Eläkeliiton Iitin yhdistys: Hiio hei – Saksa näkyy!


Eläkeliiton Iitin yhdistys repäisi viime keväänä ja järjesti risteilyn Finnlinesin Star-luokan laivalla Saksaan. Risteilyn järjestelyistä vastasi kokenut Kristina Cruises Oy ja mukaan lähti 16 innokasta matkailijaa. Parasta matkassa oli kaikkien mielestä rauhallisten meripäivien lisäksi Hampuri nähtävyyksineen ja ostosmahdollisuuksineen.

Iitin yhdistyksen puheenjohtajana ja matkavastaavana pitkään toiminut Leena Suhonen sai idean risteilymatkan järjestämisestä Kouvolan SUOMA matkailupäivän aikana Kristina Cruisesin osastolla.

Saksan risteily tuntui sekä aikataulultaan että hinnaltaan sopivalta eläkeläisyhdistykselle.

Matkaan lähti 16 iittiläistä. Heti alussa tuntui hienolta, että laivaan ajettiin sisään linja-autolla eivätkä matkalaiset joutuneet tai saaneetkaan kävellä pitkiä matkoja terminaalista laivaan.

Kaikissa hyteissä oli ikkunat ja hytit olivat tilavia. Matkalla sai lähinnä tarkkailla rahtilaivaliikennettä. Erityisen juhlavaa hyvien ruokien lisäksi oli se, että ennen aterioita pöydissä helmeilivät kuohuviinilasit. Se tuntui hemmottelulta. Merimatka ei tuntunut ollenkaan pitkältä, sillä tekemistä oli tarpeeksi ja oli ihanaa, että matkustajilla oli myös omaa aikaa ja mahdollisuus levätä.

Travemündeen saavuttaessa linja-auto odotti matkalaisia ja ensimmäiseksi yöksi siirryttiin hotellin Lyypekkiin. Seuraavana aamuna matka jatkui Hampuriin, jossa oli jokiristeily ja kaupunkikierros sekä runsaasti omaa aikaa tutustua kaupunkiin, tehdä ostoksia ja käydä vaikka syömässä.

Hampurista matka jatkui takaisin Lyypekkiin, jossa syötiin yhteinen illallinen ja siirryttiin sen jälkeen laivaan.

Paluumatkalla osattiin jo rentoutua kunnolla ja nauttia laivan hyvästä ruoasta ja leppoisasta ilmapiiristä.

-Kaikki ryhmäläiset olivat risteilyyn todella tyytyväisiä, Leena Suhonen vakuuttaa.

Iitin eläkeyhdistys järjestää vuosittain useita 300-päiselle jäsenistölleen matkoja ja retkiä sekä koti-Suomessa että naapurimaissa. Tallinna ja Tukholma ovat tulleet tutuiksi ja tänä vuonna on kevään Saksan risteilyn lisäksi tiedossa vielä Mikkelin kesäteatterin sekä Kuusamon ruskaretki.

-Lisäksi järjestämme kaikkea hauskaa, mitä mieleen juolahtaa; konsertteja, teatterimatkoja ja mietimme, mikä mieltä virkistäisi, sanoo Leena Suhonen.  Mutta Saksan risteily oli ensimmäinen kauemmaksi suuntautunut yhteinen matka ja siitä jäi lämpimät muistot!

Kuva:  Leena Suhonen on toiminut monta vuotta Iitin eläkeläisyhdistyksen puheenjohtajana ja toimii nykyään yhdistyksen matkanjärjestäjänä. – Yritän järjestää vaihtelevaa ohjelmaa ja käyttää mielikuvitusta, hän sanoo. 

Tilaa tästä Kristina®-uutiskirje.

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X