkapuhelinliittymäsi palveluntarjoajalta.

Myymälä

Myymälästä (kansi 11) voit ostaa matkamuistoja, virvokkeita, kosmetiikkaa ja alkoholijuomia edulliseen merihintaan. Myymälän aukioloajat löytyvät päiväohjelmasta.

Tupakointi laivalla

Hytit, hyttikäytävät ja oleskelutilat ovat savuttomia. Tupakointi tai sähkötupakan poltto on sallittu ainoastaan siihen tarkoitetuissa, erikseen merkityissä paikoissa. Savukkeita on myynnissä Bar Navigaressa.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.