Lähtö 21.9.2015 – Tonavan risteily 1 vko, m/s Swiss Crown – Tarjous alk. 1.645 € / hlö. Vain 3 hyttiä vapaana!

Print the page

Budapest – Esztergom – Bratislava – Wien – Melk – Linz / Salzburg – Passau / München

Tonava-alku

Saksan Schwarzwaldista alkunsa saava Tonavajoki on yksi kuuluisimmista vesireiteistä Euroopassa. Se on samalla osana valtion rajoja yhdistäen Keski-Euroopan vesitse Mustaanmereen. Tällä historiallisella vesireitillä tutustumme syyskuisilla risteilyillämme Tonavanvarren kolmeen eri valtion pääkaupunkiin ja useaan pienempään kohteeseen. Itävallan puolella vierailemme  Linzissä, maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Tutustumme Melkin erikoiseen luostariin ja Dürnsteinin perinteisiin rakennuksiin. Hurmaava pääkaupunki Wien on tunnettu paitsi Mozartista ja sacherkakuista myös taiteen, kulttuurin ja historian keskuksena. Suuntaamme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan ja pääsemme ihailemaan mm. kaupungin eri rakennustyylien täyttämää maisemaa. Unkarin puolella vierailemme Esztergomissa, yhdessä maan vanhimmista kaupungeista sekä itseoikeutetusti valloittavaan Budapestiin, upeaan pääkaupunkiin, jonka arkkitehtuuri on silmiä hivelevää.

Kristina Cruises koko laiva_logoTällä risteilyllä
koko laiva vain Kristina Cruises
–risteilyvieraiden käytössä!

KC-matkanjohtajina:

Asta Karhunen

Asta Karhunen

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Minna Särmö

Minna Särmö

 

Matka-/retkiohjelma

 

Maanantai 21.9. HELSINKI – BUDAPEST

Lento Budapestiin. Kuljetus keskustaan ja lounas paikallisessa ravintolassa. Siirtyminen m/s Swiss Crown- laivalle, laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen risteily alkaa.

Tiistai 22.9. BUDAPEST

Budapest perustettiin 1873, kun kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuu mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan Ketjusiltaa pitkin ja saavumme modernimman Pestin puolelle, missä myös komea Parlamenttitalo sijaitsee. Iltapäivän voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle:

Margitin saari ja basilika • 35 €

Keskiviikko 23.9. BUDAPEST – ESZTERGOM

Risteily m/s Swiss Crownilla alkaa ja aamupäivä sujuu jokivarren vaihtuvia maisemia seuraten. Lounaan aikoihin saavutaan Esztergomiin, yhteen Unkarin vanhimmista kaupungeista. Kaupunkikuvaa hallitsee 1800-luvun puolivälissä valmistunut basilika. Päivän retki vie kauniiden maisemien halki Visegardiin ja ihailemme Tonavan jokivarren upeimpia näkymiä. Vierailemme pienessä, romanttisessa Szentendren taiteilijakaupungissa, missä kävelykierros ennen paluuta laivalle. Illalla risteily jatkuu kohti Bratislavaa.

Torstai 24.9. BRATISLAVA

Puoliltapäivin saavutaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella.  Myöhään illalla laiva suuntaa kohti Wieniä.

Perjantai 25.9. WIEN

Aamulla m/s Swiss Crown saapuu Wieniin. Kaupunkikierroksella näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme vanhassa kaupungissa ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa. Lopun päivän voit viettää omatoimisesti tai lähetä lisämaksullisille retkillemme, hinta / henkilö:

Schönbrunnin linna iltapäiväretki 39 €

Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti iltaretki 58 €

Prater Heurigen & Neustift am Walde Iltaretki 49 €
Prater ja Heurigen – huvipuiston maailmanpyörästä ihaillaan yövalaistua kaupunkia, kuten myös matkalla tavernaan Neustift am Waldessa. Maistelemme ”heurigenia”, tämänvuotista viiniä.

Lauantai 26.9.  MELK

Risteily jatkuu Wachaun laakson kauniissa maisemissa kohti Melkiä, jonne saavutaan aikaisin iltapäivälllä. Vierailu Melkin luostariin, 1700-luvun alussa rakennettuun Itävallan barokkitaiteen symboliin. Retkellä käydään myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Illalla matka jatkuu kohti Linziä.

Sunnuntai 27.9. LINZ

Laiva saapuu Linziin aamulla. Kokopäiväretki Linzistä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä olevaan Salzburgiin, joka on tulvillaan historiaa, perinteitä ja kulttuuria, mutta on ennen kaikkea tunnettu Mozartin kotikaupunkina. Näemme 1600-luvun alussa rakennetun Mirabellin palatsin, fransiskaanikirkon ja kaupungin maamerkin Hohensalzburgin linnoituksen sekä kuljemme vanhankaupungin sydämessä. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Paluumatka laivalle taittuu Salzkammergutin viehättävän lomanviettoalueen kautta. Risteily jatkuu.

Maanantai 28.9. PASSAU – MÜNCHEN – HELSINKI

Aamulla m/s Swiss Crown saapuu Passauhun. Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Tutustumisemme Passauhun alkaa bussimatkalla läheisille kukkuloille, mistä aukeaa kiehtova maisema kaupunkiin. Tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustumme kävelykierroksella, jonka päätteeksi nautimme urkukonsertista. Lounas. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                  2hh               1hh
1. kansi                        NYT 1.645€      
1.895 €          2.295 €  NYT 1.645€
3. kansi
peräosa            TÄYNNÄ             1.995 €          2.395 €
2. kansi          Yksi 2hh hytti 1.945 €      
2.295 €          2.695 €
3. kansi keskilaiva             TÄYNNÄ           2.295 €          2.695 €

Tutustu m/s Swiss Crowniin >>

Hintaan sisältyy

  • Lennot
  • Risteily m/s Swiss Crown -laivalla kahden hengen hytissä
  • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
  • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
  • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
  • Lentokenttäverot ja satamamaksut
  • Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

21.9. Menolento AY753
Helsinki 9.30 – Budapest 10.50

28.9. Paluulento AY808
München 18.40 – Helsinki 22.05

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

  • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
  • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X