Lähtö 29.12.2015 Uusi Vuosi – Kanariansaaret, Madeira & Marokko 1 vko alk. 1 995 € – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Teneriffa – La Palma – Madeira – Marokko – Lanzarote – Gran Canaria

Vietä unohtumaton loppuvuosi Kanariansaaria kiertäen ja uutta vuotta Madeiralla vastaanottaen. Suositut lomasaaret Atlantin syleilyssä ovat paljon muutakin kuin pelkkiä turistikeskuksien rantabulevardeja tai kutsuvia hiekkarantoja. Risteilyllä Kanariansaarista näyttäytyvät aivan uudet puolet – anna Kanarian yllättää!

Risteilyn alkajaisiksi voit Teneriffalla ihastella lumihuippuista Teide-vuorta ja iltavalaistua pääkaupunkia. La Palman saarta leimaavat vuoret, rotkot ja harvinaiset muinaismetsät. Uuden vuoden risteilymme vie meidät luonnonkauniille Madeiran saariryhmälle ja sen pääkaupunkiin Funchaliin, jonka edustalla otamme myös uuden vuoden vastaan. Kierroksemme jatkuu Agadiriin, joka on sekoitus afrikkalaista ja arabialaista kulttuuria. Lanzarotella voit astella laavakenttien ja kraattereiden vuorottelemalla maankamaralla. Vilkas Las Palmasin kaupunki tuo risteilyn loppupäähän vielä hienoa kontrastia ennen paluuta Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruziin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Saura Paananen

Saura Paananen

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

29.12. ti         Lento Helsinki – Santa Cruz, Teneriffa. Laivaan nousu. Lähtö klo 24.00.
30.12. ke      
Santa Cruz de La Palma klo 09.00 – 15.00                 
31.12. to      
Funchal, Madeira klo 08.00 – 20.00
1.1. pe          
Päivä merellä
2.1. la           
Agadir, Marokko klo 06.00 – 18.00
3.1. su          
Arrecife, Lanzarote klo 10.00 – 18.00
4.1. ma         
Las Palmas, Gran Canaria klo 08.00 – 22.00
5.1. ti            
Santa Cruz, Teneriffa tulo klo 06.00 Lento Teneriffa – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun

Lentoaikataulut sitoumuksetta

29.12. Menolento D85852
Helsinki 10.40 – Teneriffa 15.05

5.1. Paluulento D85853
Teneriffa 16.00 – Helsinki 00.15 (6.1.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh                                  1hh
Sisähytti Plus (3/4 kansi)          TÄYNNÄ 1.995 €
Ulkohytti Plus (3/4 kansi)         TÄYNNÄ 2.040 €
Ulkohytti Plus (6/7 kansi)          TÄYNNÄ 2.095 €
Yhden hengen ulkohytti (6-9) kansi  TÄYNNÄ 2.310 €
Parvekkeellinen ulkohytti       TÄYNNÄ
2.290 €

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Teneriffa, Teneriffa – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retkiohjelmisto valmistuu viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Tiistai 29.12. HELSINKI – SANTA CRUZ (Teneriffa)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Teneriffalle Santa Cruziin, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset, keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin. Lähdemme illan tullen merelle ja kohti La Palmaa.

Keskiviikko 30.12. SANTA CRUZ DE LA PALMA (La Palma)

La Palma tai ”La Isla Bonita”, kaunis saari, kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Täällä ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saaren historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki, joka on idyllinen vierailukohde. Vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Uutta vuotta otamme vastaan Madeiralla, jonne lähdemme klo 15.

Vehreä La Palma
30.12. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä – suuria matkailukeskuksia ei ole. Maisemakierroksella vierailemme Lumen neitsyen kirkossa ja Miradorin näköalatasanteella, josta voi kirkkaalla säällä ihailla kaupunkiin ja itäiselle rannikolle avautuvaa maisemaa. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella harvinaiset kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea. Retkellä pysähdymme myös El Pason vierailijakeskuksen pienessä museossa.

Torstai 31.12. FUNCHAL (MADEIRA)

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. Illan kohokohta on uuden vuoden ilotulitus, jota ihastellaan Funchalin edustalla laivan kannelta.

Luonnonkaunis Madeira
31.12. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Madeira on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä: tällä vehreällä, tuliperäisellä saarella on valtavat korkeuserot, kaunis luonto ja leuto ilmasto. Retki alkaa vierailulla kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Puutarhan kokoelmassa on monia Madeiran, Azorien, Kanariansaarten ja Kap Verden kotoperäisiä kasveja. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, jossa pysähdymme ihastelemaan saaren suojeluspyhimykselle omistettua kirkkoa. Täältä voi lisämaksusta (n. 15 €) laskea perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Ennen paluuta laivalle ajamme kaunista vuoristotietä Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

Perjantai 1.1. PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme miellyttävää päivää merellä nauttien m/s Thomson Majestyn palveluista ja ohjelmista.

Lauantai 2.1. AGADIR (Marokko)

Agadir on mielenkiintoinen sekoitus Atlantin valtameren vaikutusta, Saharan autiomaata, puistoja upeita rantoja sekä länsiafrikkalaista, ranskalaista ja arabialaista perinnettä. Joskus niin hiljaisesta kalastajakylästä on kasvanut suosittu rantalomakohde, joka tarjoaa tyylikkäitä hotelleja ja ruokailumahdollisuuksia. 1960-luvun maanjäristyksen jälkeen kaupunki on lähes kokonaan uudelleenrakennettu. Jos rantaelämästä on saanut tarpeekseen voi Agadirissa tutustua muun muassa monien kauppojen ja putiikkien lisäksi paikallisiin markkinoihin. Agadirista tehdään myös retkiä Marrakechiin, joka sijaitsee 250 kilometrin päässä. Jatkamme klo 18 takaisin onnellisten saarten suuntaan kohteena Lanzarote.

Taroudant
2.1. 52 € Puolipäiväretki (n. 6 h)

Agadirista noin 85 km itään sijaitseva Taroudant tunnetaan myös kutsumanimellä ”Pikku Marrakech”. Retkemme lähtee satamasta ja kulkee läpi Agadirin kaupungin, hedelmällisen Sousin laakson ja monien berberiasutusten. Ajomatkan aikana kannattaa olla tarkkana – saatamme nähdä tälle alueelle tyypillisiä puihin kiipeäviä vuohia. Vierailemme paikallisella maatilalla ja jatkamme matkaa Taroudantiin. Kaupunkia ympäröi korkea puolustusmuuri, jonka sisäänkäynteinä on viisi monumentaalista porttia. Siirrymme ajassa satoja vuosia taaksepäin kun kuljemme sisään kaupunkiin. Elämänrytmi tässä vaaleanpunaisten talojen pikkukaupungissa on hidasta ja tunnelma ainutlaatuinen. Medinan markkina-alue huokuu arabialaista elämänmenoa ja on ikään kuin pienoiskopio Marrakechista. Tarjolla on erilaisia käsitöitä, koristeita ja eksoottisia mausteita. Basaarin värikkäät myyntikojut houkuttelevat kokeilemaan tinkimistaitoja. Ennen paluuta Agadiriin käymme luontaisyrttejä myyvässä berberiapteekissa ja nautimme minttuteetä tai kahvia.

Sunnuntai 3.1. ARRECIFE (Lanzarote)

Kanarian saariryhmän itäisin saari Lanzarote on kuuluisa upeasta kansallispuistostaan. Suuret tulivuorenpurkaukset saaren menneisyydessä ovat muovanneet Lanzarotelle omalaatuisen maiseman, sillä pahimmillaan jopa puolet saaresta oli laavan alle peittyneenä. Etenkin Timanfayan kansallispuistossa maisema muistuttaa enemmänkin kuun pintaa. Arrecife on Lanzaroten satama- ja pääkaupunki, jonne risteilylaivat saapuvat. Tämä rauhallinen ja kaunis satamakaupunki sijaitsee saaren itärannikolla. Kaupunkimainen arkkitehtuuri yhdistyy samalla historialliseen keskustaan ja Arrecifesta löytyykin mukavasti ostosmahdollisuuksia sekä myös pari kaupungin lähistöllä sijaitsevaa kaunista uimarantaa. Karun kauniin Lanzaroten jätämme taaksemme klo 18.

Tuliperäinen etelä
3.1. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Lanzarote on Kanariansaarista omalaatuisin. Kolmea neljäsosaa saaresta peittää mustankiiltävät laavakentät sekä kraatterit, jotka ovat syntyneet 1730-luvulla, kuusi vuotta kestäneissä tulivuorenpurkauksissa. Retki vie Timanfayan kansallispuistoon Montana de Fuegolle. Mahdollisuus ratsastaa kamelilla tulivuoren rinteelle ihailemaan kiehtovaa, kuun näkymiä muistuttavaa maisemaa. Siirrymme Islote de Hilarioon, missä näemme, kuinka maan kuuma pinta saa puun syttymään. Vulkaanisen maaperän uumenista nouseva höyryä kertoo maan pinnan alla kytevistä voimista. Janubiossa näemme kraatterin, jonka laguuni saa vetensä merestä. Lähellä Yaizaa maistelemme Malvasia-viiniä juuston kera.

Maanantai 4.1. LAS PALMAS (Gran Canaria) – HELSINKI

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin. Las Palmasissa vietämme kokonaisen päivän ja käännämme keulan kohti Teneriffaa illalla klo 22.

Las Palmas ja vuoristokyliä
4.1. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Gran Canarian puolen miljoonan asukkaan sykkivä pääkaupunki Las Palmas on saariryhmän suurin kaupunki ja tärkeä kansainvälinen satama. Tutustumme Las Palmasin vanhaankaupunkiin ja vierailemme Kristoffer Kolumbuksen museona toimivassa talossa, jossa hän oleskeli kun hänen laivojaan kunnostettiin Kanariansaarilla. Ajamme Tafiran maineikkaan huvila-alueen kautta vuorille, vehreään Angosturan laaksoon ja Santa Brigidan näköalapaikalle, josta avautuu hieno näkymä Las Palmasiin. Pysähdymme katselemaan Gran Canarian huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin kuuluvaa La Bandaman kraatteria. Ennen paluuta laivalle tutustumme saaren kasvitieteelliseen puutarhaan.

Tiistai 5.1. SANTA CRUZ (Teneriffa) – HELSINKI

Saavumme aamulla takaisin risteilyn lähtöpisteeseen Santa Cruziin, Teneriffan saarelle. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Majestylle. Ennen saapumista lentokentälle teemme risteilyn hintaan sisältyvän ret-ken, joka sisältää La Lagunan kävelykierroksen, käynnin La Barandan viinimuseossa sekä viininmaistajaiset Bodegas Alvaron viinitilalla. Kiitos matkaseurasta ja hyvää vuoden alkua!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X