Star Clippersin risteilyillä on ainutlaatuista purjehtimisen tuntua ja huolettoman seikkailun makua. Ruotsalaisen varustamon risteilyt tehdään perinteitä mukailevilla, mutta varustukseltaan täysin moderneilla, tasokkailla ja tiloiltaan mukavilla purjelaivoilla. Upeat alukset luovat menneen maailman romantiikkaa koko risteilylle.

Purjelaivassa merenkäynti tuntuu hieman enemmän kuin isoissa risteilyaluksissa, mutta sillä pääsee myös harvinaisempiin satamiin ja pienille saarille. Sen kyydissä voi kuvitella olevansa ylellisellä yksityisjahdilla, eikä risteilylaivalla.

Matkustajat ovat enimmäkseen Euroopasta. Palvelu on huomioivaa ja henkilökohtaista, mutta rennon ystävällisellä tavalla. Alukset ovat sen verran pieniä, että kanssamatkustajat ja miehistö tulevat matkan aikana tutuiksi.

Pukeutuminen on vapaata ja ravintolassa voi istua missä haluaa.

Aamiaisella ja lounaalla on tarjolla runsas ja päivittäin vaihtuva buffet, illalla usean ruokalajin illallinen. Iltapäivällä on tarjolla välipalaa.

Star Clippers -risteilyjen ilmapiiriä leimaa myös verkkaisuus – tiukat aikataulut voi unohtaa. Ulkoilmassa tulee vietettyä poikkeuksellisen paljon aikaa. Suurin osa aktiviteeteistä tapahtuu laivan ulkokannella. Aluksen ollessa ankkurissa voi vesiurheilla, kuten meloa kajakilla, purjelautailla tai kokeilla purjehtimista. Mereen pääsee uimaan laivan perästä. Snorklausvarusteet saa lainaksi ja sukelluskoulukin löytyy.

Iltaohjelma tarkoittaa ennen muuta hauskaa yhdessäoloa henkilökunnan esitysten ja elävän musiikin parissa, baarin antimista nauttien.