Lähtö 21.5.2015 Länsi-Eurooppa & Lontoo 13 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Länsi-Euroopan risteily myös syyskuussa. Tutustu ohjelmaan >>

Ranska – Espanja – Portugali – Kanaalisaaret – Iso-Britannia – Hollanti

Tämä risteily tarjoaa paitsi upeita kulttuurikohteita myös rentouttavia meripäiviä, jolloin voit keskittyä nauttimaan risteilyn tunnelmasta ja laivan monipuolisista palveluista. Risteily alkaa viihtyisästä Nizzasta. Päivä Barcelonassa taas kuluu kuin varkain goottilaisissa kortteleissa ja Gaudín arkkitehtuurin äärellä tai yltäkylläisessä, elämäntäyteisessä kauppahallissa. Uhkeiden puistojen Malagasta jatkamme kohti charmikasta ja kaunista Lissabonia. Vigo hurmaa merenherkuillaan ennen kuin saavumme St. Peter Portiin, joka on Kanaalisaari Guernseyn tärkein kaupunki. Risteily huipentuu Lontooseen, jossa aika ei takuulla käy pitkäksi. Risteilymme päättyy Ijmuideniin, josta on vain lyhyt matka kanaalien ja kapeiden talojen Amsterdamiin.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Asta Karhunen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

21.5. to         Lento Helsinki – Nizza, laivaan nousu. Lähtö klo 15.00
22.5. pe         Barcelona, Espanja klo 12.00 – 22.00
23.5. la          Päivä merellä
24.5. su         Malaga, Espanja klo 09.00 – 22.00
25.5. ma        Päivä merellä
26.5. ti           Lissabon, Portugali klo 07.00 – 14.00
27.5. ke         Vigo, Espanja klo 12.30 – 19.00
28.5. to         Päivä merellä
29.5. pe         St. Peter Port, Kanaalisaaret klo 13.00 – 17.30
30.5. la          Päivä merellä
31.5. su         Lontoo, Iso Britannia tulo klo 01.45
1.6. ma          Lontoo, Iso-Britannia lähtö klo 14.00
2.6. ti             Ijmuiden, Hollanti tulo klo 08.00
Paluulento Amsterdam – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

21.5. Menolento                AY881 Helsinki 08.10. – Nizza 10.30
2.6. Paluulento                  AY842 Amsterdam 11.55 – Helsinki 15.15

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

.                                                             2hh                                       1hh

.                                                       Vanha/UUSI HINTA                Vanha/UUSI HINTA

Standard sisähytti kansi  A tai B                  (2.195 €) 1.995 €                    (2.815 €) 2.315 €

Superior  sisähytti Pääkansi
tai Promenade-kansi                                  (2.345 €) 2.045 €                    (3.040 €) 2.365 €

Standard ulkohytti kansi B                          (2.495 €) 2.215 €                    (3.265 €) 2.565 €

Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi           (2.645 €) 2.335 €                    (3.490 €) 2.715 €

Superior ulkohytti Promenade-
tai Brücken-kansi                                       (2.795 €) 2.455 €                    (3.715 €) 2.865 €

*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi

*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Nizza, Amsterdam – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Torstai 21.5. HELSINKI – NIZZA (Ranska)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Nizzaan. Kauniin Enkelten lahden suojaisssa poukamassa sijaitseva Nizza on kautta historian ollut Ranskan Rivieran suosituimpia matkakohteita. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluvat mm. mahtava sipulikattoinen venäläis-ortodoksinen katedraali, englantilaisten rakennuttama Promenade de Anglais –rantabulevardi ja rokokootyylinen Negresco Hotelli. Lentokentältä siirrymme lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen bussilla satamaan, jossa m/s Berlin odottaa. Käydet irroitetaan klo 15 ja aloitamme matkan kohti Barcelonaa.

Perjantai 22.5. BARCELONA (Espanja)

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. Täällä riittäisi nähtävää useammaksikin päiväksi. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudin omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Familia kirkosta. Barcelonassa vietämme koko päivän ja jatkamme matkaa vasta klo 22.00.

Barcelonan kaupunkikierros
22.5. • 54 € • Puolipäiväretki

Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Kiertoajelu tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Pysähdymme valokuvaamaan ja ihastelemaan ulkoapäin tätä arkkitehti Antonio Gaudín erikoista mestariteosta, joka on ollut rakenteilla yli sata vuotta. Nousemme bussilla Montjuïc-kukkulalle katsomaan kaunista kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä. Paluumatka laivalle keskustan ja vilkkaan ranta-alueen kautta.

Lauantai 23.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttavaa meripäivää vietetään tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Sunnuntai 24.5. MALAGA (Espanja)

Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä. Malagan rikas ravintolakulttuuri houkuttelee tarjonnallaan. M/S FTI Berlin irroittaa köydet illalla klo 22.00.

Malaga tutuksi
24.5. • 54 € • Puolipäiväretki

Costa del Solin rantakaistaleen lomakylien joukosta Malaga erottuu rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta – kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Kaupunkikierroksella näemme tuhat vuotta vanhan Alcazaban palatsin, Malagan renessanssityylisen katedraalin ja useita 1800-luvun rakennuksia. Kaupungin yläpuolella kohoaa 130 metriä korkea Gibralfaron majakkakukkula, jonne jo foinikialaiset pystyttivät linnoituksensa. Täältä avautuu kaunis näköala alas kaupungille. Pysähdymme kävelylle historialliseen keskustaan, jonka värikkäiltä kujilta löytyy muun muassa Picasson synnyinkoti ja roomalaisen teatterin raunio.

Maanantai 25.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttava päivä tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Tiistai 26.5. LISSABON(Portugali)

Tervetuloa Lissaboniin!  Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belemin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla. M/S FTI Berlin lähtee kohti Vigoa klo 14.

Lissabonin nähtävyydet
26.5. • 58 € • Puolipäiväretki

Retkellä tutustumme Lissabonin eri kaupunginosiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Kierros kulkee läpi historiallisen Alfaman vanhankaupungin, jonka jälkeen pysähdymme valokuvaamaan Euroopan pisintä siltaa. Merta ja matkustamista ihannoivassa emanuelintyyliä edustavassa Belémin kaupunginosassa näemme Lissabonin symbolina tunnetun löytöretkeilijöiden muistomerkin ja Belémin tornin. Saavumme arkkitehtonisesti kauniin 1600-luvulla rakennetun Hieronymoksen luostarin luo. Vapaa-ajalla voi lisämaksusta tutustua luostarin tiloissa toimivaan merimuseoon tai maistella kuuluisia Belémin pasteijoita paikallisessa kahvilassa.

Keskiviikko 27.5. VIGO (Espanja)

Vihreänä Espanjana tunnettu lumipeitteisten vuorten ympäröivä Vigo sijaitsee Portugalin pohjoispuolella, Atlantin rannikolla. Casco Vellon vanhakaupunki levittäytyy heti satamasta ylöspäin, kun kaupungin uudempi osaa laajentuu itään. Vigon kasvun vuodet olivat 1900-luvulla, kun kaupungin asukasluku 15-kertaistui.Tänä päivänä Vigo on hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Vigo jätetään taakse klo 19 ja suuntaamme kohti Isoa-Britanniaa.

Santiago de Compostela
27.5.
• 75 € • Puolipäiväretki

Ajamme Galician sydämeen Santiago de Compostelaan, joka on yksi kristittyjen suosituimmista pyhiinvaelluspaikoista. Vakaan uskomuksen mukaan Jeesuksen opetuslapsista Jaakob vanhempi (espanjaksi Santiago) on haudattu tänne. Retken aikana tutustumme hänen hautamuistomerkikseen pystytettyyn katedraaliin, jonka rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1075. Lopuksi jää hieman vapaa aikaa ennen paluuta laivalle.

Torstai 28.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttava päivä tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Perjantai 29.5. ST. PETER PORT (Guernsey,Kanaalisaaret)

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdemme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista. Iltapäivän pysähdyksen jälkeen jatkamme matkaa kohti Lontoota klo 17.30.

Guernseyn saarikierros
29.5. • 78 € • Puolipäiväretki

Kanaalisaari Guernsey nauttii leudoista talvista ja yllättävän aurinkoisista kesistä. Ehkä juuri siksi siellä onkin runsaasti kauniita ja hyvinhoidettuja puutarhoja. Saari on myös maisemallisesti erittäin viehättävä. Tutustumme Guernseyn vaihtelevaan rannikkoon kiertoajelulla, jonka aikana näemme jyrkkiä rantakallioita ja valkohiekkaisia poukamia. Käymme tutustumassa Little Chapeliin, joka on yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä saarella. Tämä “pikkukappeli“ on kauttaaltaan koristeltu simpukankuorilla ja värikkäillä posliinin sirpaleilla. Retken kuluessa teemme lisäksi pari maisemapysähdystä.

Lauantai 30.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Sunnuntai 31.5. LONTOO (Iso-Britannia)

Tänään tutustumme Iso-Britannian pääkaupunkiin, joka ei esittelyjä kaipaa. Koe ainutlaatuinen kaupunki ja sulaudu sen nopeatempoiseen rytmiin. Vieraile jossain Lontoon lukuisista museoista tai todista Buckinghamin palatsin vahdin vaihtoa varhain aamulla. Myös Madam Tussaud’s vahakabinettimuseo on tunnettu vierailukohde.

Historiallinen Lontoo ja Towerin linna
31.5. • 97 € • Puolipäiväretki

Päivä alkaa Lontoon kierroksella, jonka aikana tutustumme kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Näemme bussista käsin useita Lontoon kuuluisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Trafalgarin aukion, Westminster Abbeyn, Big Benin, Buckinghamin palatsin ja St. Paulin katedraalin. Vierailemme Towerin linnassa, jonka rakentamisen käynnisti Vilhelm Valloittaja. Thames-joen rannalla sijaitseva yli tuhat vuotta vanha linna on toiminut kuninkaallisena palatsina, vankilana, eläintarhana ja puolustuslinnana. Beefeater-vartijat kertovat linnan värikkäästä historiasta ja vierailla on mahdollisuus nähdä kruununjalokivet. Linnavierailun jälkeen palaamme takaisin laivalle.

Maanantai 1.6. LONTOO (Iso-Britannia)

Laiva lähtee klo 14.00 kohti Ijmuidenia, jonne saavumme aamulla.

Tiistai 2.6. IJMUIDEN (Hollanti) – AMSTERDAM  – HELSINKI

Ijmuiden sijaitsee Pohjois-Hollannissa ja se on tärkeä kalasatama Alankomaissa. Risteily päättyy Ijmuideniin ja on aika sanoa näkemiin m/s Berlinille. Suuntaamme bussilla Amsterdamiin ja lentokentälle. Mukavaa kotimatkaa!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X