Matkailija-Budapestissa-Unkarin-parlamenttitalo.jpg Matkailija-Budapestissa-Unkarin-parlamenttitalo-888x493.jpg
Terveysturvallisesti matkalle
#matkustavastuullisesti

Vastuullisesti matkalle

Maailmanlaajuinen pandemia on tuonut terveysturvallisen matkustamisen uudelle tasolle.

Niin matkustajat kuin kaikki toimijat matkailualalla ovat ottaneet käyttöön mittavat, terveysturvallisuutta parantavat käytännöt, jotka mahdollistavat matkustamisen myös pandemia-aikaan. Nämä toimenpiteet parantavat merkittävästi terveysturvallista matkustamista myös muidenkin matkasairauksien kuin koronan osalta.

 

Matkalla voi huolellisista käytännöistä huolimatta myös sairastua, aivan kuten ennenkin. Muista tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa oman matkavakuutuksesi kattavuus niin koronan kuin muiden matkasairauksien osalta.

Edellytykset matkalle osallistumiseen sekä ohjeet terveysturvalliseen matkustamiseen.

Huomioithan, että näiden edellytysten tulee täyttyä niin sinun kuin matkaseurasi kohdalla.
Kristinan yhteismatkalle osallistuminen edellyttää, että sinulla on EU:n virallinen, englanninkielinen todistus koronarokotuksesta:

 • Täysi rokotesuoja (vähintään kaksi rokotetta, joista jälkimmäinen on otettu vähintään 2 viikkoa ennen matkaan lähtöä). Hyväksyttävät rokotteet ovat Pfizer (Pfizer-BioNTech Comirnaty), AstraZeneca sekä Moderna.
 • Huom! Todistuksen puuttuminen estää matkalle pääsyn.
 • Henkilökohtaisen monikielisen EU:n koronarokotustodistuksen saa Omakanta – sivustolta osoitteesta www.kanta.fi/koronatodistus. Sivulta löytyvät selkeät ohjeet todistuksen tulostamiselle. Omakantaan kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
  Tutustu THL:n ohjeisiin matkustamisesta ja matkustusedellytyksistä
 • Osalle matkoista vaaditaan täyden rokotussarjan lisäksi negatiivinen koronatestitulos (22 h ennen lennon laskeutumista kohteeseen). Järjestämme mahdollisuuden lisämaksulliseen pikatestiin ennen matkaan lähtöä. Näihin liittyvät ohjeet lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä.
 • Osalla matkoista vaaditaan matkan aikana otettavia negatiivisa koronatestituloksia. Järjestämme mahdollisuuden näihin testeihin matkalla.

 

Tiedotamme jokaisen matkan osalta matkan varanneille ko. matkan kohdemaiden voimassa olevat vaatimukset.

Turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksemme tartuntariskin (covid-19) minimoimiseksi

Noudatamme paikallisten / alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Edellytämme lisäksi, että kaikki matkalle osallistuvat noudattavat näitä Suomen viranomaisten suosituksia terveysturvallisuudesta:

 • kasvomaskin käyttäminen voimassa olevan yleisohjeistuksen mukaisesti
 • Turvavälin pitäminen, myös linja-autoon, risteilyalukseen tai junaan noustessa ja sieltä poistuttaessa.
 • Käsidesin käyttö ja käsien peseminen.
 • Yskiminen ja aivastaminen hihaan.

 

Varaa mukaasi kasvomaskeja ja käsidesiä. Tarvittaessa niitä on saatavilla (rajoitetusti) myös matkanjohtajalta.

Hyvinvoinnistasi huolehtiminen vastuullisesti koko matkakokemuksen ajan on meille ensisijaisen tärkeää. Matkanjohtajamme ovat tottuneita toimimaan poikkeustilanteissa. He ovat käytettävissä koko matkan ajan myös tilanteissa, joissa ilmenee hyvinvointiin liittyvä haaste. Huolehdimme, että saat tarvitsemasi avun. Pidämme ryhmäkokomme maltillisina ja varmistamme ennen matkan alkua viimeisimmät hygienia- ja turvaohjeet, joista informoimme sinua. Useimmat yhteismatkoihimme liittyvät palvelut ovat varattuina ainoastaan Kristinan asiakkaille tai ryhmälle on varattu riittävästi tilaa, jotta turvaväleistä voimassa olevia suosituksia voidaan noudattaa. Ravintolat ja kuljetuspalvelut noudattavat korotetun hygieniatason vaatimuksia.

Jos tunnet itsesi sairaaksi, älä lähde matkalle.

Laivayhtiöt ovat kiinnittäneet huomiota seuraaviin asioihin

 • Riippuen laivayhtiöstä, ennen laivalle saapumista voit saada täytettäväksesi varustamon lomakkeen, jossa vakuutetaan, että matkustaja ei ole sairas eikä ole ollut tekemisissä sellaisen henkilön kanssa, jolla parhaillaan on virustartunta.
 • Esitä pyydettäessä koronarokotustodistus.
 • On mahdollista, että matkatavarat desinfioidaan ennen laivaan nousua. Jokaisen matkustajan lämpö mitataan tarvittaessa, myös matkan aikana.
 • Laivalla tarjolla on maskeja ja käsidesiä. Ehkäisevänä toimenpiteenä laivalle on laadittu noudatettavat ohjeistukset, joiden mukaisesti kunnioitetaan etäisyyttä kanssamatkustajiin.
 • Ruokailujen aikana annoksia tarjoillaan usein pöytiin. Istumapaikat on saatettu varata samoille matkustajille koko matkan ajaksi.
 • Hytissä ja yleisissä tiloissa desinfioinnin määrää on lisätty ja siivouksen kriteerejä on nostettu.
 • Miehistön terveydentilaa seurataan jatkuvasti. Henkilökunta on koulutettu toimimaan uusien hygieniamääräysten mukaisesti.

Peruutukset

Jos matkanjärjestäjänä joudumme peruuttamaan matkan esim. viranomaismääräysten takia, voit kuluitta siirtää varauksesi toiseen ajankohtaan tai palautamme maksamasi maksut täysimääräisenä takaisin. Kaikki Kristinan matkat on suojattu Kuluttajaviraston vakuudella.

Mikäli joudut peruuttamaan matkasi sairastuminen takia, on tärkeää, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa myös mahdollisen koronasairastumisen. Muutoin joudut vastaamaan peruutuskuluista itse. Muista siis hoitaa matkavakuutuksesi kuntoon ajoissa!

Yleiset matkapakettiehdot ja Kristina Cruises oy:n erityisehdot

Tämän sivun ohjeistukset ja suositukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä voidaan muuttaa tilannekuvan muuttuessa. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tutustu yhteismatkoihin