27.4.2019 Kanariansaarilta Välimerelle – hurmaava Iberia 11 pv

Las Palmas (Kanariansaaret, Espanja) – La Palma (Kanariansaaret, Espanja) – Funchal (Madeira, Portugali) – Lissabon (Portugali) – Portimão (Portugali) – Cádiz (Espanja) – Gibraltar (Iso-Britannia) – Cartagena (Espanja) – Ibiza (Espanja) – Palma de Mallorca (Espanja)

Auringossa paistattelevia katukahviloita, kultaisia rantahietikoita ja kulturellia kaupunkitunnelmaa – lähde hyvänmielen matkalle Kanarian saarilta Välimerelle, rentoutumaan Espanjan ja Portugalin lämpimään kevääseen. Liki kahden viikon risteilyllä on aikaa nähtävyyksille, ostoksille ja herkuttelulle, mutta myös leppoisalle oleilulle. Hengähdä La Palman ja Madeiran saarten jylhissä, vehreissä vuoristomaisemissa, subtrooppisissa metsissä ja eksoottisissa kukkapuutarhoissa. Kuljeksi charmikkaasti ikääntyneen Lissabonin omaleimaisissa kaupunginosissa ja testaa Portimãon kalaravintoloita. Cádizissa kohtaat menneen maailman tunnelmaa ja meren saartamat vanhat korttelit, jotka ovat tapaskuppiloita pullollaan. Gibraltarilla kiehtovat komeat näkymät ja kallioiden uumenissa piilottelevat luolat. Cartagenassa on säilynyt hienoa historiallista nähtävää. Risteilyn lopulla vietät aikaa Baleaarien saarilla ennen vilkasta kesäsesonkia sekä nautit Ibizan idyllisemmästä ja raukeammasta puolesta.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Karista arjen kiire ja ammenna uutta energiaa Atlantin saarten eksoottisesta luonnosta: La Palman subtrooppisesta sademetsämaisemasta ja Madeiran uhkeista puutarhoista, joissa saa matkailla kasvien parissa maailman ympäri.
 • Aisti menneen maailman loistoa Lissabonissa ja Cádizissa, tai retkellä upeassa Sevillassa. Koreat kirkot ja palatsit muistuttavat historian huippuhetkistä.
 • Nauti Välimeren keväisestä rauhasta ja lempeästä säästä, joka houkuttelee kuljeskelemaan. Samoile Ibizan pääkaupungin idyllisessä vanhassakaupungissa. Sen huipulta avautuvat kauniit näköalat satamaan.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Lauantai 27.4. Helsinki – Las Palmas (Gran Canaria, Kanariansaaret) Laiva lähtee klo 23.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Las Palmasiin. Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhankaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Teemme Las Palmasin kaupunkikierroksen, joka päättyy satamaan. Laiva lähtee illalla merelle. (P)

Sunnuntai 28.4. Santa Cruz de La Palma (La Palma, Kanariansaaret) klo 09.00 – 15.00

La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari), kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Täällä ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saaren historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki, joka on idyllinen vierailukohde. Vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja. (TH)

Maanantai 29.4. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. (TH)

Retkipaketin retki: Luonnonkaunis Madeira n. 4 h

Tiistai 30.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan palveluista. (TH)

Keskiviikko 1.5. Lissabon (Portugali) klo 08.00 – 18.00

Lissabon on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Sen mainio satama oli looginen kaupan keskittymä jo foinikialaisten aikana sekä tietysti luonnollinen lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla. (TH)

Retkipaketin retki: Lissabonin kaupunkikierros ja Mosteiro dos Jeronimus -hieronymousluosrari n. 4 h

Torstai 2.5. Portimão (Portugali) klo 08.00 – 18.00

Portimãon alue on Portugalin kauneinta rannikkoseutua. Täällä on ollut asutusta aina foinikialaisten ajoista lähtien. Portimão on värikäs pieni satamakaupunki, jonka vilkas kalasatama ja vanha keskusta puistoineen ja aukioineen houkuttelevat kävijöitä. Satama-alueella on mukava kävellä ja poiketa jossain lukuisista kahviloista tai ravintoloista maistelemassa meren antimia. Portimão on myös portti Algarven upeiden rantojen ääreen ja Praia da Rocha onkin rannoista alueen upeimpia, jonka maisemaa komistaa 1500-luvun vanha linnoitus sekä upeat kallioseinämät. (TH)

Perjantai 3.5. Cádiz (Espanja) klo 08.00 – 20.00

Cádizin vilkas kaupunki on muokkaantunut monen kulttuurin puserruksessa, josta muistuttaa monenkirjava arkkitehtuuri. Noin 1100 vuotta eKr. perustetun Cádizin väitetään olevan maailman vanhin jatkuvasti asutettu länsimainen kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee aivan sataman läheisyydessä ja keskustasta löytyykin mukavien kujien lisäksi isoja kivimuureja 1400-luvulta sekä upeasti veistetty katedraali. (TH)

Lauantai 4.5. Gibraltar (Iso-Britannia) klo 08.00 – 15.00

Päivän kohteemme on Gibraltar, joka on Euroopan reunalla sijaitseva Ison-Britannian kruununsiirtomaa. Sen pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Isäntämaan vaikutus näkyy katukuvassa kaksikerroksisina busseina, poliisien perinteisinä kypärinä sekä punaisina postilaatikkoina. Gibraltarin turismin kehittämiseen on käytetty miljoonia puntia ja nykyään täällä käykin tasaisesti ulkomaankomennuksella olevia brittejä Espanjan puolelta ostoksilla. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta. (TH)

Retkipaketin retki: Gibraltar tutuksi n. 3 h

Sunnuntai 5.5. Cartagena (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut yksi Espanjan tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista. (TH)

Maanantai 6.5. Ibiza (Espanja) klo 08.00 – 22.00

Noin 79 kilometriä Valencian rannikolta sijaitseva Ibiza on Baleaarien kolmanneksi suurin kaupunki. Ibiza tunnetaan ehkä parhaiten sen upeasta yöelämästä sekä elektronisesta musiikista, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Kaupungin vanhat korttelit, joita suojaavat keskiaikaiset mahtavat Dalt Vilan kiviseinät sekä vanha linnoitus, on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Rannan tuntumasta voi löytää mukavia kalaravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Vanhan kaupungin sokkeloiset kivipäällysteiset kujat kutsuvat etsimään kätkettyjä kauppoja ja ravintoloita. (TH)

Tiistai 7.5. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00 – Helsinki

Saavumme aamulla Palmaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa.

Aamiaisen jälkeen laivasta nousut ja kuljetus lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 27.4.2019
SK1705 HELSINKI KLO 6:35 – 7:20 KÖÖPENHAMINA
SK2837 KÖÖPENHAMINA KLO 9:25 – 13:55 LAS PALMAS

PALUULENTO 7.5.2019
SK1806 PALMA KLO 12:30 – 16:10 TUKHOLMA
SK718 TUKHOLMA KLO 17:35 – 19:30 HELSINKI

 

Huomioithan, että matkustajilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 4. tai 5. kansi 1 945
Sisähytti 6. tai 7. kansi 1 995
Ulkohytti 5. tai 6. kansi 2 095
Ulkohytti 7.,8.,9. tai 10. kansi 2 130
Ulkohytti Plus 5. tai 6. kansi 2 150
Ulkohytti Plus 7., 8., 9. tai 10. kansi 2 220
Ulkohytti Deluxe 9. kansi 2 330
Yhden hengen ulkohytti 2 675

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Kööpenhamina – Las Palmas, Palma – Tukholma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Las Palmasin kaupunkikierros
 • Risteily m/s Marella Dream laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 189€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 12.4.2019.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.
Palvelemme ma-pe klo 10-16 • Kirkkokatu 16, 48100 Kotka, puh (05) 211 44
info@kristinacruises.com • www.kristinacruises.com

Retkipakettiin sisältyvät retket:

27.4. Funchal: Luonnonkaunis Madeira ja maalaismarkkinat, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Madeira on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä: tällä vehreällä, tuliperäisellä saarella on valtavat korkeuserot, kaunis luonto ja leuto ilmasto. Retki alkaa vierailulla paikallisille markkinoille, joilla on mahdollisuus tutustua paikallisten viljelijöiden tuotantoon. Markkinoilta jatkamme matkaa kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Puutarhan kokoelmassa on monia Madeiran, Azorien, Kanariansaarten ja Kap Verden kotoperäisiä kasveja. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, joka on tunnettu vehreästä kasvillisuudestaan. Ennen paluuta laivalle ajamme kaunista vuoristotietä Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

1.5. Lissabon: Lissabonin kaupunkikierros ja Mosteiro dos Jerónimos -hieronymusluostari, puolipäiväretki (n. 4h)
Retkellä tutustumme Lissabonin eri kaupunginosiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Bussikierroksella näemme historiallisen Alfaman vanhankaupungin ja tutustumme merta ja matkustamista ihannoivaan emanuelintyyliä edustavaan Belémin kaupunginosaan. Täällä on Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki ja Belémin torni ja juuri täältä portugalilaiset löytöretkeilijät lähtivät 1400- ja 1500-luvulla purjehtimaan kohti uusia maita. Tutustumme arkkitehtonisesti kauniiseen 1600-luvulla rakennettuun Hieronymus-luostariin, joka on nimetty Pyhän Hieronimuksen säätökunnan mukaan. Rakennustyylinä on sekoitettu gotiikkaa ja renessanssia, joten ei ole ihme, että luostari kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Luostarin läheisyydessä voi omakustanteisesti maistella kuuluisia Belémin pasteijoita paikallisessa kahvilassa. Huom! Hinta sisältää sisäänpääsyn Hieronymus-luostariin sekä pakolliset kuulokkeet.

4.5. Gibraltar: Gibraltar tutuksi, puolipäiväretki (n. 3h)
Tämän päivän retkellä näemme monia Gibraltarin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Ajamme bussilla Gibraltarin eteläkärjessä sijaitsevalle näköalapaikalle, joka tunnetaan nimeltä Europa Point. Täältä avautuvat upeat näkymät Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Käymme Pyhän Mikaelin tippukiviluolassa ja paikannamme vuonna1333 rakennetun maurilaisen linnoituksen. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat. Opastetun kiertoajelun jälkeen jää vapaa-aikaa kaupungin keskustassa ennen paluukuljetusta satamaan. Keskustan pääkatu Main Street tarjoaa monia mahdollisuuksia tuliaisostoksille sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita.

Marella Dream

Marella Dream

Marella Cruises varustamo  Marella Dreamilla voi vielä aistia klassisten risteilijöiden tunnelmaa, sillä alus on seilannut maailman meriä vuodesta 1986. Useat uudistukset (viim. marraskuu 2014) ovat pitäneet Marella  Dreamin nykyaikaisena palveluiltaan ja sisustuksiltaan mutta klassisemman ja perinteisemmän näköisenä ulkomuodoiltaan. Tähän keskikokoiseen alukseen mahtuu noin 1 500 matkustajaa ja se on kokoluokassaan yksi asiakastiloiltaan tilavimpia risteilylaivoja. Laajat aurinkokansitilat tiikkikansineen, monipuoliset palvelut, viihtyisät hytit ja ystävällinen henkilökunta tekevät parhaansa risteilyloman onnistumiseksi. Kanssamatkustajat laivalla ovat pääasiassa Iso-Britanniasta ja Skandinaviasta.

 

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Dreamilla on tarjolla palveluja moneen makuun. Neljä ravintolaa tarjoilee niin perinteisiä noutopöytäruokia kuin pöytiin tarjoiltuja 6 ruokalajin illallisia. Lisäksi laivalla on aasialaisen ruokaan erikoistunut ja pihviravintola Terrace Grill. Kolme eri Loungea antavat tilat risteilyn viihteelle: upeista West End – tyyppisistä musikaaleista klassiseen musiikkiin ja stand up -komiikkaan. Virkistäviä juomia voi nauttia joissain aluksen kuudesta baarista. Aikaa voi viettää myös laajoilla aurinkokansilla, nauttia uusitun Span hoidoista tai polttaa päivän kalorit kuntosalilla. Tarkemmat tiedot palveluista selviää laivalla.

Majoitus

M/s Marella Dreamilla  on 753 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero (lisämaksusta), TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja.  Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja sijainnin mukaan.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1986 Meyer Werft / Papenburg, Saksa, uudistettu vuosina 1990, 2012, 2014
Pituus:
 243 metriä
Leveys:
 20 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 54 763
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1506
Miehistöä: 600
Alusrekisteri: Malta
Sähkö: 110 / 220 V
Matkustajahyttejä:
 753 (501 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 3 loungea, yökerho, casino, 2 poreallasta, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, aurinkokansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

 

Marella Dream laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE