29.10.2016 Lomaristeily 17 pv Karibian risteily – Atlantin ylitysmatka & Karibian saaria 17 pv, m/s TUI Discovery – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Iso-Birtannia – Antigua –St. Maarten – St. Kitts- St. Lucia – Barbados

alku_thcar3_pieni

Suuntaa huikealle saarihyppelylle kolmelle eri merelle! Poimi maistiaiset syksyiseltä Välimereltä ja seilaa mahtavan Atlantin yli Karibian helliviin helteisiin. Huima retkesi pääsee vauhtiin Mallorcan tyylikkäässä Palmassa ja sen tapasbaareissa, putiikeissa ja palatsimuseoissa. Kukkulalinnoitusten ja komean luonnonsataman vartioimasta Cartagenasta kohtaat historian joka nurkalta. Gibraltar tuo tuulahduksen brittitunnelmaa ja kallioilla temppuilevien apinoiden kujeita. Gran Canarialla ennätät Las Palmasin kulttuuririentoihin tai katselemaan tulivuoren kraatterilta avautuvaa uljasta panoraamaa. Viiden meripäivän ajan saat syventyä laivan huveihin, joutilaisuuteen ja aaltojen tarkkailuun – näetkö delfiinejä, lentokaloja vai valaita? Karibialla odottavat Antiguan karamellitalot, huviveneiden pilkuttamat poukamat ja hehkeät palmurannat. Kierroksella Saint Maartenissa erottuvat saaren kahdet kasvot – hollantilaiset ja ranskalaiset. Saint Kittsin maisemia voit ihailla junan kyyydistä, syvänvehreää Saint Luciaa katamaraanin kannelta tai aurinkotuolin sylistä. Viimein on jäljellä rommin saari Barbados. Sukella uimaan merikilpikonnien kanssa ja pakkaa kotiinviemiksiksi laukullinen saaren leppoisaa, hyväntuulista tunnelmaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

Matkanjohtajana:

Saura Paananen

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

29.10. la        Lento Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja), laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
30.10. su       Cartagena, Espanja klo 10.00 – 17.00
31.10. ma      Gibraltar, Iso-Britannia klo 09.00 – 16.00
1.11. ti           Päivä merellä
2.11. ke         Las Palmas (Gran Canaria), Espanja klo 09.00 – 18.00
3.11. to         Päivä merellä
4.11. pe         Päivä merellä
5.11. la          Päivä merellä
6.11. su         Päivä merellä
7.11. ma        Päivä merellä
8.11. ti           Päivä merellä
9.11. ke         St. John’s, Antigua klo 08.00 – 18.00
10.11. to       Philipsburg, St. Maarten klo 08.00 – 17.00
11.11. pe       Basseterre, St. Kitts klo 08.00 – 18.00
12.11. la        Castries, St. Lucia klo 08.00 – 18.00
13.11.su        Bridgetown, Barbados tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen
14.11. ma      Paluu Suomeen                                                                                      

kartta_thcar3 Atlantin ylitysristeilyPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento AY965
29.10. Helsinki 8.00 – Mallorca 11.10

Paluulento BA2154/BA794
13.11. Barbados 17.20 – Lontoo 5.20 (kentänvaihto)
14.11. Lontoo 11.05 – Helsinki 16.00

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (2./3. kansi) 2 695 täynnä
Sisähytti Plus (7./8. kansi) 2 870
Ulkohytti (2./3. kansi) 2 870 täynnä
Ulkohytti Deluxe (7./8. kansi) 3 265
Parvekehytti (6. kansi) 3 265
Parvekehytti Deluxe (6./7. kansi) 3 340

Tutustu m/s TUI Discoveryyn >>

Thomson Discovery_kooste_pieni

 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s TUI Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Palma, Barbados – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • All Inclusive -juomapaketti
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi risteilyn matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 18.10.2016 mennessä.

 

Lauantai 29.10. Helsinki Palma (Mallorca, Espanja)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Mallorcalle, josta bussikuljetus vie meidät Palman satamaan m/s TUI Discoverylle. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla. Laiva lähtee merelle klo 22.00.

Sunnuntai 30.10. Cartagena (Espanja)

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut Espanjan yksi tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista. Lähdemme merelle klo 17.00.

Maanantai 31.10. Gibraltar (Iso-Britannia)

Euroopan reunalla sijaitsevan Ison-Britannian kruununsiirtomaan pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta. Täältä suuntaamme merelle klo 16.00.

Gibraltar tutuksi
31.10. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Tämän päivän retkellä näemme monia Gibraltarin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Ajamme bussilla Gibraltarin eteläkärjessä sijaitsevalle näköalapaikalle, joka tunnetaan nimeltä Europa Point. Täältä avautuvat upeat näkymät Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Käymme Pyhän Mikaelin tippukiviluolassa ja paikannamme vuonna1333 rakennetun maurilaisen linnoituksen. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat. Opastetun kiertoajelun jälkeen jää vapaa-aikaa kaupungin keskustassa ennen paluukuljetusta satamaan. Keskustan pääkatu Main Street tarjoaa monia mahdollisuuksia tuliaisostoksille sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita.

Tiistai 1.11. Päivä merellä

Vietämme meripäivää nauttien laivan hyvistä palveluista.

Keskiviikko 2.11. Las Palmas (Gran Canaria, Espanja)

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin. Las Palmasista aloitamme Altantin ylitysmatkan klo 18.00.

Torstai 3.11. – Tiistai 8.11. Atlantin ylitys

Keskiviikko 9.11. St. John’s (Antigua)

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. St. John’s on Antiguan pääkaupunki, jonne useimmiten risteilyalukset kiinnittyvät ensimmäiseksi juuri Atlantin ylityksen jälkeen. Jatkamme matkaa kohti St. Maartenia klo 18.00.

Ihmeellinen Antigua
9.11. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Saarikierroksella tutustumme tämän kuvankauniin lomaparatiisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kuulemme kertomuksia saarelaisten elämästä. Reittimme kulkee saaren pohjoisesta pääkaupungista Antiguan sydämeen, jossa rannikkomaisema muuttuu trooppiseksi maaseuduksi. Ohitamme lukuisia kyliä, kun tiemme käy kohti Englantilaista satamaa ja amiraali Horatio Nelsonin mukaan nimettyä vanhaa telakka-aluetta. Telakka-alueeseen tutustumme lyhyellä kävelykierroksella. Matka jatkuu bussilla näköalapaikalle, joista avautuvat mahtavat näkymät valkohiekkaisille rannoille ja luksusjahdeille, jotka ovat kiinnittyneinä huvivenesatamassa.

Torstai 10.11. Philipsburg (St. Maarten)

St. Maarten on yksi Karibian ainutlaatuisimpia kohteita. Saari jakautuu Hollannin (pohjoinen) ja Ranskan (eteläinen) välillä. Eteläisellä puolella on havaittavissa ranskalainen hienostuneisuus lomakohteineen ja ruokineen sekä tietysti upeat rannat. Hollannin puolella korostuu taas karibialainen elämäntyyli ja räväkkyys. Pääkaupunki Philipsburg on suosittu pysähdyspaikka verovapaine myymälöineen ja kauppoineen. Kaupunki perustettiin hollantilaisten kauppakeskukseksi ja muistona tästä strategisesta sijainnista on linnoituksia ympäri kaupungin. Päivän päätteeksi m/s Thomson Celebration suuntaa keulan kohti St. Kittsiä klo 17.00.

St. Maartenin maisemia ja perhosfarmi
10.11. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Maisemakierroksella näemme saaren tärkeimmät keskukset: hollantilaisen Philipsburgin ja ranskalaisen Marigot’n. Vierailemme perhosfarmilla, jossa on kymmeniä eri lajeja perhosia pienistä suuriin. Perhosasiantuntija vie puutarhaan opastetulle kierrokselle ja kertoo perhosten elinkaaresta. Vierailun päätteeksi on mahdollisuus kuvata perhosia, tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä tai nauttia virvokkeita. Pienessä viehättävässä Marigot’ssa, joka on saaren ranskalaisen osan pääkaupunki, jää vapaa-aikaa ostoksiin ja markkinoilla kiertelyyn. Ennen paluuta Philipsburgiin nousemme bussilla näköalapaikalle kuvaamaan maisemaa, joka kirkkaina päivinä ulottuu naapurisaarille.

Perjantai 11.11. Basseterre (St. Kitts)

St. Kitts on saanut nimensä Kristoffer Kolumbuksen mukaan (virallinen nimi. St. Cristopher). Karibi-intiaanien antama nimi ”hedelmällinen” saari, ei suinkaan sekään johda matkaajaa harhaan. Saaren tuliperäinen maa antaa kasveille hyvät elinolosuhteet ja St. Kittsillä sijaitsee yksi Karibian alueen laajimmista sademetsistä. Saaren rannikkoa ovat aikoinaan vartioineet yhdeksän mahtavaa linnoitusta. St. Kittsin jätämme taaksemme klo 18.00.

St. Kittsin nähtävyydet
11.11. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki sisältää kolme St. Kittsin huippukohdetta: Brimstone Hill -linnoituksen, Romney Manor -puutarhan ja Fairview Great House -plantaasitilan. Kauniissa Romneyn puutarhassa käymme batiikkistudiolla, missä paikalliset taiteilijat valmistavat kankaita ja erilaisia batiikkituotteita. Brimstone Hill on 300 vuotta vanha linnoitus, joka on saanut UNESCON maalimaperintökohteen aseman. Ensimmäiset tykit tuotiin linnoitukseen vuonna 1690 kun Englanti ja Ranska taistelivat saaren herruudesta. Linnoitukselta on upeat näkymät lähisaarille. Fairview Great House tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen saaren siirtomaa-aikaiseen elämään. Vierailemme tilan hienossa herraskartanossa, jonka jälkeen palaamme Basseterren kaupunkiin. Tässä historiallisessa pääkaupungissa voi nähdä niin perinteistä ranskalaista kuin viktoriaanista arkkitehtuuria.

Lauantai 12.11. Castries (St. Lucia)

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä. Jatkamme risteilyä kohti Barbadosta klo 18.00.

Sunnuntai 13.11. Bridgetown (Barbados)

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. On tullut aika sanoa näkemiin m/s TUI Discoverylle ja jättää trooppinen Karibia taakse. Laivasta nousun jälkeen teemme Barbadoksen saarikierroksen ja nautimme lounaan ennen saapumista lentokentälle. Paluulennot Suomeen lähtevät iltapäivällä.Kiitoksia kaikille matkaseurasta!

Maanantai 14.11. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X