Timo ja Minna Ahola: Merkkipäivänään matkoilla!


Tilaa tästä Kristina®-uutiskirje.

 

Huhtikuussa tuli Aholan Minnalle pyöreät 50 vuotta täyteen ja päätös oli selvä – silloin lähdetään Timon kanssa reissuun! Koska päivänsankaria kiinnostivat Irlannin ja Iso-Britannian alueet – eikä vähiten irkkumusiikki –  oli suunta selvä. Vaan miten saisi viikkoon mahtumaan mahdollisimman paljon nähtävää ja koettavaa? Tuttavapiirissä oli ollut puhetta risteilymatkoista maailmalla, ja pikkuisen tarjontaa tutkittuamme löysimme Britteinsaarten risteilyn Kristina Cruisesin tarjonnasta. Kun matka osui vielä täsmälleen synttäripäivän kohdalle, niin sehän oli siinä! 

Ensimmäistä kertaa risteilyllä

”Olihan se vähän erilaista lähteä ensikertalaisena tällaiselle risteilylomalle. Tarinoita iltapukukoodeista oltiin kuultu, mutta ainakin tällä laivalla pukeutuminen oli rennompaa kuin ennakkoon odotimme, se ei todellakaan anna aihetta huoleen” vakuuttaa Minna.

Sitten pohdimme, miten viihdymme laivassa, missä matkaseura todennäköisesti olisi pääasiassa meitä vanhempaa. Matkan aikana asiaa ei edes ajatellut, niin mukaansatempaavaa oli kanssamatkustajien seura.

Oikeastaan oli mukava fiilis olla sieltä nuoremmasta päästä joukkoa! Juttu luisti myös brittiläisten matkustajien kanssa, jotka kovasti olivat kiinnostuneet Suomesta.

Risteilyyn sisältyi sopivasti kohteita. Aivan alussa ollut meripäivä oli varsin tervetullut. Sai rauhassa tutustua laivaan ja kanssamatkustajiin, ennen kuin saavuttiin ensimmäiseen vierailukohteeseen ja innokas kaupunkitutustuminen pääsi alkamaan.

Kohteissa kävimme sekä matkatoimiston järjestämillä suomeksi opastetuilla retkillä, että kiersimme kaupungeissa omin neuvoin. Ensikertalaisena on todettava, että helppoa ja vaivatonta oli. Kristina Cruisesin matkanjohtajan avulla myös kielitaidoton pärjää hyvin ja saa matkasta todella paljon irti.

”Pieni laiva oli pelkästään positiivinen asia. M/s Marco Polo olikin hyvin erikoinen yksilö. 1960 luvun laivakaunotar, jossa koki sellaista merihenkisyyttä aidoimmillaan” toteaa Timo, joka viettää mielellään aikaa merellä myös kalastellen saarimökiltään käsin.

Kaipuu laivaan, matkan tunnelmaan ja uuteen risteilylomaan

Meillä oli oikein kiva, melko iso suomalaisryhmä matkaseurana. Tutustuimme erääseen kuopiolaiseen pariskuntaan matkan aikana niin hyvin, että olemme pitäneet yhteyttä myös matkan jälkeen. On mukavia yhteisiä matkamuistoja – ja ties vaikka lähdettäisiin joskus yhdessä uudelleenkin risteilylle.

”Tällainen matka oli mitä mainion tapa viettää pyöreitä vuosia ja ryhmässämme oli muitakin merkkipäiväänsä viettäviä. Onneksi varattiin matka ajoissa, sillä tämä reitti ja nämä kohteet olivat juuri se mitä halusimme” totesi syntymäpäiviinsä varsin tyytyväinen Minna. Kun risteily oli ohi ja kotiinlähdön aika, niin tuntui vähän haikealta. Laivaa ja matkan ihanaa tunnelmaa jäi kaipaamaan.

Ensikokemus oikeasta risteilystä sytytti kyllä kipinän lähteä uudelle risteilylomalle. Tämä matka oli meille ensimmäinen ihan kaksistaan ja nyt kun jälkikasvu pärjää mainosti kotona omineen, niin mehän halutaan uudelleen reissuun. Seuraavaksi ollaan ajateltu tuota Välimeren aluetta. Ja sinne Dubliniin on kyllä päästävä uudelleen!

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X