19.6.2019 Adrianmeren risteily juhannuksen aikaan 9 pv

Dubrovnik (Kroatia) – Bar (Montenegro) – Korcula (Kroatia) – Zadar (Kroatia) – Venetsia (Italia) – Trieste (Italia) – Split (Kroatia) – Dubrovnik (Kroatia)

Vietä juhannusta Adrianmeren lämmössä, kiehtovissa historiallisissa kaupungeissa ja hyvin varustellulla perinteisellä risteilylaivalla, jossa on helppo nauttia olostaan. Viikon aikana vuorottelet Kroatian, Montenegron ja Italian kutsuvilla maisemilla ja tunnelmilla.

Matka alkaa rauhassa. Vietät risteilyä edeltävän yön hyvätasoisessa hotellissa rentoutuen. Ensimmäinen kohde on Barin satamakaupunki, jonka ympäristössä houkuttelevat uimarannat sekä osittain raunioitunut keskiaikainen linnoituskaupunki. Korčulan saarella kukoistavat viiniviljelykset ja oliivitarhat. Sen idyllinen pääkaupunki on kuin pikku-Dubrovnik, mutta rauhallisempi. Zadarin kävelykaduilla saa herkutella ja shoppailla. Venetsiassa voit seurailla veneliikennettä Rialton sillalta ja ihastella kirkkojen mosaiikkeja. Triestessä vetoaa hieno arkkitehtuuri, kuten keisarillinen linna meren rannalla. Splitin erikoisuutena ovat roomalaisesta palatsialueesta muotoutuneet eloisat korttelit. Viikkoon mahtuu myös ihanaa joutilaisuutta – levähdä laivan baareissa ja porealtaissa sekä katukahviloissa ja kuuntele iloista puheensorinaa. Risteily päättyy Dubrovnikiin, joka on upea nähtävyys vankkoine muureineen ja ajan patinoimine katuineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vieraile Stari Barissa, kuvauksellisesti raunioituneessa keskiaikaisessa linnoituskaupungissa, joka sijaitsee kukkuloilla Barin kaupungin lähettyvillä. Muurien sisällä ei enää asuta, mutta merkittävää arkeologista aluetta komistavat muun muassa kunnostetut kirkot ja akvedukti.
 • Vaeltele Korčulan idyllisessä vanhassakaupungissa. Se on rakennettu meren reunustamalle niemelle muurien sisään. Mukulakivikujilla on somia taloja ja historiallista nähtävää, pikkukauppoja ja ravintoloita.
 • Tunnelmoi Venetsian ainutlaatuisella miljööllä ja ilmapiirillä. Viivähdä historiallisessa kahvilassa Pyhän Markuksen aukion laidalla, ja kiertele Rialton torilla ja kauppahallissa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ralf Löfström

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 19.6. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Dubrovnikiin. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen (P).

Torstai 20.6. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia) Laiva lähtee klo 20.00

Luovutamme hotellihuoneet puolen päivän aikaan, joten ennen sitä on aikaa nauttia rauhassa aamiaista ja hotellin palveluista. Kuljetus satamaan, jossa Marella Celebration odottaa. (A,P)

Perjantai 21.6. Bar (Montenegro) klo 08.00 – 18.00

Bar on Montenegron tärkeä satamakaupunki, joka on vuosien aikana kehittynyt myös matkailun näkökulmasta. Kaupungissa on useita puistoja ja keskustan läheisyydessä on muutamia mielenkiinnon kohteita. Yksi näistä on Stari Bari, Barin vanhakaupunki, joka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä satamasta. Tämä rauniokaupunki muistuttaa bysantin ajoista kirkkoineen, moskeijoineen ja akvedukteineen. Noin viidentoista minuutin ajomatkan päässä on pitkä Sutomoren ranta, jota reunustaa kahviloiden, ravintoloiden ja kauppojen värittämä rantapromenadi. (TH)

Lauantai 22.6. Korcula* (Kroatia) klo 07.00 – 18.00

Dalmatian rannikon kaupunkeihin on historiassa vaikuttanut Venetsian kauppamahdin valta-aika. Näistä kaupungeista merkittävimmät ovat Dubrovnik ja Korcula. Korculaa kuitenkin pidetään kaikkein parhaiten säilyneenä keskiaikaisena kaupunkina Adrianmerellä. Paikallisen perimätiedon mukaan Korculaa pidetään myös Marco Polon kotikaupunkina, jossa tämä kuuluisa tutkimusretkeilijä syntyi kauppiasperheeseen vuonna 1254. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Korculan kävelykierros & paikallisten tuotteiden maistelu, puolipäiväretki

Sunnuntai 23.6. Zadar (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Dalmatian rannikolla sijaitseva muurien ympäröimä Zadar sijaitsee Rijekan ja Splitin välillä. Zadar on naapureitaan selvästi rauhallisempi ja rakentaa houkuttelevuuttaan historian ja luonnon kauneuden ympärille. Kaupungin vanhassa osassa, jonka erottaa neljä kilometriä pitkä niemi, on vanha verkosto kapeita kujia ja katuja, joiden seasta voi löytää Rooman valtakauden aikaisia raunioita sekä kirkkoja. (TH)

Maanantai 24.6. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 18.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko. (TH)

Retkipaketin retki: Muranon & Buranon saarikierros, puolipäiväretki

Tiistai 25.6. Trieste (Italia) klo 08.00 – 16.00

Trieste on italialainen kaupunki, joka on käytännössä kokonaan Slovenian ympäröimä. Tämä on näkynyt myös Triesten omaleimaisessa kulttuurissa, jossa on niin saksalaisia, juutalaisia, kreikkalaisia kuin slaavilaisia vaikutteita. Ja juuri tämä tekee vierailun Triestessä mielenkiintoiseksi. Slovenian läheisyys tuo kaupungilla kuultavaan kieleen myös mukavaa vaihtelua. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat 1800-luvulla valkoisesta Istrian kivestä rakennettu Miramaren linna sekäTriesten Katedaali, jossa pidetään Pyhän Justuksen jäänteitä. Päivää voi viettää myös rennosti Piazza dell’Unita d’Italia -aukiolla nauttien vaikkapa kahvia ja rapeita italialaisia mantelikeksejä, biscotteja. (TH)

Keskiviikko 26.6. Split (Kroatia) klo 09.00 – 18.00 Laiva ankkurissa

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille, jota koristavat useat putiikit sekä kaksi eloisaa markkinatoria. Yksi kaupungin viehättävimmistä paikoista on Narodni trg, ihmisten aukio, jonka yläpuolella kohoavat venetsialaistyylinen kaupungintalo sekä roomalainen kellotorni. (TH)

Retkipaketin retki: Splitin Kävelykierros, puolipäiväretki

Torstai 27.6. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Paluulento Suomeen.

Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. (A)

Laiva saapuu aamulla satamaan. Aamiaisen ja laivastanousun jälkeen teemme risteilyn hintaan sisältyvän Dubrovnikin kaupunkikierroksen ennen bussikuljetusta lentokentälle.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 19.6.2019
AY 1835    Helsinki  16:50 – 18:55 Dubrovnik

Paluulento 27.6.2019
AY 1836     Dubrovniki  19:45 – 23:45 Helsinki

Huom. lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 1. tai 2. kansi 1 745
Sisähytti 3. tai 4. kansi 1 785
Ulkohytti 1. tai 2. kansi 1 900
Ulkohytti 3. tai 4. kansi 1 945
Ulkohytti 7. tai 8. kansi 2 025
Ulkohytti Deluxe 6., 7. tai 8. kansi 2 060
Parvekehytti Deluxe 5. tai 9. kansi 2 395
Yhden hengen Sisähytti 2. kansi 2 245
Yhden hengen Ulkohytti 2. kansi 2 315

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Dubrovnik, Dubrovnik – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Yöpyminen ja illallinen Dubrovnikissa
 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Marella Celebration

Marella Celebration

Alun perin vuonna 1984 liikenteen aloittanut Marella Celebration (entinen m/s Noordam) edustaa vielä tänä päivänä perinteisempää risteilyalustyyliä ympärikäveltävine tiikkikansineen ja sulavine linjoineen. Laivalle on tehty vuonna 2013 uudistustöitä, jolloin kaikki hytit ja laivan yleiset tilat saivat paljon sisustuksellisia uudistuksia. Pääosa aluksen risteilyvieraista tulevat Iso-Britanniasta, mikä tarkoittaa että pääkieli laivalla on englanti. Marella Celebrationilla vallitsee ystävällinen ja epävirallinen ilmapiiri, mikä tekee matkustamisesta myös suomalaiseen makuun sopivaa. Laivan mukavat yleiset tilat ja hieman suuremman koon tuomat monipuolisemmat palvelut – silti selkeä risteilylaivan tuntu luovat Marella Celebrationista mukavan vaihtoehdon risteilylomalle.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Meridian-ravintolassa on tarjolla aamiaista, lounasta sekä illallista pöytiin tarjoiltuna. Mistral’s on tyylikäs á la carte ravintola. Uutuusravintola Kora La tarjoilee makuelämyksiä Aasialaisesta kulttuurista. Joustavampaan ruokailuun vaihtoehtoja löytyy Lido-kannen ravintolasta sekä buffet-ravintola Magnificuesta. Terrace Grill tarjoilee päivisin italialaisia herkkuja ja muuntautuu iltaisin herkulliseksi pihviravintolaksi. Ison Show Loungen lisäksi laivalta löytyy myös muutama muu baari / lounge, jossa voi nauttia risteilyn ohjelmasta virkistävien juomien kera. Hemmottelijoille laivalla on Ocean Beaty Salon & Spa kauneudenhoitomahdollisuuksineen sekä kuntosaleineen. Laivalta löytyy myös miesten ja naisten sauna sekä mukavat aurinkokansitilat. Tarkemmat tiedot palveluista selviävät laivalla.

 

Majoitus

M/s Marella Celebrationilla  on 632 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero, TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1984, uudistettu vuosina 2005 ja 2013
Pituus:
 215 metriä
Leveys:
 27,2 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 33 930
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1264
Miehistöä: 520
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 632 (413 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 2 loungea, yökerho, casino, porealtaat, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, urheilukansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

Marella Celebration laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE