Kroatian risteily on turkoosi, leppoisa sekä herkullinen – ja siksi Anne lähtee saarihyppelylle jo toistamiseen

Anne Lehtokoski on matkustanut Kroatiaan ensimmäisen kerran jo 1980-luvun alussa, kun maa oli vielä osa Jugoslaviaa. Tänä keväänä hän matkustaa sinne jo viidennen kerran.

  • Kroatia viehättää minua. Olen purjehtinut siellä pari kertaa ja viime keväänä olimme ystäväni kanssa ensimmäistä kertaa Kristinan matkassa saarihyppelyllä – ja tänä keväänä lähdemme uudestaan. Saimme houkuteltua kolmannenkin ystävän mukaan.
Naiset Kroatian risteilyllä, istuvat vaalean kivimuurin edessä ja takana on meri sekä satama.
Anne ja Eliisa Kroatian risteilyllä

Kroatian risteily tehtiin pienellä, 40-paikkaisella aluksella, joka oli varattu kokonaan Kristinan matkustajien käyttöön. Anne ja hänen ystävänsä Eliisa lähtivät matkaan yhdessä, mutta sosiaalisina ihmisiä nauttivat myös muiden seurasta.

  • Ajattelimme, että voimme tutustua matkalla myös uusiin ihmisiin, koska reissuporukka on niin tiivis. Oli todella mukava ja yhteisöllinen matka. Me istuimme eri pöydissä eri päivinä ja tapasimme näin uusia tuttavuuksia. Emme olleet koko ajan kylki kyljessä keskenämme. Tällaiset reissut sopivat loistavasti myös yksin matkustavalle.
Kroatian risteilyn pienen laivan takaosa, josta pääsee uimaan. Taustalla merta ja saari.
Kroatian risteily tehdään 40 paikkaisella aluksella

 

Etäisyydet saarten välillä ovat lyhyitä ja matkanteko oli leppoisaa. Laivassa nautitun aamiaisen jälkeen lähdettiin kohti seuraavaa kohdetta, pysähdyttiin matkalla uimaan ja saavuttiin satamaan.

  • Laivalla huomioitiin hienosti erilaiset ruokarajoitteet ja aamiainen oli loistava. Lounaan jälkeen usein vietettiin hetki aikaa laivassa, ennen kuin pääsimme maihin. Päivä, ilta ja yö vietettiin aina kohteessa.
Kroatian risteilyllä uimareita meressä, taustalla saari.
Jokaisena matkapäivänä pysähdyttiin uimatauolle.

Hvar ja Korčula – Kroatian risteilyn helmet

Hvar on ollut jo vuosia Annen suosikki, eikä se pettänyt tälläkään kertaa.

  • Hvarin saari on kerta kaikkiaan ihana, ja saaren vanha osa on upeaa aluetta. Kiipesimme erään toisen matkustajan kanssa saarella sijaitsevalle korkealla mäelle katselemaan maisemia. Nousu oli jyrkkä, mutta sen arvoinen.
Kroatian risteilyn merimaisemaa, horisontissa purjevene ja etualalla kivikkoinen saari.
Maisemia Kroatiassa

Korčulaan Anne ja Eliisa tutustuivat omin päin. Myös Korčulassa vanhan kaupungin alue oli se, mikä sykähdytti.

  • Korčulassa on myös yksi korukauppa, johon on päästävä myös tämän kevään reissulla. Tulevalta matkalta odotan myös Visin saarta, jossa olen haaveillut pääseväni käymään jo 15-vuoden ajan. Siellä on kuvattu Mamma Mia -elokuvaa ja siellä sijaitsee siniset luolat.

Mljetin saarella sijaitsevaan Mljetin kansallispuistoon Anne tutustui Kristinan retkellä. Mljetin saarta on kehuttu Kroatian kauneimmaksi ja vehreimmäksi, ja siellä voi halutessaan pyöräillä tai meloa saaren järvillä.

Anne arvostaakin sitä, että matkoilla voi joko osallistua Kristinan järjestämille retkille tai tutustua kohteisiin itsenäisesti. Ja laivamatka itsessäänkin on kokemus, sillä matkan aikana voi nähdä upeiden maisemien lisäksi miekkakaloja ja delfiinejä.

  • Kroatian saarihyppely on leppoisa loma. Matkalla kannattaa avata kaikki aistit ja nauttia turkoosista merestä ja herkullisista merenelävistä. Tällä lomalla voi vaan olla ja nähdä monta eri kohdetta kerralla, majoituksen siirtyessä mukana paikasta toiseen. Osa matkustajista nauttii auringosta eri kaupunkien terasseilla ja osa reissaa – mikä itselle parhaiten sopii.
Kroatian risteilyn merimaisema satamasta käsin. Satamassa lukuisia purjeveneitä ja aluksia.
Kroatian risteily on leppoisa loma, jossa voi ihastella upeita maisemia ja nauttia elämästä.

Kuin sokkotreffit – koskaan ei tiedä mitä upeaa tulee vastaan

Anne kuvaa Kroatian saarihyppelyä sokkotreffeiksi, sillä koskaan ei tiedä, mitä upeaa voi matkan aikana tulla eteen.

  • Tänä vuonna lähden näille sokkotreffeille leppoisalla asenteella. Olemme varanneet hytin toisesta kerroksesta. Kun avaamme oven, metrin päässä on turkoosi meri. Odotan innolla matkaan lähtöä.

 

Katso kaikki Kristinan Välimeren risteilyt tästä