Pohjoisen kompassipisteen mukaan nimetty Noordam on klassisen tyylikkäästi sisutettu keskikokoinen Holland America Linen Vista-luokan, vuonna 2006 rakennettu ja viimeisimmän uudistuksen vuonna 2019 läpikäynyt laiva. Aikaa voi kohdekäyntien lisäksi viettää nauttien laivan reitin varrelle osuvista upeista maisemista, herkutella yhdessä lukuisista ravintoloista tai kuunnelleen vaikkapa pianistien esittämiä suosikkihittejä. Esimerkiksi Pinnacle Grill tarjoilee mehukkaita pihvejä kun ravintola Canaletto taas houkuttelee italialaisesta ruoasta pitäviä.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Alle 2000 matkustajan laivalla tunnelma on intiimimpi isoihin laivoihin verrattuna. Laivalla on paljon mukavia sopukoita, joihin voi vetäytyä vaikka keskustelemaan matkakumppanien kanssa. Laivan matkustajat ovat pääsääntöisesti aktiivisia Pohjois-Amerikkalaisia aikuisia.

  • Laivan koko: Keskikokoinen – noin 2000 matkustajaa
  • Kristinan luokitus: 4 tähteä

Palvelut

Noordam tarjoilee monipuolisen ja riittävän valikoiman eri palveluja. Hintaan sisältyviä ravintoloita on kolme. Lisäksi laivalla on kaksi lisähintaista erikoisravintolaa. Viihdettä on laivalla tarjolla pitkin risteilyä niin klassisen musiikin kuin tanssiesitysten ystäville. Muista laivan aktiviteeteista voidaan mainita esimerkiksi kuntosali, spa (lisähintaan), allasalue ja englanninkieliset luennot. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Noordam paaruokasali c HAL Noordam Pinnacle Grill c HAL Noordam Pinnacle Bar c HAL Noordam uima allasalue laivan perassa c HAL

Noordam Billboard c HAL
Noordam Billboard c HAL

Noordam Lido Market c HAL

Majoitus

Kaikkien hyttien varustukseen kuuluvat WC, suihku, hierovat suihkupäät, kylpytuotteita, hiustenkuivain, istuinalue, TV, tallelokero, puhelin ja ilmastointi.

 

Noordam Neptune Suite c HAL

Neptune Suite

Valoisa sviitti, jossa lattiasta kattoon avattava ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on tilava oleskelualue , kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro Top -patjoilla sekä erillinen pukeutumishuone. Sviitistä löytyy myös vuodesohva. Kylpyhuoneessa on kaksi pesuallasta, poreallas ja suihku sekä erillinen suihkukoppi. Mukavuuksiin kuuluu myös Neptune Lounge käyttö, henkilökohtainen concierge-palvelu sekä valikoima ilmaisia palveluja. Sviitin koko 46-66 m2

Signature Suite Noordam

Signature Suite

Iso mukava sviitti, jossa lattiasta kattoon avattavat ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on tilava oleskelualue ja kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro Top -patjoilla. Sviitistä löytyy myös sohva. Kylpyhuoneessa on kaksi pesuallasta, poreallas ja suihku sekä erillinen suihkukoppi. Sviitin koko n. 35m2

Noordam Verandah hytti c HAL

Verandah

Valoisa parvekehytti, jossa lattiasta kattoon avattavat ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on istuinalue, kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla. Kylpyamme, jossa hierova premium-suihkupää. Hytin koko 19-33 m2 sisältäen parvekkeen.

Noordam ikkunallinen hytti c HAL

Oceanview

Avara ikkunallinen hytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko n.16 m2

Noordam sisahytti c HAL

Inside

Sisähytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 14-21 m2

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Laivalla on lisämaksullinen langaton internetyhteys. Vaihtoehdot ja lisätiedot laivalta. Laivalla on oma aplikaatio, jonka voi ladata veloituksetta omalle laitteelle. Aplikaatiosta voi selata laivan palveluja mm. retkiä, esityksiä, ruokalistoja jne. Huomioithan että merellä internetin toimivuus voi olla epävakaista.

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaineannostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Laivalla on käytössä oma luottokortti, jolta veloitetaan risteilyhintaan sisältymättömät ostot. Risteilytilin voi maksaa joko luottokortilla (Visa, Mastercard, American Express, Discover), pankkikortilla tai käteisellä (jolloin asetetaan 60 $ / päivä katevaraus/talletus risteilyn alussa).

Huom! Pankki- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksukelpoisuuden jo ennen matkaa.

Neuvonta

Laivan neuvonta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa kannella 1.

Palveluraha

Laivalla maksetaan kansainvälisen tavan mukaan palvelurahaa miehistölle. Kristina on sisällyttänyt palvelurahan tämän laivan risteilyn hintaan. Laivan ravintoloissa, baareissa ja spa-hoidoissa ostoksiin lisätään automaattisesti 15% palveluraha.

Pukeutuminen

Päiväsaikaan pukeutuminen on rentoa. Iltaisin ravintoloissa toivotaan ”Resort casual” -tyylistä pukeutumista. Tämä tarkoittaa siistiä arkipukeutumista eli esimerkiksi kauluspaitaa ja housuja miehille, jota voi täydentää vaikkapa irtotakilla ja halutessaan kravatilla. Naisilla resort casual tarkoittaa rentoa ja tyylikästä pukeutumista, joka voi muodostua mekosta/hameesta tai pitkistä housuista ja sopivasta yläosasta. Uima-asut tai muu allasvaatetus, hihattomat paidat tai shortsit eivät ole sallittuja ravintoloissa iltaisin.

Risteilyllä järjestetään yksi gaalailta viikon risteilyllä, kaksi gaalailtaa kahden viikon risteilyillä ja kolme gaalailtaa pidemmillä risteilyillä. Gaala-iltana toivotaan pukeutumista tummaan pukuun, smokkiin tai takkiin ja kravattiin. Naisilla tämä tarkoittaa esimerkiksi cocktail-mekkoa, iltapukua tai tyylikästä housupukua.

Buffet- ravintola ja huonepalvelu ovat tarjolla kaikille niille, jotka haluavat pukeutua illalla myös rennommin.

Risteilyaikataulu

Vaikka risteilyt pyritään toteuttamaan aina suunnitellun aikataulun mukaisesti, luonnonolot, lakot tai muut tekniset ongelmat esimerkiksi satamissa saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joskus joku satama saattaa myös jäädä tästä syystä väliin. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Viime kädessä muutoksista päättää aluksen päällikkö.

Sähkö ja adapteri

220 V. Hytissä on eurooppalainen pistoke. Suosittelemme kuitenkin varaamaan varmuuden vuoksi myös matka-adapterin mukaan.

Tupakointi

Tupakointi laivan sisätiloissa on kielletty. Tupakoitsijoille on varattu rajatut alueet laivan ulkokansilla.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2006 Fincantieri, Marghera, Italia. Viimeisein uudistus 2019.
Pituus:
 285,3 metriä
Leveys:
 32,2 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 82 500
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä: 
1 916
Miehistöä: 800
Alusrekisteri: Alankomaat
Sähkö: 110 / 220 V AC
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella:
 Yhdysvaltain dollari

 

Noordam laivakartta