Tärkeät asiakirjat ja dokumentit

Varauserittely

Varauserittelystä selviävät kaikki ne palvelut, jotka olet tilannut. Tarkista, että päivämäärät ja varatut tuotteet vastaavat tilausta. Nimen – sukunimi ja kaikki etunimet – tulee olla varauksella täsmälleen samassa muodossa kuin ne ovat passissa. Tarkista kaikkien matkustajien nimien yhdenmukaisuus vertaamalla matkustusasiakirjaa ja varauserittelyä. Ilmoita mahdollisista virheistä välittömästi. Kristina Cruises ei vastaa lentolippujen nimivirheistä johtuvista hankaluuksista ja niiden korjaamisesta johtuvista lisäkustannuksista.

Matkavakuutus

Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.

Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Passi ja viisumi

Matkustajan tulee pitää huoli siitä, että hänellä on asianmukaiset matkustusasiakirjat – passi tai EU-maihin riittää myös poliisin myöntämä kuvallinen voimassaoleva henkilökortti. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Ajokortti tai kela-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja! Pyydämme varmistamaan passin voimassaolon ja kunnon. Mm. kuvasivun täytyy olla täysin kiinni ja passin muutenkin ehjä.

Passintarkastuksessa rajaviranomaiset tarkistavat passin kunnon ja saattavat evätä matkan rikkinäisen passin vuoksi. Lisäksi on syytä varmistaa, että passissa on jäljellä riittävästi tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja varten. Mikäli tarvitset uuden passin, kehotamme hankkimaan sen ajoissa. Huolehdi, että passisi on varmasti mukana matkalle lähtiessä. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös yksi valokopio passin kuva-aukeamasta ja säilyttää se erillään passista. Näin helpotetaan toimenpiteitä, jos passi katoaa matkalla.

Euroopan matkoilla passin on oltava voimassa vähintään kolme kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Mikäli sinulla ei ole Suomen passia, pyydämme ilmoittamaan siitä jo matkalle ilmoittautuessasi.

Nämä käytännöt ovat voimassa toistaiseksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Muutokset ovat mahdollisia mikäli esim. viranomaiset muuttavat passi- tai viisumisääntöjä tai laivayhtiö sitä erikseen vaatii. Mahdolliset viisuminhankintaprosessit ovat matkustajan vastuulla, jollei risteilyesittelyssä ole siitä erikseen muuta mainittu.

Toimintaohjeet

Noin kuukautta kuukautta ennen matkaa lähetämme toimintaohjekirjeen, jossa on tarkemmat kokoontumisohjeet sekä hyödyllistä tietoa matkaasi liittyen mm. lähtöselvityksestä, matkatavaran kuljetuksesta lennolla, matkavaluutasta ja rokotuksista. ROPAX-risteilyjen osalta toimintaohjeet lähetämme heti varauksen yhteydessä.