Havila Voyages on norjalainen perheyritys ja varustamo, jonka tuliterät risteilylaivat on suunniteltu seilaamaan Norjan rannikon perinteikkäällä postireitillä Bergenin ja Kirkkoniemen välillä. Varustamon kaikki neljä alusta ovat upouusia, moderneja ja todella ympäristöystävällisiä – ne on rakennettu viimeisintä teknologiaa ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja hyödyntäen.

Alukset ovat vähäpäästöisiä hybridilaivoja, jotka käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Laivoissa on myös sähköakut, jotka ladataan vesivoimalla.

Vihreät aatteet näkyvät kaikessa Havila Voyagesin toiminnassa. Muovin käyttö on minimoitu, ja laivan ravintoloissa suositaan lähiruokaa ja paikallisia erikoisuuksia. Tuoreisiin meren antimiin panostetaan.

Norjalaisuus näkyy paitsi ravintoloiden tarjonnassa, myös alusten selkeälinjaisessa, skandinaavisessa ilmeessä ja luonnonläheisissä materiaaleissa. Pohjoismaiseen tyyliin suunnitellut tilat ovat mukavat ja kotoisan viihtyisät.

Havila logo

Aluksiin mahtuu maltilliset 640 matkustajaa, ja tunnelma laivoilla on epämuodollisen rento. Pukukoodi on vapaa, ja juhlavat asut voi huoleti jättää kotiin.

Näillä risteilyillä pääosassa ovat ulkoilmaelämykset, luonto ja kauniit näkymät, joista voi laivassa ollessaan nauttia sekä ulkokansilla että sisätiloissa oleskellen – suuret ikkunat tuovat hienot maisemat sisälle.