ROPAX-risteilyt Pohjois-Saksaan

Ropax-risteilyt Saksaan toteutetaan Helsingin Vuosaaresta lähtevillä Finnlinesin matkustaja-rahtialuksilla. Saksan matkaohjelmasta ja -järjestelyistä olemme tiiviisti yhteydessä paikalliseen yhteistyökumppaniimme.

Finnlinesin laivalla

Matkustajien lähtöselvitys tehdään Vuosaaren terminaalissa, jossa on riittävästi tilaa, eikä pitkiä odotusaikoja pääse syntymään. Travemündessa sisäänselvitys tehdään laivalla. Kaikki matkustajat kuljetetaan laivalle pikkubusseilla turvavälit huomioiden. Laivalle mahtuu enimmillään vain noin 500 matkustajaa.

Aluksilla on lisätty yleisten ja yhteisten tilojen puhtaanapitoa. Kosketuspintoja desinfioidaan säännöllisesti. Myös käsidesiannostelijoita on kaikkien saatavilla auloissa, palvelupisteissä ja ravintolassa. Buffetruokailussa voit valita ruoat itse, mutta henkilökunta annostelee ne lautasellesi. Aamiaista tarjoillaan take away -paketissa. Saunatilat ovat toistaiseksi suljettu.

Retkibussit

Retkibussien matkustajamäärää voidaan vähentää niin, että autoihin jää reilusti istumapaikkoja. Kuljettajan takana oleva penkkirivi jätetään tyhjäksi. WC:n käyttöä on hyvä välttää ja käyttää bussissa saatavilla olevaa käsidesiä. Bussiin noustessa ja poistuttaessa on tärkeää malttaa ja välttää turhia lähikontakteja ja noudattaa kuljettajan ohjeistusta istuinjärjestelyistä. Bussit siivotaan ja desinfioidaan useammin, aina jokaisen kuljetuksen jälkeen. Kuljettajilla on tarkat ohjeistukset käytänteistä esimerkiksi suu- ja nenämaskin käytöstä ja suojakäsineiden käytöstä laukkuja käsiteltäessä. Kristina®-matkanjohtaja ohjeistaa sinua tarkemmin matkan aikana.

Hotellit

Hotellit ovat lisänneet asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamista ja noudattavat paikallisten viranomaisten ohjeistuksia. Esimerkiksi yleisten tilojen tuulettamista, siivousta ja desinfiointia on lisätty. Hotellihuoneissa etenkin kosketuspintojen desinfiointia on lisätty. Joitakin palveluita ja esimerkiksi huoneiden varusteluja voi olla karsittu paremman hygieniatason ylläpitämiseksi. Hotellihenkilökunnan terveyteen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota ja esimerkiksi henkilöstön lämpötiloja voidaan mitata päivittäin. Kristina Cruisesin ryhmän kirjautuminen hotelliin valmistellaan etukäteen ja matkanjohtaja jakaa huoneiden avaimet. Aamiaiset tarjoillaan valmiilta tarjottimilta (huomioiden myös erikoisruokavaliot) eikä buffet-ruokailuja ole tarjolla.

Ravintolat ja baarit

Ravintoloissa ja baareissa pöytien ja tuolien välejä on lisätty. Henkilökunta käyttää suojavarusteita ja kosketuspintojen ja kalusteiden puhdistusta ja desinfiointia on tehostettu. Käsin kosketeltavia ruokalistoja on poistettu käytöstä.

Euroopan jokiristeilyt

Laivoilla kiinnitetään erityistä huomiota tilojen ja hyttien säännölliseen siivoukseen ja desinfiointiin. Henkilökunta on koulutettu toimimaan korostetun hygieniatason vaatimusten mukaisesti. Jo ennen koronavirusta jokiristeilytoimialalla on kehitetty ja toimivaksi todettu standardi korkeamman hygieniatason ylläpitämiseksi. Jokiristeilylaivat kulkevat kaupunkien välejä ja mahdollisessa koronavirusepäilyssä sairastunut saadaan eristettyä nopeasti ja vietyä asianmukaiseen hoitoon.

Ennen matkaa

Ennen matkaa kaikki matkustajat saavat täytettäväkseen terveyskyselyn, jolla kartoitetaan ja varmistetaan, että laivalla saapuvat eivät ole sairaita eivätkä ole olleet yhteyksissä henkilöihin, jotka tällä hetkellä sairastavat koronavirusta.

Laivoille voivat nousta vain rekisteröidyt matkustajat ja miehistön jäsenet. Ennen laivaan nousua matkustajilta voidaan mitata kuume ja matkatavarat voidaan desinfioida.

Laivalla

Laivoilla noudatetaan ja ohjeistetaan riittävien turvavälien pitämisestä ja yleisistä hygieniaohjeista (yskimis-käytännöt, käsienpesu ja -desinfiointi) ja niistä huomautetaan tarvittaessa. Toiminnoissa pyritään välttämään turhia kosketuksia pintojen kanssa. Matkustajien ja miehistön lämpötiloja voidaan mitata matkan aikana. Esimerkiksi mahdolliset kampaajan ja hierojan palvelut eivät ole käytössä, samoin irtosanomalehdet ja mutu kosketusta vaativat irtopinnat poistettu yleisistä tiloista.

Laivalla on tarjolla yleisissä tiloissa palvelupisteissä käsien desinfiointipisteitä ja hyttejä siivotaan/desinfioidaan useammin. Buffet-ruokailua ei ole tarjolla vaan ruoka-annoksen tarjoillaan yksittäisinä annoksina lautasilla. Miehistön jäseniä on koulutettu toimimaan vallitsevien olosuhteiden mukaisesti ja miehistön terveyttä tarkkaillaan jatkuvasti. Miehistö käyttää työssään suojavarusteita (esim. suojakäsineet ja nenä-suusuojus).

Maissa

Retkibusseissa noudatetaan korostetun hygieniatason toimia maiden viranomaisohjeistusten mukaisesti. Bussien matkustajamäärää vähennetään, jotta riittävät turvavälit säilyvät. Busseissa on tarjolla käsidesiä. Matkanjohtajat ohjeistavat käytännöistä

Lomaristeilyt Marella Cruisesin laivoilla

Kanariansaarten risteilyt, Välimeren risteilyt

Laivaannousu

Ennen laivaannousua sinun tulee läpäistä yksinkertainen terveysselvitys, joka sisältää kyselyn ja ruumiin lämmönmittauksen. Matkatavarasi desinfioidaan, ennen kuin ne tuodaan hyttiisi.

Altaat

Altaille sallitaan vain rajoitettu määrä ihmisiä. Myös aurinkotuolit järjestetään siten, että turvavälien pitäminen on mahdollista.

Ravintolat ja baarit sekä yleiset tilat

Buffet-ravintoloissa laivan henkilökunta auttaa annosten kokoamisessa. Myös monet baarit toimivat pöytiintarjoilun periaatteella. Laivalla järjestetään edelleen viihde-esityksiä kuitenkin turvavälit huomioiden. Laivoille on luotu yhdensuuntaisia kulkuväyliä, jotta turvavälien pitäminen on helpompaa.

Lisätty ilmanvaihto ja siivous

Laivoilla on lisätty tarkkoja puhtaanapitostandardeja. Pintoja ja yleisiä tiloja desinfioidaan säännöllisesti. Laivoille on lisätty myös lisää käsien desinfiointipisteitä. Ilmanvaihtojärjestelmiä optimoidaan niin, että varmistetaan raikkaan ulkoilman virtaus sisätiloihin.

Miehistö

Kaikki laivojen miehistöt on koulutettu COVID-19 liittyvällä ohjelmalla. Henkilökunta pitää henkilökohtaisia suojavälineitä, kuten olettaisit myös kotona. Myös matkustajien on pidettävä suu-nenäsuojia silloin, kuin turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Muista siis pakata mukaan riittävästi suojuksia koko loman ajaksi.

Lentoasemalla ja lennolla

Lentoasemilla kiinnitetään erityistä huomioita käsihygieniaan, siivoukseen ja turvaväleihin. Lähtöselvitys kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä ennakkoon tai lähtöselvitysautomaateilla. Kristina®-matkanjohtajat ovat apuna lähtöselvityksessä lentoasemilla. Useilla lentoasemilla myös nenä-suusuojuksen käyttöä suositellaan.

Lentomatkustus koronan aikana

Lennolla on hyvä noudattaa lentoyhtiöiden turvallisuusohjeita. Vaikka riski sairastua virusinfektioon lennolla on alhainen, esimerkiksi Finnair on ottanut käyttöön paljon uusia toimenpiteitä matkustajien terveyden suojaamiseksi. Muun muassa siivousta on tehostettu ja matkustajien käytössä on kosteuspyyhkeitä pintojen pyyhkimiseksi.