21.12.2018 Jouluristeily Tonavalla 7 pv – OMA LAIVA. Alle 10 hyttiä enää vapaana!

Print the page

Jokiristeily alk. 1 690 €
m/s Der Kleine Prinz

Wien – Bratislava – Budapest – Novi Sad – Belgrad

Tee joulustasi aivan erityinen – vietä se Keski-Euroopan nostalgiaa huokuvilla joulutoreilla, upeissa juhlaan somistetuissa pääkaupungeissa ja laivan herkkupöytien äärellä. Tästä joulunajasta on lupa nauttia täysin siemauksin! Risteily alkaa loisteliaasta Wienistä, joka on säihkyvine valoineen, koristeineen ja seimiasetelmineen tavallistakin kutsuvampi. Kadut, putiikit ja joulutorit täyttyvät odottavasta hyörinästä, musiikista ja lämpimästä tunnelmasta. Bratislavan sievä pieni keskusta tulee tutuksi kävellen ja pikkujunan kyydissä. Jouluaattona ihailet Budapestin nähtävyyksiä ja siemailet kenties hehkuviiniä kaupungin sydämessä. Joulupäivä on mukavaa oleilua ja juhlavia aterioita laivalla, matkalla kohti Serbiaa. Siellä tutustut viihtyisään Novi Sadin kaupunkiin ja historialliseen ortodoksiluostariin. Ennen kotiinpaluuta pyörähdät vielä Belgradissa, joka säväyttää komeine linnoituksineen ja kirkkoineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee lahja- ja tuliaisostokset perinteikkäillä, tunnelmallisilla joulumarkkinoilla. Kojuissa myydään koristeiden lisäksi käsitöitä ja monia muita lahjatavaroita – sekä kielen vieviä suolaisia ja makeita herkkuja.
 • Nauti jouluvaloissaan tuikkivista, iltahämyisistä kaupungeista sekä kaikkialla leijuvasta juhlavasta ja hyväntuulisesta tunnelmasta. Kuljeskele kaupoissa ja kirkoissa, ja lämmittele jossakin vanhassa kahvilassa.
 • Kuljeskele Serbiassa Krušedolin ortodoksiluostarin hiljaisuudessa. Ihastele kirkon sisäpintoja peittäviä seinämaalauksia, joista vanhimmat on tehty 1500-luvulla.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA
Vain Kristina®
–risteilyvieraiden käytössä

Matka-/retkiohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito)

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 21.12. LH849/LH1242
Helsinki 13.45 – 15.25 Frankfurt 16.50 – 18.10 Wien

Paluulento 27.12. LH1407/LH854
Belgrad 13.35 – 15.35 Frankfurt 21.25 – 00.55 Helsinki (28.12.2018)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Perjantai 21.12. Helsinki – Wien

Lento Wieniin, joka on yksi Keski-Euroopan tunnetuimmista kaupungeista. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Kapteenin ja miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (P)

Lauantai 22.12. Wien

Aamupäivän kaupunkikierroksella ajamme kuuluisaa Ringstrassea pitkin ja näemme merkittävimmät puistot ja nähtävyydet. Iltapäivällä vuorossa on vuodesta 1772 asti vietetyt Freyungin Vanhanajan joulumarkkinat. Nykyisin tarjolla on käsitöitä, lasikoristeita, perinteisiä seimiä ja keramiikkaa. Tunnelmaa luo jouluinen musiikki. Kannattaa tutustua myös viereisten Am Hof joulumarkkinoiden laadukkaisiin käsitöihin. Illan voit viettää laivalla, omatoimisesti kaupungilla tai vaihtoehtoisesti lähteä lisämaksusta konserttiin. Ennen puoltayötä m/s Der Kleine Prinz aloittaa risteilyn. (TH)

Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 55 eur
Wiener-Hofburg Orkesteri tarjoaa unohtumattoman illan Johan Strauss nuoremman valssien sekä W.A. Mozartin aarioiden parissa vaikuttavassa Hofburgin palatsissa.

Sunnuntai 23.12. Bratislava

Aamuyöllä laiva saapuu Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme turistijunakierroksella. Iltapäiväkahvit nautimme UFO-näköalatornissa katsellen Bratislavaa.     Laiva jatkaa risteilyä Gabcikovon suluille ja kohti Unkaria. (TH)

Maanantai 24.12. Budapest

Budapestin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan. Läntinen Budan puoli on kukkulainen ja siellä sijaitsee Budan linna historiallisine alueineen. Itäinen moderni Pestin puoli on alavaa ja siellä sijaitsee komea Parlamenttitalo. Kaupunkiin tutustutaan aamupäivän bussikierroksella. Iltapäivällä voit kulkea omatoimisesti kaupungin sydämessä Váci -kävelykadulla ja nauttia kaupungin joulutunnelmasta. Risteily jatkuu kohti Mohacsia. (TH)

Tiistai 25.12. Mohacs & Pecs

Mocacsista lähdemme bussilla (noin 45 min.) vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki Pecsiin. Osallistumme juhlavaan messuun katedraalissa. Kaupunkikierroksella nähdään Szecheny aukio, Kaptalan katu viehättävine keskiaikaisine taloineen sekä kaupungintalo. Iltapäivällä risteily jatkuu suuntanaan Novi Sad. Juhlailta laivalla. (TH)

Keskiviikko 26.12. Novi Sad – Belgrad

Novi Sadiin, Serbian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin tullaan aikaisin aamulla. Bussiretki vie meidät Fruska Goran vuoristoon Krushedolin luostariin, joka on kuuluisa 1400-luvun freskoistaan. Alueelle on haudattu useita Serbian historian merkkihenkilöitä. Matka jatkuu Jarakiin, pieneen kylään Vojvodinan alueella. Nautimme lounaan yksityisen maatilan puutarhassa. Telttaravintolassa nautimme paikallisia herkkuja, sljivovicaa (luumuviinaa) sekä talon viiniä.  Paikallisten muusikoiden iloiset sävelmät luovat tunnelmaa. (Ravintolassa voi olla viileää, joten pukeuduthan lämpimästi.) Paluu laivalle, joka retken aikana on siirtynyt Belgradiin. Illalla laivalla ammattitanssijat esittävät serbialaisia kansantansseja: Lisäksi näemme Sirogojno -muotia, upeita käsin neulottuja villapaitoja. (TH)

Torstai 27.12. Belgrad – Helsinki  

Aikaisen aamiaisen jälkeen laivastanousu. Kaupunkikierroksella näemme Kalemegdanin linnoituksen ja puiston, ortodoksikatedraalin, prinsessa Ljuban kartanon, kaupungintalon sekä muita Belgradin nähtävyyksiä. Kuljetus kentälle ja lento Frankfurtiin. Bussikierroksella tutustumme alueeseen ja näemme mm. eteläisen rahtialueen, valtavan Airbus A380:n hangaarin ja tulevan terminaali 3:n rakennustyömaan. Lento Helsinkiin. (A)

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi (koneen ääntä)  1 690 1 840
2. kansi (koneen ääntä) 1 820 1 970
1. kansi  1 775 1 925
2. kansi         1 855 2 005

Tutustu m/s Der Kleine Prinzeen >> 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz *** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Wien, Belgrad – Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla.
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Lisäksi vettä myös hytissä sekä retkillä.
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyhintaan sisältyvät retket

 • Wienin kaupunkikierros
 • Bratislavan turistijunakierros
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Pecsin kaupunkikierros ja messu katedraalissa
 • Belgradin kaupunkikierros
 • Frankfurtin kentän bussikierros

Lisämaksulliset retket

 • Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 55 eur

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n 5 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X