Royal Clipper

Inspiroituneena legendaarisesta vuonna 1902 valmistuneesta, tuolloin maailman nopeimmasta ja suurimmasta Preussen-purjelaivasta, vuonna 2001 valmistunut s/y Royal Clipper erottuu nykyaikana edukseen ollen suurin ja ainoa 5-mastoinen täystakiloitu purjelaiva. Levittäessään kaikki 42 purjetta Royal Clipper on vaikuttava näky. Vaikka aluksen ulkonäkö saattaa antaa toisen vaikutelman, laiva on sisältä täysin nykyaikaisin navigointivälinein varusteltu täysiverinen ja tasokas risteilylaiva. Purjehtimisen tuntu tuo matkantekoon mielenkiintoisen lisävivahteen. Kun tähän lisätään laivan ystävällinen ja hyvä palvelu, mukavat hytit ja rentouttavat yleiset tilat ja tilavat aurinkokansitilat uima-altaineen, tarjoilee vain 227-paikkainen Royal Clipper matkustajilleen mahtavia elämyksiä.

Lyhyt varustamoesittely

 

Palvelut

Laivan atrium yhdistää ravintolasalin, joka levittäytyy kahteen tasoon. Yhden kattauksen illalliset tarjoillaan ystävällisessä, mutta joskus hieman hälyisässä ympäristössä. Laivalla on paljon kansitilaa ja kolme pienempää uima-allasta. Piano Loungessa esiintyvät laivan duo sekä vierailevat artistit. Observation Lounge laivan keulassa antaa hyvä mahdollisuudet matkan seuraamiseen. Yksi Royal Clipperin erikoisuuksista on Captain Nemo Lounge, jonka vedenalaiset ikkunaventtiilit avaavat näkymät vedenalaisen elämän seuraamiseen, kun laiva on ankkuroituna. Samassa tilassa sijaitsevat myös kuntosali ja Spa. Lisäksi purjelaivan ominaisuuksien kuuluen, laivalla on mahdollisuus kiivetä turvallisesti mastojen eri tähystyspisteille.

Majoitus

Kaikissa hyteissä on wc/suihku, televisio, DVD-soitin, puhelin, säädettävä ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Laivan sähköjännite on 220V. Useassa hytissä on kaksi erillistä alavuodetta, jotka ovat yhdistettävissä parivuoteeksi. Joissain hyteissä on oma pieni parveke. Hyttiluokkien suurin erottava tekijä on niiden sijainti laivalla. Mitä korkeampi kategoria, sitä ylempänä tai keskemmällä laivaa hytti sijaitsee. Tarkemmat hyttiluokkien sijainnit löydät klikkaamalla laivan pohjapiirrosta sivun alalaidassa.

S/Y Royal Clipperin risteilyille ovat yleensä myynnissä hyttikategoriat 4,3 & 2

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000
Pituus: 
134 metriä
Leveys: 
16,5 metriä
Syväys:
 5,6 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 5000
Ilmastointi: Kyllä
Hissi: 
Ei
Matkustajamäärä: 
227
Miehistöä:
 106
Alusrekisteri:
 Malta
Aluksen kieli: 
Englanti
Valuutta aluksella:
 Euro
Mastot: 5 mastoa, 42 purjetta