Rotterdam

Vuonna 1997 rakennettu Rotterdam on keskikokoinen laiva, johon mahtuu vähän yli 1300 matkustajaa. Se on riittävän suuri tarjotakseen hyvän kattauksen palveluja kuitenkaan tuntumatta liian isolta. Sopivan matkustajamäärän takia laivalla säilyy mukava matkanteon tunnelma, eikä ruuhkaan tunnetta juuri tunnu. Laiva on yhdistelmä sekä uutta että vanhaa. Elegantti kahden kerroksen ravintola sekä ympärikäveltävä ulkokansi puisine kansituoleineen tuova tuulahduksen menneestä. Laivaan on tehty säännöllisesti päivityksiä ja vastaamaan nykyajan tarpeita.

 

Palvelut

La Fontaine on Rotterdamin kaksikerroksinen pääravintola, jossa on mahdollisuus myös ruokailla ilman kattausaikaa. Pinnacle Grill on lisämaksullinen ruokaravintola. Lido Restaurant edustaa perinteisempää noutopöytäruokailua aamiaisella ja lounaalla. Päivällisellä ravintola muuntautuu bistrotyyppiseksi, jossa voi syödä vapaammin esimerkiksi laivan gaalailtoina. Pieneen nälkään on tarjolla myös meksikolaista ruokaa ja Pizza-tiski. Lido-ravintolasta pieni osa kuuluu Canaletto-ravintolalle, jossa pientä lisämaksua vastaan voi nauttia iltaisin italialaista ruokaa.

Showroom at Sea laivan päänäyttämö. Kansi 5 on laivan viihdekeskus. Ocean Barissa voi viihtyä elävän musiikin parissa. Casino tarjoaa jännitystä blackjackin, ruletin, pokerin ja peliautomaattien ystäville. Mix on kolmen baarin yhdistelmä; Spirits & Ales, Martini Bar ja Champagne Bar. Explorer’s Lounge antaa puitteet päivisin oleiluun ja iltaisiin klassisen musiikin kuunteluun. Crow’s Nest on illanviettopaikka rennompaan menoon. Explorations Cafe on Rotterdamin kirjasto/kahvila/internetpiste. Kodikkaat nahkatuolit ja sohvat kutsuvat nautiskelemaan. Laivalta löytyvät myös Spa-palvelut, kuntosali, uima-allasalueet porealtaineen ja muita hyvinvoinnin palveluja. Laivan päivittäiseen ohjelmaan kuuluu lisäksi laivan omia kohdetietoesittelyjä, kokkausnäytöksiä, viininmaisteluja, elokuvia sekä valikoima erilaisia kursseja. Tarkemmat tiedot palveluista ja ravintoloista saat laivalta.

Majoitus

Kaikissa Rotterdamin hyteissä on ilmastointi, wc/kylpyhuone, hiustenkuivaaja, hygieniatuotteita, televisio, tallelokero. Perinteisempien sisä- ulko- ja parvekehyttien lisäksi Rotterdamilla on ns. Lanai-luokka, jossa liukuoven takaa pääsee suoraan laivan alemmalle kävelykannelle.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1997 Fincantieri, Trieste Uudistettu säännöllisesti.
Pituus: 238 metriä
Leveys: 32 metriä
Bruttovetoisuus (GRT): 61 849
Ilmastointi: Kyllä
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä: 1 404
Miehistöä: 600
Alusrekisteri: Alankomaat
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella: Amerikan dollari

Rotterdam laivakartta (PDF)