Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2020 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta.

Kanssamatkustajat

Swiss Diamondin tehdään Kristina Cruisesin Oma laiva-risteilyjä. Kaikki matkustajat ovat siis suomalaisia Kristina Cruises -matkaajia. Näillä matkoilla tapaat kulttuurista ja historiasta kiinnostuneita kanssamatkustajia, joita yhdistää elämänkokemuksen tuoma rento ote lomailuun.

Pukeutuminen

Matkan aikana voit pukeutua rennosti. Retkiä varten suositellaan ottamaan mukaan hyvät kävelykengät. Varaudu myös vaihteleviin sääolosuhteisiin, viileämpiin iltoihin sekä ilmastoituihin sisätiloihin. Illalliselle voi pukeutua juhlavammin.

  • Laivan koko: pieni – 110 matkustajaa
  • Kristina®-luokitus 4- tähteä

 

Palvelut

Ruokailu ja ravintolat

Risteilyn aikana matkaan sisältyy täysihoito sekä ruokajuomat laivalla. Ateriat tarjotaan laivan 1. kannella sijaitsevassa ravintolassa. Laivahenkilökunnan pääpalvelukieli on englanti. Mikäli joudut noudattamaan erikoisruokavaliota, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Swiss Diamond ravintola ©ScyllaAG

Baarit ja yleiset tilat

Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsee Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Laajalla aurinkokannella voi rentoutua virkistävässä porealtaassa. Aurinkotuolit on tarkoitettu kaikille ilman erillistä varausta tai maksua.

Swiss Diamond Bar ©ScyllaAG

Swiss Diamond Lounge ©ScyllaAG

Swiss Diamond Lounge©ScyllaAG

Swiss Diamond aurinkotuoleja ©ScyllaAG

Swiss Diamond aurinkokatos ©ScyllaAG

Aktiviteetit ja viihde

Iltaisin Loungessa matkustajia viihdyttää pianisti soittaen kansainvälistä viihde- ja tanssimusiikkia. Lisäksi Kristina Cruises -matkanjohtajat pitävät risteilyn aikana tietoiskuja ja luentoja risteilyalueesta riippuen. Joillain risteilyllä matkalla voi olla mukana myös vieraileva luennoitsija tai paikallisia esiintyjiä.

Muut palvelut

Sisääntulon yhteydessä olevassa kirjastossa on luettavaa (ei suomenkielistä). Laivan pienestä myymälästä voit ostaa matkamuistoja.

Swiss Diamond aula ©ScyllaAG

Swiss Diamond käytävä ©ScyllaAG

Swiss Diamond kirjasto ©ScyllaAG

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Swiss Diamond tilavampi hytti 2 kannella©ScyllaAG
Tilavampi hytti 2. kannella

 

Swiss Diamond tilavampi hytti 1 kannella©ScyllaAG
Tilavampi hytti 1. kannella

 

Swiss diamond ikkunallinen hytti 2 kannella ©ScyllaAG
Ikkunallinen hytti 2. kannella

 

Swiss Diamond ikkunallinen hytti 1 kannella lisävuode ©ScyllaAG
Ikkunallinen hytti 1. kannella (lisävuode)

 

Swiss Diamond hytin WC ©ScyllaAG
Hytin WC

 

Hyvä tietää

Internetyhteys

Laivalla ei ole erillistä WiFi-verkkoa matkustajille. Euroopan alueella oman matkapuhelinoperaattorin nettipaketin tarjoama yhteys on yleensä helpoin, vaivattomin ja edullinen tapa internetyhteydelle. Kannattaa myös tarkistaa oman matkapuhelinoperaattoorin nettipakettien ominaisuudet, sillä datan käyttö EU:n alueella on nykyään selvästi edullisempaa kuin ennen

Juomat

Swiss Diamondin risteilyllä matkan hintaan sisältyvät ruokajuomat (talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat). Baarista ostettavat juomat ovat lisämaksusta. Hytteihin jaetaan lisäksi päivittäin pullo vettä / matkustaja.

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehteminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaine-annostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Risteilyn aikana kaikki laivalla tekemäsi ostokset kirjataan hyttitilille, joka maksetaan risteilyn päättyessä. Maksuvälineinä käyvät käteinen, debitkortti sekä Visa ja Euro-/Mastercard. Risteilyn alussa kortti rekisteröidään purserin toimistossa. Koska laiva käyttää internetpohjaista veloitusjärjestelmää, niin tarkistathan, että korttisi sallii internetostot. Laivalla ei voi nostaa käteistä rahaa.

Neuvonta

Laivan neuvonta sijaitsee kannella 2. Neuvonta on auki päivisin. Yöaikaan laivassa päivystää yövahti, joka on tavoitettavissa neuvonnasta tai numerosta 9.

Palveluraha

Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 eur/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.

Pesulapalvelu

Laivalla ei ole erillistä pesulapalvelua.

Sähkö ja adapteri

220 V. Laivalla on käytössä Eurooppalainen pistoke.

Terveys ja turvallisuus

Apua tarvitessasi ota yhteys laivan purseriin tai Kristina Cruises -matkanjohtajaan.

Hytissä olevasta laivan pohjapiirustuksesta löydät tiedon lähimmästä varauloskäynnistä, joka on merkitty vihreällä. Yleisen hälytysäänen kuullessasi poistu hytistä välittömästi ja toimi miehistöltä saatavien ohjeiden mukaan.

Risteilyn aikana tullaan mahdollisesti alittamaan matalia siltoja. Tilaa sillan ja laivan väliin saattaa jäädä hyvin vähän. Kiinnitä huomiota laivalla annettaviin kuulutuksiin, noudata annettuja ohjeita ja poistu aurinkokannelta ennen matalien siltojen alitusta.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua ainoastaan ulkokansilla ja aurinkokannella

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2020
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
61 ulkohyttiä