Kristinan matkanjohtajat

Yhteismatkalla on aina mukana kokenut ja risteilylomiin erikoistunut, Kristinan oma suomalainen matkanjohtaja. Kristinan matkanjohtajan tulkkaamana pääset sukeltamaan eri kohteiden ja nähtävyyksien historiaan, kulttuurin ja elämään varsin syvällisesti. Hän vastaa matkan mutkattomasta sujumisesta niin laivalla kuin maissakin sekä tulkkaa kaikki Kristinan järjestämät retket suomeksi. Osalla matkoilla on mukana on myös luennoiva asiantuntijavieras tuoden lomalle lisää tietopuolista sisältöä.

 

Tapio ”Tapsa” Reingoldt

Minua saa sanoa Tapsaksi. Olen tehnyt matkailualan töitä jo neljännesvuosisadan ja Kristinan matkassa olen ollut toistakymmentä vuotta. Ei ole yhtään hullumpi homma, kun saa olla työkseen risteilyillä! Monenlaiset matkat ovat vieneet minut jo yli sataan maahan, mutta aina riittää uutta nähtävää. Uteliaisuuteni uusia kohteita ja tuttavuuksia kohtaan ei ole vuosien varrella laantunut, vaikka paras satama onkin aina se kotisatama reissun jälkeen. Lomalla kuitenkaan ei tee ensimmäiseksi mieli lähteä risteilylle, muuten kuin omalla veneellä, onkivapa kainalossa!

Yhteismatkalta kuultua:

”Matkanjohtaja Tapsa oli pätevä ja asiallinen. Ei tehnyt itsestään numeroa tai showta, vaan keskiössä oli matka, matkakohteet, infot, luennot kiinnostavista aiheista ja ryhmästä huolehtiminen.”

Saara ”Saura” Paananen

Olen kotoisin Järvi-Suomesta ja mahdollisimman kaukaa rannikosta, mutta silti olen päätynyt risteilemään maailman merillä, joita nyt on takana jo lähes 20 vuotta Kristinan palveluksessa. Maailmaa kiertäessä olen kiinnostunut niin historiasta kuin alueen kulttuurista, mutta eniten minua edelleen hurmaa matkoilla koetut maut, sillä tunnustan olevani suuri herkuttelija. Kaikista matkakohteista koitan löytää aina jotain herkullista, joko syötävää tai juotavaa. Lukuisat tutut risteilykohteet kiehtovat edelleen, vielä useamman käyntikerran jälkeenkin. Silti uudet kohteet ja matkat, minulle tuntemattomiin kohteisiin on ne joista nautin eniten. Uteliaisuus ja kiinnostus vetää matkustamaan myös vapaa-ajalla, mutta parhaiten rentoudun silti kotona, metsän keskellä ja edelleen järven rannalla. Kotipaikkani rauha ja luonnonläheisyys on ihana vastapaino kulkurinomaiselle matkatyölle.

Yhteismatkalta:

”Matkanjohtaja Saura oli yksi parhaista mitä kiertomatkoilla olemme tavanneet jämpti, mukaansatempaava, asiallinen ja samalla ihmisläheinen ja rento.”

Minna Särmö

Minusta tuli Kristinalainen tammikuussa 2004, kun lensin Helsingistä Dakariin Kristina Regina -laivalle ja aloitin tämän mielenkiintoisen ja antoisan matkanjohtajan työn. Olen luonteeltani ihmisläheinen ja siksi työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. Matkustan mielelläni myös vapaa-aikanani. Olen innokas luonnossakulkija, mutta olen kuin kotonani myös kaupungin vilskeessä.

Yhteismatkalta kuultua:

”Matkanjohtaja Minna oli koko ajan tavattoman energinen ja iloinen. Hän huolehti jokaisesta erinomaisesti. Hauskaa ,että meikäläiselle, joka matkustaa yksin, Minna aina esitteli yhteisellä aterialla uusia tuttavuuksia.”

 

Pekka Virtanen

Olen Pekka Virtanen. Matkailualalla olen ollut jo lähes 30 vuotta. Tuona aikana olen toiminut matkanjohtajana, matkojen tuotannossa ja jopa vetänyt safariyritystä. Matkailu on aina kiinnostanut eri muodoissaan. Se ei ole itsetarkoitus, mutta siihen voi positiivisella tavalla jäädä koukkuun. Hyvä matka johtaa yleensä uuteen matkaan. Risteilyillä on tämä ominaisuus ja siksi ne kiehtovat minua erityisesti. Matkoja vetäessäni en tunne olevani töissä, vaan minulla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea uusia asioita ja paikkoja yhdessä sinun kanssa.

Yhteismatkalta kuultua:

”Pekka todella hyvin asiansa osaava. Ammattitaitoinen, ystävällinen, rauhallinen kaikissa tilanteissa.”

Pirjo Toivanen

Olen Pirjo Toivanen. Matkailualalla olen työskennellyt jo yli 30 vuotta. Olen nauttinut joka hetkestä Kristinan mahtavien kollegoiden ja mukavien matkaajien kanssa. Asiakaskontaktit ovat aina ainutlaatuisia ja kiehtovia, lomalla kun itse kukin meistä lienee rennoimmillaan. Uudet sekä jo ennestään tutut paikat kiehtovat, niinpä harrastuksistani yksi ylitse muiden on matkustaminen. Nautin myös ulkoilusta ja liikunnasta yleensä. Lisäksi lukeminen ja kulttuuri kaikissa muodoissaan kuuluvat läheisesti elämääni. Matkoilta on aina mukava palata kotiin, täällä odottaa perhe ja kesäkuussa syntynyt ensimmäinen lapsenlapsi, joka on vienyt totaalisesti sydämeni. Kesäisin lomailemme porukalla saaressamme Pohjois-Karjalassa.

Esa-Jukka Helin

Olen Esa-Jukka Helin, yleensä vain Jukka, opettajataustainen Euran Kauttualla syntynyt, kasvanut ja vanhemmaksi varttunut merenkulkija. Lapsuuden haaveiden tie merimieheksi vei viihdemaailman kautta risteilyisännän hommiin, ensin Itämerelle ja sitten vuodesta 1999 alkaen Kristinan mukana maailman merille. 216 eri satamaa on kokemus, jonka vertaista saa nykyinen merimies hakea. Ympyröillä on tapana sulkeutua joskus. Itämerellä seilataan Ropax-risteilyillä. Säännöllisiä harrastuksia tässä hommassa ei oikein liiemmälti voi olla, mutta joitakin sentään – viiden lapsenlapsen ”pappailu” ehkä se tärkein. Mottoni: ”Elä unelmaasi, älä unelmoi elämääsi.”

Yhteismatkalta kuultua:

”Jukka Helin on erinomainen matkanjohtaja. Luennot ja esitykset olivat mielenkiintoisia ja esitystapa hyvä!”

Sasu Honka

Olen Sasu Honka, kotoisin Oulusta, mutta osoitteeni on ollut Kotkassa suurimman osan elämääni. Nimipäiväni oli kalenterissa ensimmäistä kertaa 14.1.2015, mutta paremmin muistiini ovat jääneet Kristinan 10v-syntymäpäivät 14.2.1995 Kristina Reginalla! Pelimannista purseriin, risteilyisännästä rantavahtiin, pyykinkantajasta passintarkastajaan – kaikkia näitä ja paljon muutakin on matkan varrella toimenkuvaan mahtunut, kun kesästä 1994 hytit ja hotellihuoneet -sadat satamat ja kymmenet lentokentät ovat tulleet tutuiksi Kristinan väreissä matkatessa maailman merillä, järvillä ja joilla. Tällä hetkellä pääpaino matkoillani on Ropaxristeilyillä lähinnä kahteen Saksan suurimpaan kaupunkiin, pohjois-Saksan historiaan ja sen vaikutuksiin Euroopan menneisyyteen ja nykypäivään. Vapaa-aikana ei historiaan pääse jumittamaan pitkiksi ajoiksi, siitä pitävät vaimo ja Bono-niminen landseer huolta.

Yhteismatkalta kuultua:

”Sasu Honka otti meidät heti satamassa hyvin vastaan, pitäen otteessaan ja hellässä huomassaan koko reissun ajan. Siinä on asiantuntija ja ammattilainen oikeassa paikassa. Hän hoiti hommat mallikkaasti.” 

Ira Multaharju

Tulin Kristinan porukkaan Karibialle alkuvuodesta 2012. Sitä ennen vedin erilaisia kiertomatkoja erityisesti Latinalaisessa Amerikassa 2000-luvun alusta alkaen. Risteilyt ja laivat veivät ms Kristina Katarinan myötä sydämeni. Olen kiinnostunut yhteiskunnasta, kulttuureista, kielistä, historiasta ja taiteista. Risteilyillä parasta ovat kohdesatamissa ja retkillä vietettyjen päivien jälkeiset antoisat keskustelut, useimmiten yhteisten illallisten äärellä. Vapaa-ajalla minut löytää konserteista, museoista tai teatterista. Rakastan matkustamisen lisäksi lukemista, musiikkia ja elokuvia.

Yhteismatkalta kuultua:

”Tällä matkalla ollut Ira M oli loistava. Ihmisläheinen, huolehtiva ja ennen kaikkea tuntui, että hän piti työstään.  Ira on ammattilainen vailla vertaa: kielinero, helposti lähestyttävä ja innostava.”

 

Teija Aartola-Jalonen

Teija Aartola Jalonen