Marella Explorer liittyi Marella Cruises -varustamon laivastoon vuonna 2018. Tällä maltillisen kokoisella laivalla matkustaa kerrallaan noin 1800 matkustajaa. Brittiläisille markkinoille suunnattu alus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteettia sekä viihdettä moneen makuun. Laivalla on 10 ravintolaa ja 10 baaria, jotka tarjoavat sekä perinteisiä ruokailuvaihtoehtoja että erikoisravintolojen elämyksiä. Broadway Loungen jokailtainen show, elokuvateatteri, urheilukansi sekä Spa tarjoavat mukavaa ajanvietettä niin iltaan kuin meripäivälle.

  • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
  • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
  • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
  • Kristinan luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

 

Palvelut

Marella Explorer tarjoaa monipuolisen kattauksen palveluja, viihdettä sekä yleisiä tiloja.  Laivalla on kymmenen eri ravintolaa, myös baareja on tarjolla useita. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Majoitus

Kaikissa Marella Explorerin hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Saatavilla suosittuja parvekehyttejä useammassa eri hyttiluokassa.

Marella Explorer Junior Sviitti
Junior Sviitti
Marella Explorer parvekehytti
Parvekehytti isolla parvekkeella parvekkeella 9,10,12 kansi
Marella Eplorer parvekehytti 8-10 kansi
Parvekehytti 8-10 kansi
Marella Explorer ulkohytti 8-9 kansi
Ikkunallinen hytti 8-9 kansi

 

Marella Explorer sisähytti 8-9 kansi
Ikkunaton hytti 8-9 kansi

 

Hyvä tietää

Info

Laivan neuvonta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa kannella 5.

Majoitus

Kaikissa hyteissä on ilmastointi, vaatekaappi, tallelokero, TV, wc ja suihku, tee- ja kahvinkeitin sekä hiustenkuivaaja. Useissa hyteissä vuoteet ovat yhdistettävissä parivuoteeksi.

Käsihygienia

Laivalla on useita desinfiointiaine-annostelijoita, joita pyydetään käyttämään usein etenkin ruokailujen ja wc-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla. Käsihygieniasta huolehtiminen edesauttaa risteilyn onnistumista.

Palveluraha

Marella Explorerilla kansainvälisen tavan mukaan maksettava palveluraha on sisällytetty risteilyn hintaan.

Pukeutuminen

Laivalla rento vapaa-ajan pukeutuminen päiväsaikaan. Pääasiassa pukeutuminen illallisilla on rento ja siisti (smart casual), mutta halutessasi voit pakata mukaan jotain juhlavampaa, kuten miehelle puku ja naiselle housupuku tai cocktail-mekko. Retkille kannattaa varata hyvät kävelykengät

Langaton internet

Laivalla on lisämaksullinen langaton internetyhteys yleisissä tiloissa ja hyteissä. Avaa henkilökohtainen laitteesi, yhdistä laite verkkoon ja valitse haluamasi internetpaketti. Tarkemmat tiedot selviävät laivalla. Huomioithan että merellä internetin toimivuus voi olla epävakaista.

Tallelokero

Hyteissä on digitaalinen tallelokero.

Ravintolat

Ravintoloiden / baarien aukioloajat ja palvelut selviävät tarkemmin laivan risteilyohjelmasta.
The Market Place buffet-ravintola (kansi 11) koostuu monista erilaisista ruokakojuista, joista löydät makuja ympäri maailman.

Latitude 53 (kansi 5 & 6). Viihtyisän pääravintolan menu tarjoilee perinteisiä ruokia modernilla twistillä. Vista (kansi 5) sijaitsee Latitude 53:n alemmassa kerroksessa. Iltaisin se muuttuu nykyaikaiseksi Italialaisravintolaksi, jonka listalta löydät alueellisia Italialaisia suosikkeja.
Snack Shack (kansi 11) – lounasta ja välipalaa (hot dogeja, hampurilaisia ym.) Italian @ Mediterranean (kansi 11) – rento Välimerellinen ravintola, jossa tarjolla pizzaa, pastaa ja salaatteja. Tapas @ Mediterranean (kansi 11) – Illallisella Tapas-annoksia, lounasaikaan pikkupurtavaa kuten voileipiä.

Erikoisravintolat pientä lisämaksua vastaan:
Ranskalaistyyppinen The Dining Club kannella 5. Sushi-ravintola Umi Sushi, aasialainen Kora-La sekä Surf & Turf Steakhouse pihviravintola sijaitsevat kannella 7.

Broadway Show Lounge päätapahtumalava kansilla 6 ja 7. Kiehtova loungebaari The Lounge kannella 6 ja Bar 53 kannella 5. Indigo Casino, Indigo Club, sekä upealla näköalalla Indigo bar kannella 12. Samalla kannella sijaitsee myös allasbaari The Shack. Squid & Anchor pub, sekä Aperitif baari, jonka listalla mm. samppanjaa ja Proseccoa, sijaitsevat kannella 7. Bar @ Mediterranean baarissa kannella 11 voi nauttia välimerellisiä juomia ja coctaileja sekä ulko- että sisätiloissa.

Juomapaketti

Risteilyn hintaan kuuluu juomapaketti sisältäen hanaolut, valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia. Tarkemmat tiedot laivalla. Juomapaketti ei sisällä hytin minibaarituotteita. Vettä on saatavilla vapaasti laivan vesiautomaateista, pullovesi on maksullista.

Risteilytili / laivan luottokortti

Laivalla on käytössä oma luottokortti, jolta veloitetaan risteilyhintaan sisältymättömät ostot. Risteilytilin voi risteilyn päättyessä maksaa joko luottokortilla (Visa, Mastercard) tai käteisellä (jolloin asetetaan 200 punnan talletus risteilyn alussa, summan voi muuttaa). Huomioi, että valuutta aluksella on englannin punta, jolloin euroilla maksettaessa valuutta vaihdetaan ensin punniksi. Huom! Luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksu- kelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksu- kelpoisuuden jo ennen matkaa.

Sairaanhoito

Laivalla on sairaanhoitaja/lääkäri akuutteja tilanteita varten. Suosittelemme käyttämään palvelua vain äärimmäisissä tapauksissa. Erikoisvalmiudesta johtuen hoito on kallista ja maksu voi kohota jopa tuhansiin puntiin. Lasku tulee maksaa heti esim. luottokortilla ja asiakas voi hakea korvausta matkavakuutusyhtiöltään vasta jälkikäteen.

Tupakointi laivalla

Tupakointi laivan sisätiloissa on kielletty. Tupakoitsijoille on varattu rajatut alueet laivan ulkokansilla.

Muut palvelut laivalla

Uima-allas/aurinkokansialueet.Kuntosali, putiikkeja, lasten klubi, pelihuone/oleskelutila nuorisolle, sairaanhoitopalvelut. Lisämaksullinen sauna-/spa-osasto (hintatiedot laivalla). Laivalla on myös kattavat valokuvaajan palvelut.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996 Meyer Werft, Papenburg Saksa. Uudistettu säännöllisesti.
Pituus:
 262,5 metriä
Leveys:
 32,2 metriä
Syväys: 
7,7 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 76 998
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1 924
Miehistöä: 750
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 962 
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Explorer laivakartta (PDF)