Aikuisille matkustajille erityisesti sopiva Holland America Linen Oosterdam tarjoaa hienostuneen matkaelämyksen upealla palvelulla. Vuonna 2003 valmistuneen ja 2018 päivitetyn laivan ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa uudistetut ruokaravintolat ja päivitetty viihdeohjelma. Holland America on kuuluisa personoidusta palvelusta ja premiumtason mukavuuksista. Näihin kuuluvat Oosterdamilla esimerkiksi brittiläistyylinen iltapäivä-tee. Myös hyteissä on hyvä varustelu ja ympärivuorokautinen huonepalvelu sisältyy matkan hintaan. Laivaan mahtuu 1964 matkustajaa, joiden hyvinvoinnista pitää huolen 812 hengen miehistö.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Laivan matkustajat ovat pääsääntöisesti aktiivisia Pohjois-Amerikkalaisia aikuisia. Riippuen risteilyalueesta kanssamatkustajat hieman vaihtelevat. Esimerkiksi Karibialla laivalla on myös enemmän nuorempia pareja ja perheitä.

 • Laivan koko: Keskikokoinen – alle 2000 matkustajaa
 • Kristinan luokitus: 4 tähteä

Palvelut

Ruokailu ja ravintolat

Vista Ravintola Oosterdam©HAL

 • Vista Dining Room (kansi 2 ja 3)
  Oosterdamin pääravintola, joka ulottuu kahdelle kannelle. Aamiaista tarjoillaan yleensä klo 08.00 – 09.30. Vaihtoehtoja on monia, kuten munakkaita tai aamiainen amerikkalaiseen, englantilaiseen tai aasialaiseen tapaan. Lounastarjoilu pääruokasalissa rajoittuu yleensä meripäiviin. Illallisella pyritään annoksiin tuomaan tuulahduksia aina kulloisestakin risteilyn käyntikohteesta.

Lido Ravintola Oosterdam©HAL

 • Lido Market (kansi 9)
  Buffet-ravintola, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Tämä rento ruokailuvaihtoehto on saatavilla aamuisin, lounasaikaan ja illalla.
 • Dive in (kansi 9)
  Allasalueella sijaitseva ravintola, joka tarjoilee hampurilaisia, ranskalaisia ja hot dogeja. Ravintolan lähellä on itsepalvelujuoma-automaatti.
 • Explorations Cafe (kansi 10)
  Kahvilan ruoat kuuluvat risteilyn hintaan, mutta juomat ovat lisämaksusta. Tarjolla on kevyitä voileipiä, keksejä ja makeita kahvileipiä.
 • Huonepalvelu
  Huonepalvelu on tarjolla kaikille laivan matkustajille ilman lisähintaa. Aamiainen on tarjolla yleensä klo 06.00 – 11.00 ja kokopäivän menu klo 11.00 eteenpäin. Annoksiin kuuluvat muun muassa munakas, salaattivaihtoehto, hedelmälautanen tai voileipävaihtoehto. Kahvi, tee, maito ja jäätee kuuluvat huonepalveluun.

Lisämaksusta

Pinnacle Grill Oosterdam©HAL

 • Pinnacle Grill (kansi 2)
  Lisämaksullinen ravintola, jossa tarjolla esimerkiksi rapukakkuja, mereneläviä ja mehukkaita pihviannoksia. Ravintola on auki lounaalla ja iltaisin.
 • Canaletto (kansi 9)
  Tyylikäs italialainen fine dining -ravintola, jossa tarjoillaan muun muassa herkullisia pasta-annoksia.
 • Explorations Cafe (kansi 10)
  Mukava paikka nauttia kuppi teetä tai kahvia. Kahvijuomat voi tilata joko lämpiminä tai kylminä. Kahvila tarjoilee maksutta pientä purtavaa
 • Huonepalvelu a´la carte

Baarit ja yleiset tilat

 • B.B. King’s Blues Club (kansi 2)
  Illaksi Blues clubiksi muuntautuva baari, jossa elävää musiikkia ja taitavia musiikkiesityksiä

Piano Bar Oosterdam©HAL

 • Billboard Onboard (kansi 2)
  Avara Lounge-tyyppinen tila, jossa pianisti viihdyttää yleisöä iltaisin yhteislaulujen merkeissä.
 • Gallery Bar (kansi 2)
  Trendikäs cocktail-bar.
 • Pinnacle Bar (kansi 2)
  Erikoisjuomia ja -cocktaileja sekä hyviä viinejä.
 • Explorer’s Lounge (kansi 2)
  Rauhallinen pienempi lounge, jossa sohvia ja nahkanojatuoleja.

Ocean Bar Oosterdam©HAL

 • Ocean Bar (kansi 3)
  Atriumin yhteydessä oleva rauhallisempi baari, jossa pianisti viihdyttää usein ennen ja jälkeen illallisajan.
 • Neptune Lounge (kansi 7)
  Neputne ja Pinnacle -sviiteissä matkustaville tarkoitettu oma Lounge. Tarjolla on maksuttomia juomia, pientä purtavaa, concierge-palvelu, luettavaa ja mukavia sohvia.
 • Lido Bar (kansi 9)
  Lido-kannen yhteydessä oleva kansibaari, josta voi tilata melkein mitä juomia tahansa. Lido-Barilla on tarjolla etenkin laaja pullo-oluiden valikoima.

Oosterdam yleiskuva2©HAL

 • Sea View Bar (kansi 9)
  Laivan peräosassa sijaitseva ulkoilmabaari puisine baaritiskeineen, jossa on myös yksi laivan tupakointipaikoista.
 • Crow’s Nest (kansi 10)
  Rauhallinen näköalabaari kannella 10.

Aktiviteetit ja viihde

Teatteri Oosterdam©HAL
 • Teatteri
  The Main Stage on kolmikerroksinen teatteri, jossa järjestetään iltojen upeat musiikkinäytökset ja muut performanssit. Päivisin teatterissa voidaan näyttää myös elokuvia, järjestää visailuja ja luentoja.

Allaskansi Oosterdam ©HAL

 • Virkistäytyminen
  Laivalla on kaksi allasta, jotka sijaitsevat kannella 9. Lido-allas on pääallas, jonka yhteydessä on myös kolme poreallasta. Sea View -allas on samalla kannella laivan peräosassa. Urheilukenttä (koripallo ja lentopallo) sijaitsee kannella 11. Aurinkokansi on kannella 9 Lido-altaan yhteydessä. Aikuisille on olemassa myös oma maksullinen aurinkokansi, Retreat.

Kuntosali Oosterdam©HAL

 • Spa ja kuntosali
  Lisämaksullinen Greenhouse Spa & Salon kannella 9 tarjoaa Steiner-yhtiön viimeisimmät hoidot ja tuotteet. Palveluihin kuuluvat muun muassa erilaiset hieronnat, kasvohoidot, kampaamopalvelut jne. Laivan kuntosali sijaitsee Span vieressä. Kuntosalilaitteiden käyttö on ilmaista, mutta osallistuminen ohjatuille tunneille lisämaksusta.

Muut palvelut

Laivan neuvonta sijaitsee kannella 1. Laivan sairaalapalveluilla on kokonaan oma tilansa kannen 1 alapuolella. Myymälät, joissa muun muassa vaatteita, alkoholeja, parfyymeja ja matkamuistoja, sijaitsevat kannella 3. Myös valokuvagalleria löytyy samalta kannelta.

Laivalla ei ole itsepalvelupesulaa.

 

Tarkemmat tiedot palveluista ja päivän ohjelmista selviävät laivalla. Kuvat voivat olla viitteellisiä.

Majoitus

Kaikkien hyttien varustukseen kuuluvat WC, suihku, hierovat suihkupäät, kylpytuotteita, hiustenkuivain, istuinalue, TV, tallelokero, puhelin ja ilmastointi.

Oosterdam Neptune Sviitti ©HAL

Neptune Suite

Valoisa sviitti, jossa lattiasta kattoon avattava ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on tilava oleskelualue , kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro Top -patjoilla sekä erillinen pukeutumishuone. Sviitistä löytyy myös vuodesohva. Kylyphuoneessa on kaksi pesuallasta, poreallas ja suihku sekä erillinen suihkukoppi. Mukavuuksiin kuuluu myös Neptune Lounge käyttö, henkilökohtainen concierge-palvelu sekä valikoima ilmaisia palveluja. Sviitin koko 45-55 m2

Oosterdam parvekehytti©HAL

Verandah

Valoisa parvekehytti, jossa lattiasta kattoon avattavat ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on istuinalue, kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla. Kylpyamme, jossa hierova premium-suihkupää. Hytin koko 14-28 m2 (+parveke n. 5 m2)

Oosterdam ulkohytti©HAL

Oceanview

Avara ikkunallinen hytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 17-19 m2

Oosterdam sisähytti©HAL

Inside

Sisähytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 17-19 m2

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Laivalla on lisämaksullinen langaton internetyhteys. Vaihtoehdot ja lisätiedot laivalta. Laivalla on oma aplikaatio, jonka voi ladata veloituksetta omalle laitteelle. Aplikaatiosta voi selata laivan palveluja mm. retkiä, esityksiä, ruokalistoja jne. Huomioithan että merellä internetin toimivuus voi olla epävakaista.

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaineannostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Laivalla on käytössä oma luottokortti, jolta veloitetaan risteilyhintaan sisältymättömät ostot. Risteilytilin voi maksaa joko luottokortilla (Visa, Mastercard, American Express, Discover), pankkikortilla tai käteisellä (jolloin asetetaan 60 $ / päivä katevaraus/talletus risteilyn alussa).

Huom! Pankki- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksukelpoisuuden jo ennen matkaa.

Neuvonta

Laivan neuvonta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa kannella 1.

Palveluraha

Laivalla maksetaan kansainvälisen tavan mukaan palvelurahaa miehistölle. Kristina on sisällyttänyt palvelurahan tämän laivan risteilyn hintaan. Laivan ravintoloissa, baareissa ja spa-hoidoissa ostoksiin lisätään automaattisesti 15% palveluraha.

Pukeutuminen

Päiväsaikaan pukeutuminen on rentoa. Iltaisin ravintoloissa toivotaan ”Resort casual” -tyylistä pukeutumista. Tämä tarkoittaa siistiä arkipukeutumista eli esimerkiksi kauluspaitaa ja housuja miehille, jota voi täydentää vaikkapa irtotakilla ja halutessaan kravatilla. Naisilla resort casual tarkoittaa rentoa ja tyylikästä pukeutumista, joka voi muodostua mekosta/hameesta tai pitkistä housuista ja sopivasta yläosasta. Uima-asut tai muu allasvaatetus, hihattomat paidat tai shortsit eivät ole sallittuja ravintoloissa iltaisin.

Risteilyllä järjestetään yksi gaalailta viikon risteilyllä, kaksi gaalailtaa kahden viikon risteilyillä ja kolme gaalailtaa pidemmillä risteilyillä. Gaala-iltana toivotaan pukeutumista tummaan pukuun, smokkiin tai takkiin ja kravattiin. Naisilla tämä tarkoittaa esimerkiksi cocktail-mekkoa, iltapukua tai tyylikästä housupukua.

Buffet- ravintola ja huonepalvelu ovat tarjolla kaikille niille, jotka haluavat pukeutua illalla myös rennommin.

Risteilyaikataulu

Vaikka risteilyt pyritään toteuttamaan aina suunnitellun aikataulun mukaisesti, luonnonolot, lakot tai muut tekniset ongelmat esimerkiksi satamissa saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joskus joku satama saattaa myös jäädä tästä syystä väliin. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Viime kädessä muutoksista päättää aluksen päällikkö.

Sähkö ja adapteri

220 V. Hytissä on eurooppalainen pistoke. Suosittelemme kuitenkin varaamaan varmuuden vuoksi myös matka-adapterin mukaan.

Tupakointi

Tupakointi laivan sisätiloissa on kielletty. Tupakoitsijoille on varattu rajatut alueet laivan ulkokansilla.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2003 Fincantieri, Marghera, Italia. Viimeisein uudistus 2018.
Pituus:
 290 metriä
Leveys:
 32,25 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 80 000
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1 964
Miehistöä: 812
Alusrekisteri: Alankomaat
Sähkö: 110 / 220 V AC
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella:
 Yhdysvaltain dollari

Oosterdam laivakartta (PDF)