Välimeren kohteet Korsika, Espanjan Palamós ja Pompeijin rauniokaupunki jäivät Irman mieleen huhtikuiselta risteilyltä

Irma Mononen ja hänen puolisonsa nauttivat aikaisesta kesästä Välimeren kohteissa, Marella Explorer 2 -laivalla, Kristinan mukana. Huhtikuun alku oli Irman mukaan hyvä aika matkustaa, sillä ilma oli sopivan lämmin, mutta Lue lisää "Välimeren kohteet Korsika, Espanjan Palamós ja Pompeijin rauniokaupunki jäivät Irman mieleen huhtikuiselta risteilyltä"

Harri vei poikansa Saksaan kaupunkilomalle – kaksi vuorokautta Lyypekissä ja Hampurissa oli sopivan mittainen matka

Harri Lehvonen ja hänen poikansa suuntasivat Saksaan kaupunkilomalle Kristinan ROPAX-risteilyllä. He viettivät kaksi päivää Saksassa ja matkustivat mennen tullen noin 30 tunnin laivamatkat. En enää suosi lentomatkoja, jonka vuoksi laiva Lue lisää "Harri vei poikansa Saksaan kaupunkilomalle – kaksi vuorokautta Lyypekissä ja Hampurissa oli sopivan mittainen matka"

Saksan viinialueilta löytyy muutakin kuin Rieslingiä – lue matkanjohtajan vinkit Saksan viiniseuduille

Matkanjohtaja Saura Paananen tuntee Saksan viinialueet ja juomakulttuurin. Hänen työsuhteensa Kristinalla alkoi vuonna 2001 ja sitä ennen hän työskenteli ravintola-alalla. Saksa viinimaana on Sauran mukaan erityinen siksi, että viinialueet ovat Lue lisää "Saksan viinialueilta löytyy muutakin kuin Rieslingiä – lue matkanjohtajan vinkit Saksan viiniseuduille"

Dourojoen laakso ja pohjoinen Portugali houkuttelivat Tarjan puolisoineen risteilylle Dourolle

Tarja Andersen-Ruuskanen ja hänen puolisonsa Jukka ovat tykästyneet Portugaliin. He ovat käyneet Lissabonissa pari kertaa ja halusivat siksi nähdä myös Dourojoen laakson ja lähteä jokiristeilylle. Olemme aiemmin tehneet Kristinan kanssa Lue lisää "Dourojoen laakso ja pohjoinen Portugali houkuttelivat Tarjan puolisoineen risteilylle Dourolle"

Viinimatkat hurmaavat herkuillaan – viisi vinkkiä viinimatkoille Eurooppaan

Viinimatkat on mitä mainion tapa tutustua eri Euroopan kohteiden ruoka- ja juomakulttuuriin, sekä kokea eri kohteille ominaisia herkkuja. Rikas gastronominen kulttuuri ja kohteiden historia takaavat paitsi herkullisen matkan, myös silmänruokaa Lue lisää "Viinimatkat hurmaavat herkuillaan – viisi vinkkiä viinimatkoille Eurooppaan"

Yksin matkustaminen Kristinan matkoilla on Sanna Piiroisen mielestä stressitöntä ja helppoa

Sanna Piiroinen matkustaa pääosin yksin. Hän nauttii siitä, että yksin matkustaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ja voi itse valita, milloin haluaa olla yksin ja milloin muiden seurassa. Sanna arvostaa erityisesti Lue lisää "Yksin matkustaminen Kristinan matkoilla on Sanna Piiroisen mielestä stressitöntä ja helppoa"

Kroatian risteily on turkoosi, leppoisa sekä herkullinen – ja siksi Anne lähtee saarihyppelylle jo toistamiseen

Anne Lehtokoski on matkustanut Kroatiaan ensimmäisen kerran jo 1980-luvun alussa, kun maa oli vielä osa Jugoslaviaa. Tänä keväänä hän matkustaa sinne jo viidennen kerran. Kroatia viehättää minua. Olen purjehtinut siellä Lue lisää "Kroatian risteily on turkoosi, leppoisa sekä herkullinen – ja siksi Anne lähtee saarihyppelylle jo toistamiseen"

Matkanjohtajan vinkit Tonavan varrella oleviin kaupunkeihin: mitä nähdä ja millä herkutella?

Kristinan matkanjohtajan Minna Särmön sanoin, Tonava on ainutlaatuinen matkakohde. Tonavan varrella olevat lukuisat isommat ja pienemmät kaupungit, Tonavan rooli kaiken elämän keskipisteenä ja pitkän jokivarren monimuotoisuus tekevät siitä jokien kuningattaren. Lue lisää "Matkanjohtajan vinkit Tonavan varrella oleviin kaupunkeihin: mitä nähdä ja millä herkutella?"

Matkamuistoja vuodelta 2023 – Ruotsin, Hampurin ja matkustamisen lumoa

Matkailuvuosi 2023 on lopuillaan ja on aika muistella kuluneen vuoden mieleenpainuvimpia matkamuistoja. Matkanjohtajamme Teija Aartola-Jalonen, Ira Multaharju sekä Jukka Helin kertovat, mikä Kristinan tämän vuoden laajasta matkatarjonnasta heillä jäi päällimmäisenä Lue lisää "Matkamuistoja vuodelta 2023 – Ruotsin, Hampurin ja matkustamisen lumoa"

Rannikkoristeily Saksan rannikolla viehätti Leenaa ja Kimmoa

Rannikkoristeily Saksan rannikkoa pitkin vei Leena Vainion ja hänen puolisonsa Kimmon tutustumaan vanhoihin hansakaupunkeihin sekä saksalaisten lomanviettopaikkoihin kesällä 2023.   ”Valitsimme Saksan rannikkoristeilyn silkasta mielenkiinnosta. Olemme matkustaneet miltei kaikkialla, joten Lue lisää "Rannikkoristeily Saksan rannikolla viehätti Leenaa ja Kimmoa"