Jokiristeilyt


Jokiristeilyn tunnelmaa

Jokilaiva lipuu maisemien keskellä niin kevyesti ja pehmeästi, ettei liikettä juuri huomaa. Toisinaan pysähdytään suurkaupungin vierelle, välillä poiketaan joen rantamia reunustaviin pikkukaupunkeihin ja kyliin. Monesti liu’utaan vain keskellä kaunista luontonäkymää. Kristina Cruisesin tarjoamat jokiristeilyt ovat nautinnollinen tapa nähdä ja kokea Eurooppaa.

Tutustu ja varaa Jokiristeily.

 

Seine jokiristeily

Maisemat vaihtuvat mukavan verkkaan. Aurinkokannelta ehtii katsella kaikkea, mitä ympärillä tapahtuu. Vastaan tulee pikaveneitä, jotka vilahtavat hetkessä ohi, ja proomuja, jotka matkaavat hitaasti lastinsa alla. Välillä joen rantamia pilkuttaa joukko melojia, toisinaan näkyy onkijoita tai auringossa lekottelevia eväsretkeläisiä. Välillä lapset vilkuttavat rantapenkereiltä. Valoisaan aikaan on koko ajan uutta katseltavaa. Milloin sivuilla komeilevat kirkon tornit ja kukkuloiden linnat, milloin on koteja ja kyliä tai kallioita, jotka kohoavat joenpenkalta korkeuksiin. Pimeällä liikuttaessa erottaa vain rakennusten tuikkivia valoja – ja hiljaista, tunnelmallista pimeyttä. Toisinaan kulku seisahtuu, tai ainakin hidastuu, kun saavutaan sulkuporteille. Juuri näin kuuluu joilla kulkea, kaikessa rauhassa.

Uuteen satamaan saavutaan myös pimeän aikaan. Aamulla on hauska, jopa vähän jännittävä, avata hytissä verhot ja kurkistaa, minne yö on aluksen kuljettanut. Noutopöydästä poimittua aamiaista seuraa tuhti annos historiaa ja kulttuuria, kun noustaan bussiin ja lähdetään paikallisoppaan ja suomenkielisen matkanjohtajan johdolla tutustumaan paikkakunnan elämänmenoon ja nähtävyyksiin.
Myöhemmin kaikkea saa katsella ja sulatella omaan tahtiin. Voi mennä kuljeskelemaan, ostoksille ja kahvittelemaan. Sitten laiva taas kutsuu. Monesti se tarkoittaa sitä, että kokoonnutaan ruokailemaan ja seurustelemaan. Hidasta, nautinnollista lounasta seuraa iltapäivän kahvihetki salongissa ja illalla syvennytään herkuttelemaan uudestaan – kauan ja hartaasti, pitkän kaavan mukaan, alkukeitosta jälkiruokaan.

Aterioinnin lomaan mahtuu sentään vähän muutakin ohjelmaa.  Välillä voi kisailla joukkueittain, joskus osallistua vaikka kannella pidettävään jumppatuokioon. Ennen illallista kokoonnutaan salongin nojatuoleihin kuulemaan, mitä mukavaa seuraava päivä tuo tullessaan, ja illallisen jälkeen tiloissa musisoidaan.

Risteily on myös aurinkokannella siemailtuja drinkkejä, harmitonta mietiskelyä ja vetäytymistä kirjan pariin – mikäli nyt maisemien katselulta malttaa. Kun päivän retkeilyt, ulkoilut ja ruokailut ovat ohitse, se tarkoittaa myös levollisia unia vakaasti lipuvan jokilaivan sylissä.

Tutustu Jokiristeilyihin.

Suomalaista ja kansainvälistä tunnelmaa

Jokiristeilyt ovat kaudella 2016 Kristina Cruisesin ohjelmassa jo kymmenettä vuotta.
Euroopan jokireiteillä purjehditaan monivuotisten yhteistyökumppaneidemme, perheyrityksinä toimivien ranskalaisen CroisiEurope -varustamon ja sveitsiläisen Scylla-varustamon korkeatasoisilla, nimenomaan jokiolosuhteisiin suunnitelluilla laivoilla.

Rein jokiristeily

Tunnelma pienissä, vain reilun sadan matkustajan aluksissa on intiimi ja kotoisa; pitkät iltapuvut voi huoleti jättää kotiin. Monella matkalla alus on varattu yksinomaan Kristina Cruisesin risteilyvieraiden käyttöön ja laivalla toimitaan pitkälti suomen kielellä. Suomenkieliset matkanjohtajat huolehtivat ohjelmasta, retkillä paikallisoppaan tulkkauksesta sekä kaiken sujumisesta koko matkan ajan.

Osa risteilyistä toteutetaan kansainvälisemmissä tunnelmissa. Tuolloin Kristina Cruisesin 20–30 henkilön asiakasryhmä risteilee yhdessä muualta Euroopasta, etenkin Ranskasta tulevien matkustajien kanssa. Mukana on kuitenkin aina suomenkielinen matkanjohtaja, joka huolehtii muun muassa käytännön järjestelyistä sekä matkaohjelmaan sisältyvien retkien tulkkauksesta suomen kielelle.

Kaikkiin risteilyihin sisältyvät lennot Helsingistä, risteily täysihoidolla, suomeksi opastetut retket ja Kristina Cruises -matkanjohtajien palvelut.

Monipuolinen ja laadukas risteilypaketti mahdollistaa mahdollisimman helpon ja huolettoman, nautinnollisen ja antoisan jokiristeilymatkan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tutustu ja varaa Jokiristeily.

Matkahaku

Asiakaslupauksemme

Kristina®-risteilyloma on nautintoloma

Lue lisää

Kristina-risteilylomia jo yli 30 vuotta

Kristina Cruises on Suomen johtava, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Perheyrityksellämme on yli 30 vuoden kokemus risteilymatkoista, pitkät perinteet ja maan monipuolisin risteilyvalikoima.

X