14.7.2018 Purjelaivaristeily Italian hurmurit – Amalfin rannikko ja Sisilia, 1 vko. – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Löytöretki

S/YRoyal Clipper

Koe pala kauneinta Italiaa. Livu tyylikkäällä purjelaivalla pitkin Amalfin lumoavaa rannikkoa ja piipahtele saarille, joita italialaiset ovat pitäneet kauan omana salaisuutenaan. Tämä risteily on kevyt kuin poutapilvi – anna maisemien, kiireettömyyden ja elämänilon vietellä. Kesäinen kierros alkaa Rooman mahtavilta monumenteilta. Se vie pastellitalojen komistamalle kauniille Ponzan saarelle ja naapurissa olevalle Palmarolalla, jossa huikean kirkas Välimeri kutsuu uimaan. Kuuluisa Amalfin rannikko on kauneuden keidas ihastuttavine pikkukaupunkeineen, jotka pilkuttavat merestä nousevia vuorenrinteitä; katsasta Sorrento ja Amalfi, ehkä Positanokin – ja valitse suosikkisi. Tai ehkä voittajaksi päätyy Sisilian kukkuloilla oleva Taormina. Samoile sen pittoreskeilla kujilla ja amfiteatterilla, josta avautuvat uljaat näkymät Etnalle. Vielä on aikaa Liparin saarelle ja ostoksille, tai rannalla oleskelulle. Purjelaivan kannalta saat ihailla Strómbolin näyttävää tulivuorisaarta ja sen huipusta liki aina kohoavia savupatsaita ennen leppoisaa purjehduspäivää ja paluumatkaa.

Tällä risteilyllä mukana Chef Ezio Gentile – italialaisen keittiön mestari!

 

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Amalfin rannikon kuvankauniissa pikkukaupungeissa. Pyörähdä putiikeissa tai kirkoissa, nauti katukahviloista ja maista alueen kuuluisaa sitruunalikööriä.
 • Vilvoittele Välimeressä. Pienillä kaupunkirannoilla on helppo pulahtaa uimaan, mutta ehkä huikein uimapaikka löytyy syrjäisen Palmarolan saaren kupeesta, jossa vesi on todella kirkasta.
 • Hemmottele itseäsi tasokkaan laivan herkuilla, aurinkokannella oleskelulla ja joutenololla. Katsele ohi lipuvia maisemia uima-altaan sylistä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Minna Särmö

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

la 14.7.          Lento Helsinki – Rooma (Italia), laivaan nousu Civitavecchiassa. Lähtö klo 22.00
su 15.7.         Ponza (Italia) klo 10.00 – 15.00
Palmarola (Italia) klo 16.00 – 18.00
ma 16.7.        Sorrento (Italia) klo 08.00 – 23.45
ti 17.7.           Amalfi (Italia) klo 09.00 – 17.00
ke 18.7.         Taormina (Sisilia, Italia) klo 11.00 – 23.00
to 19.7.         Lipari (Italia) klo 10.00 – 17.00
Strombolin tulivuoren ohitus klo 19.00 – 20.00
pe 20.7.         Päivä merellä
la 21.7.          Civitavecchia (Italia), tulo klo 07.00. Laivasta nousu, paluulento Roomasta

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 14.7. AY1761
Helsinki 7.50 – 10.15 Rooma   

Paluulento 21.7. AY1764
Rooma 19.45 – 00.05 (22.7.) Helsinki 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
Kategoria 4, ulkohytti                2 915
Kategoria 3, ulkohytti                     3 035
Kategoria 2, ulkohytti 3 135
Kategoria 6, 1-2 hengen sisähytti  2 675 3 290
Kategoria 5, yhden hengen ulkohytti 3 395

 

Tutustu s/y Royal Clipperiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – purjelaivatunnelmaa nykyajan mukavuuksin
 • Laivan koko: pieni, 227 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: amerikkalaisia ja eurooppalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily s/y Royal Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Rooma, Rooma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset, suomeksi tulkatut retket
 • Täysihoito laivalla
 • Laivalla tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä, muut juomat lisämaksusta
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelut

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Rooman kaupunkikierros
 • Upea Amalfin rannikko
 • Retki Etnan tulivuorelle
 • Tarot-puisto ja Capalbio Village

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Retkien tiedot ovat alustavia.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Matkan hintaan sisältyvät retket:

 

La 14.7. Rooman kaupunkikierros ja vapaa-aikaa Piazza Navonalla

Ti 17.7. Positano ja Amalfin rannikko, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Aloitamme päivän veneretken upealla Amalfin rannikolla ihaillen kauneutta jolle ei löydy vertaa. Rannikkoa koristavat puhtaat rannat ja lahdet, luolat, salmet sekä rantakallioilla sijaitsevat kylät. Ikiajoista taiteilijat ja matkailijat ovat lumoutuneet pienistä kylistä ja niiden oliivi-, sitruuna- ja appelsiinilehdoista. 60-luvulla Frederico Fellinin elokuva La dolce vita teki pienestä Positanon kylästä rikkaiden ja kuuluisien lomakohteen. Vuonna 1997 kylästä tuli UNESCOn maailmanperintökohde. Noin 45 minuutin venematkan jälkeen siirrymme tutustumaan kylään omatoimisesti, halutessaan voi kylässä tehdä ostoksia yli 200 boutiquessa, jotka myyvät mm. rentoja puuvillavaatteita. Vapaa-ajan jälkeen matkaamme paikallislautalla Amalfiin, jossa vierailemme katedraalissa. Kylään voi tutustua omatoimisesti ennen paluuta laivalle.

Ke 18.7. Etnan tulivuori, puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Retki alkaa läpi Naxoksen kylän, josta suuntaamme unohtumattomalle matkalle kohti Euroopan suurinta toimivaa tulivuorta. Yli 3000 metrin korkeuteen kurottavaa Etnan tulivuorta lähestyttäessä käännymme pienemmälle ajotielle ja ihailemme maalauksellisia alarinteitä sekä vuoren juurelle rakennettuja pikkukyliä. Ajamme läpi tuliperäisen maan, joka tuottaa runsaita sitrushedelmäsatoja sekä viikunoita, manteleita, viinirypäleitä ja oliiveja. Lähempänä huippua alkaa maa tummua ja se on enimmäkseen pelkkää tuhkaa ja kovettunutta laavaa. 1950 metrin korkeudessa jätämme bussin ja siirrymme minibusseilla tai köysiradalla kohti 2950 metriä meren pinnan yläpuolella sijaitsevaa pääkraatteria, jossa tapaamme tulivuorioppaan ja aloitamme opastetun kierroksen. Huomioithan, että ylhäällä vuorella ilma saattaa olla erittäin ohutta. Retkelle kannattaa varata mukaan mukavat kengät ja lämpimät vaatteet, koska kesälläkin sää saattaa olla tuulinen.

La 21.7. Vierailu Capalbio Villagessa ja vapaa-aikaa sekä vierailu Tarot puutarhassa

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lauantai 14.7. Lento Helsinki – Rooma, laivaan nousu Civitavecchiassa. Laiva läthee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Roomaan, jonne saavuttuamme teemme Rooman kaupunkikierroksen. Nousemme laivaan Civitavecchiassa. (P) 

Sunnuntai 15.7. Ponza (Italia) klo 10.00 – 15.00, Palmarola (Italia) klo 16.00 – 18.00

Ponza on Tyrrhenanmeressä sijaitseva ihastuttava saari, joka muistuttaa muodoltaan puolikuuta. Pastellisävyiset talot nousevat siisteinä riveinä satamasta, jossa huolitellut jahdit ja aikaa nähneet kalastusveneet kiinnittyvät rintarinnan. Ponzaa eivät vaivaa turistimassat, joten koskemattomassa kaupungissa on mukava kuljeskella ja viettää aikaa.  Iltapäivän rantakohteena on Palmarola, joka kuuluu Pontinen saariryhmään Rooman ja Napolin välillä. (TH)

Maanantai 16.7. Sorrento (Italia) klo 08.00 – 23.45

Sorrento on houkutellut lämpimällä auringolla ja vilvoittavalla meri-ilmastolla kävijöitä kohta jo kahden vuosituhannen ajan. Sorrento on ollut taiteilijoiden, runoilijoiden, poliitikkojen ja filosofien suosima paikka kautta aikain. Vesuviuksen purkautuminen Rooman aikoina vuonna 79 aiheutti kaupungille merkittäviä tuhoja. Samalla tuhka kuitenkin loi alueelle hedelmällisen maaperän, joka rakensi pohjan tämän päivän oliiviviljelmille sekä erinomaiselle viinille. Punakattoiset talot, parvekkeelliset huoneistot ja houkuttelevat aukiot värittävät kaupungin keskustaa. Sorrentosta on matkaa lumoavalle Caprin saarelle alle tunti. (TH)

Tiistai 17.7. Amalfi (Italia) klo 09.00 – 17.00

Amalfi on pittoreski kylä Salernon maakunnassa Campanian alueella. Amalfin rannikko onkin listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa on nähtävissä upeaa keskiaikaista arkkitehtuuria kuten St. Andrewn katedraali, kirkkotorni sekä Cappuccinin luostari. Amalfin kaupunki jatkuu vuorenrinteiltä merelle asti ja kaupungin rannat ovatkin niin paikallisten kuin lomailijoiden suosiossa. Sitruunainen Limoncello-likööri on Amalfin alueelta kotoisin. (TH)

 • Upea Amalfin rannikko, puolipäiväretki

Keskiviikko 18.7. Taormina (Sisilia, Italia) klo 11.00 – 23.00

Saavumme tänään Sisiliaan kohteenamme Taormina, joka on yksi saaren tunnetuimpia lomakohteita. Vuorenrinteeseen rakennettu pieni kaupunki sijaitsee Naxoksen lahdella, jonne laivamme kiinnittyy. Vaikka Taormina on suosittu lomakohde, siellä voi vielä aistia oikeaa italialaista elämänlaatua. Paikalliset kokoontuvat usein viikonloppuisin samoihin ravintoloihin lomanviettäjien kanssa nauttimaan paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Taormina tunnetaan autottomasta keskustasta, jota halkoo Corso Umberton kävelykatu. Miellyttävän keskustan välissä on myös kulttuurihistoriallisesti merkityksellisiä kohteita. Pikkukujilta voi löytää taidegallerioita, houkuttelevia kahviloita ja pieniä putiikkeja. (TH)

 • Retki Etnan tulivuorelle, puolipäiväretki

Torstai 19.7. Lipari (Italia) klo 10.00 – 17.00, Strombolin tulivuoren ohitus klo 19.00 – 20.00

Lipari toivottaa vierailijat tervetulleiksi pastellisävyisillä taloilla sekä upeilla jahdeilla, jotka nauttivat auringosta saaren huvivenesatamassa. Liparille pääsee vain meritse ja täällä vallitseekin edelleen ajaton sisilialainen charmikkuus. Saarta ovat vuosien aikana ravistelleet niin tulivuorenpurkaukset kuin merirosvot. Vuonna 1544 kapteeni Barbarossa poltti kaupungin lähes maan tasalle sekä vei mennessään suurimman osan saaren naisasukkaista. Nykyään Liparista on muodostunut yksi Italian kunnioitetuimpia lomakohteita. Illan suussa ohitamme Strombolin tulivuoren. Se tunnetaan yhtenä maailman aktiivisimpana tulivuorena ja nykyisen tiedon mukaan, sen toiminta on jatkunut viimeiset 2000 vuotta. (TH)

Perjantai 20.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien Royal Clipperin palveluista. (TH)

Lauantai 21.7. Civitavecchia (Italia), tulo klo 07.00. Laivasta nousu, paluulento Roomasta

Saavumme aamulla Civitavecchiaan. Aamiaisen jälkeen on tullut aika sanoa näkemiin s/y Royal Clipperille. Ennen paluulentoa Suomeen teemme retken, jossa vierailemme Tarot-puistossa ja erkoisessa Capalbio Village -puistossa. Kiitos matkaseurasta! (A)

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X