Matkailija-Budapestissa-Unkarin-parlamenttitalo.jpg Matkailija-Budapestissa-Unkarin-parlamenttitalo-888x493.jpg
Vasstuullisesti matkalle

Vastuullisesti matkalle

Maailmanlaajuinen pandemia on tuonut terveysturvallisen matkustamisen uudelle tasolle.

Niin matkustajat kuin kaikki toimijat matkailualalla ovat ottaneet käyttöön monet terveysturvallisuutta lisäävät käytännöt. Nämä toimenpiteet parantavat merkittävästi terveysturvallista matkustamista myös muidenkin matkasairauksien kuin koronan osalta.

 

Matkalla voi huolellisista käytännöistä huolimatta myös sairastua, aivan kuten ennenkin. Muista tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa oman matkavakuutuksesi kattavuus niin koronan kuin muidenkin matkasairauksien osalta.

Edellytykset matkalle osallistumiseen sekä ohjeet terveysturvalliseen matkustamiseen.

Huomioithan, että näiden edellytysten tulee täyttyä niin sinun kuin matkaseurasi kohdalla.
Noudatamme matkoillamme varustamojen terveysturvallisuusvaatimuksia sekä kohdemaiden ohjeistuksia. Kristinan yhteismatkalle osallistuminen edellyttää, että sinulla on EU:n virallinen, englanninkielinen todistus koronarokotuksesta.

Poikkeuksena Ropax-matkat Ruotsiin sekä kotimaan matkat, joille ei tarvita todistuksia rokotuksista tai sairastetusta koronataudista.

 

Vaadittava todistus koronarokotuksesta:

  • Täysi rokotesuoja (pääsääntöisesti vähintään kaksi rokotetta, joista jälkimmäinen on otettu vähintään 2 viikkoa ennen matkaan lähtöä ja aikaisintaan 9 kk tai 270 vrk ennen matkan päättymistä ). Hyväksyttävät rokotteet ovat Pfizer (Pfizer-BioNTech Comirnaty), AstraZeneca sekä Moderna.
  • Huom! Todistuksen puuttuminen voi estää matkalle pääsyn.
  • Henkilökohtaisen monikielisen EU:n koronarokotustodistuksen saa Omakanta – sivustolta osoitteesta www.kanta.fi/koronatodistus . Sivulta löytyvät selkeät ohjeet todistuksen tulostamiselle. Omakantaan kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
    Tutustu THL:n ohjeisiin matkustamisesta ja matkustusedellytyksistä
  • Osalle matkoista vaaditaan täyden rokotussarjan lisäksi negatiivinen koronatestitulos. Infoamme lisämaksullisista testimahdollisuuksista (antigeeni tai PCR) ennen matkaan lähtöä. Näihin liittyvät ohjeet lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä.
  • Osalla matkoista saatetaan vaatia matkan aikana otettavia negatiivisia koronatestituloksia. Järjestämme mahdollisuuden näihin testeihin matkalla.

 

Mikäli matkan jokin kohdemaa vaatii matkustajalta muita toimenpiteitä ennakkoon, tiedotamme niistä toimintaohjekirjeen yhteydessä.

Hyvinvoinnistasi huolehtiminen vastuullisesti koko matkakokemuksen ajan on meille ensisijaisen tärkeää. Matkanjohtajamme ovat tottuneita toimimaan poikkeustilanteissa. He ovat käytettävissä koko matkan ajan myös tilanteissa, joissa ilmenee hyvinvointiin liittyvä haaste. Huolehdimme, että saat tarvitsemasi avun. Varmistamme ennen matkan alkua viimeisimmät hygienia- ja turvaohjeet, joista informoimme sinua.

Jos tunnet itsesi sairaaksi, älä lähde matkalle.

Peruutukset

Jos matkanjärjestäjänä joudumme peruuttamaan matkan esim. viranomaismääräysten takia, voit kuluitta siirtää varauksesi toiseen ajankohtaan tai palautamme maksamasi maksut täysimääräisenä takaisin. Kaikki Kristinan matkat on suojattu Kuluttajaviraston vakuudella.

Mikäli joudut peruuttamaan matkasi sairastuminen takia, on tärkeää, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa myös mahdollisen koronasairastumisen. Muutoin joudut vastaamaan peruutuskuluista itse. Muista siis hoitaa matkavakuutuksesi kuntoon ajoissa!

 

Yleiset matkapakettiehdot ja Kristina Cruises oy:n erityisehdot

 

Tämän sivun ohjeistukset ja suositukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä voidaan muuttaa tilannekuvan muuttuessa. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tutustu yhteismatkoihin