16.8.2019 Neljän joen risteily Mosel – Saar 7 pv

Remich & Luxemburg – Saarburg – Trier – Cochem – Rüdesheim – Heidelberg – Strasbourg

Lähde kesäiselle Reinille ja Moselille – keskiaikaisiin kaupunkeihin, viininviljelysseuduille ja levollisiin, pittoreskeihin jokimaisemiin. Ensimmäinen matkapäivä aloitetaan heti komeasti, kun Köln tuo tullessaan komean katedraalin. Risteilyn aluksi vierailet Lilliputtivaltio Luxemburgissa, joka säväyttää jylhällä sijainnillaan; vanhat korttelit sijaitsevat kallioniemekkeellä rotkon partaalla. Saksan vanhimmassa kaupungissa, Trierissä, voit keskittyä roomalaisten ajoista asti periytyviin nähtävyyksiin tai vaikka ostoksiin. Välillä seurailet maisemien vaihtumista laivan kyydistä. Vehreyden keskellä erottuvat vanhat kylämiljööt kirkkoineen, ja kukkuloiden rinteillä levittyvät viinitarhat. Cochemissa odottelee viikon hienoin linna. Rüdesheimin viinikylässä kutsuvat somat kujat ja hilpeät viinituvat.  Heidelbergin kohokohtia on mahtava linna ja vanhakaupunki barokkirakennuksineen. Risteilyn päätöspäivänä Strasbourgissa kohtaat kansainvälistä tunnelmaa, ranskalaista eleganssia sekä vanhojen kaupunginosien perinteikkyyttä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä mukava iltapäivä ihastuttavassa Cochemin pikkukaupungissa. Nouse myös kukkulalla olevalle linnalle ja tee kierros sen upeissa saleissa, joiden ikkunoista on hieno näköala Moselin laaksoon.
 • Maistele paikallisia makuja Rüdesheimin viiniravintoloissa tai Kölnin oluttuvissa. Nauti lupsakasta tunnelmasta.
 • Levähdä laivan kannella ja katsele Moselin sivujoen, Saarin, kauniita metsämaisemia laivan mutkitellessa kohti viimeisen yön satama

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen
Ralf Löfström
Minna Särmö

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Perjantai 16.8. Helsinki – Düsseldorf – Köln – Remich

Lento Düsseldorfiin. Kuljetus Luxemburgiin, Remichin pikkukaupunkiin, matka-aika n. 3 h. Matkan varrella tutustumme Kölniin kaupunkikierroksella ja nautimme lounaan. M/s Leonard da Vinci -laivalle saavuttuamme majoitumme hytteihin. Tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen. Illallisen jälkeen viihdeohjelmaa. (L,P)

Lauantai 17.8. Remich & Luxemburg – Saarburg

Euroopan suurvaltojen välissä sijaitseva Luxemburgin suurherttuakunta on yksi maailman pienimmistä, mutta vauraimmista valtioista. Aamupäivällä retkibussimme vie pääkaupunkiin, joka on täynnä historiaa, taide- ja kulttuuriaarteita, nähtävyyksiä ja vaikuttavia näkymiä.  Kaupunki linnoitusrakenteineen on UNESCOn maailmanperintökohde. Bussikierroksella jo näemme mitä kaupungilla on tarjottavanaan – vanhakaupunki, linnoitusrauniot ja pankkialue. Kävelykierros perehdyttää paremmin historiallisen keskustaan, sen kauniisiin aukioihin ja hallintorakennuksiin.

Paluu laivalle Remichiin. Iltapäivällä voit tutustua Moselin helmeksi kutsuttuun Remichin kaupunkiin omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle perehtymään paikallisen kuohuviinin salaisuuksiin. Risteily alkaa ja laiva suuntaa kohti Saarburgia. Illalla viihdeohjelmaa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Caves St. Martin viinikellari ja viininmaistajaiset ● iltapäiväretki ● 29 eur
Caves St. Martin perustettiin vuonna 1919. Moselin alueen Luxemburgin viiniviljelmien rypäleistä benediktiinimunkki Dom Pérignonin kehittämän metodin mukaisesti valmistettua kuohuviiniä varten louhittiin valtaviin kalkkikivikallioihin satojen metrien pituiset holvikäytävät, missä kupliva nektari hitaasti valmistuu. Kuljemme hämyisiä käytäviä pitkin, kuulemme yrityksen mielenkiintoisesta historiasta, kuohuviinin valmistuksen salaisuuksista ja maistelemme kuplivaa juomaa. Vapaa-aikaa Remichin historiallisessa keskustassa.

Sunnuntai 18.8. Saarburg – Trier (Saksa)

Aamupäivä risteillään Saar- ja Moseljoilla kohti Trieriä, joka on tunnettu Saksan vanhimpana kaupunkina. Trierissä on hyvin säilyneitä rooman ajan ja keskiajan rakennuksia. Tunnetuin on 100-luvulla rakennettu kaupunginportti Porta Nigra, jonka lisäksi kaupunkikierroksella näemme amfiteatterin, keisarilliset kylpylät ja Basilikan. Seuraavaksi risteilemme Cochemiin. Illalla laivalla viihdeohjelmaa. (TH)

Maanantai 19.8. Cochem – Koblenz

Cochemiin saavutaan aikaisin aamulla. Kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle linnaan. Iltapäivä risteillään pitkin Moselia, yhtä Reinin kauneimmista sivujoista. Nauti matkan rauhasta m/s Leonard da Vincin lipuessa ohi hurmaavien kylien, viiniviljelmien ja siellä täällä rinteitä vartioivien linnojen. Iltapäivän päätteeksi saavutaan Koblenziin. Voit matkanjohtajan seurassa kulkea keskustaan ja kuljeskella kaupungissa omatoimisesti. (TH)

Lisämaksullinen retki: Cochemin linna ● aamupäiväretki ● 27 eur
Siirrymme pikkubusseilla mäen päällä sijaitsevalle Reichsburgin linnalle, mistä avautuu komeat näkymät Moseljoelle. Linnan historia on tuhatvuotinen, mutta ranskalaisten tuhottua linnan 1600-luvulla rakennettiin nykyinen uusgoottilainen rakennus. Linnatutustumisen jälkeen vapaa-aikaa Cochemin keskustassa, jossa voit kuljeskella liuskekivikattoisten, ristikkorakenteisten talojen reunustamia kapeita, kaartelevia kujia kaupungintalon aukiolle ja katsomaan vanhoja muureja, portteja ja kirkkoja. Paluu laivalle kävellen.

Tiistai 20.8. Koblenz – Rüdesheim – Mannheim

Aamupäivän aikana risteilemme läpi UNESCON maailmanperintökohteeksi nimetyn romanttisen Reinin jokilaakson. Majesteettiset linnat, mysteeriset rauniot ja kuuluisat viiniviljelmät elävöittävät maisemaa. Näemme legendaarisen 133 m korkean Lorelei-kallion. Iltapäivällä turistijuna vie tutustumaan Rüdesheimin viiniviljelmiin ja maistelemme viiniä paikallisessa viinikellarissa. Mekaanisen Musiikin Museossa automaattisen pianon, käsinveivattavien posetiivien ja mahtavan orkestrionin sävelmät tuovat mieleen entisajan tunnelman. Risteily jatkuu Mannheimiin. (TH)

Keskiviikko 21.8. Mannheim – Heidelberg

Mannheimiin savutaan aikaisin aamulla ja voit lähteä lisämaksulliselle retkelle Heidelbergin kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti voit viettää aamupäivän laivalla katselle ohilipuvia maisemia. Laiva saapuu Heidelbergiin puoliltapäivin. Iltapäivällä risteillään Neckarjoella ja Reinillä kohti Strasbourgia. Laivalla juhlailta. (TH)

Lisämaksullinen retki: Heidelbergin rauniolinna ja vanhakaupunki ● aamupäiväretki ● 61 eur
Saksan romanttisimpana kaupunkina tunnettu Heidelberg on inspiroinut kauneudellaan useita runoilijoita ja maalareita. Vierailemme raunioituneella linnalla, jonka historia on yhtä vanha kuin itse kaupungin. Linnalta aukeaa upea näkymä alas kaupunkiin, Neckarjoelle ja laaksoon. Kävelykierros Heidelbergin vanhassa keskustassa, jonka jälkeen vapaata aikaa. 

Torstai 22.8. Strasbourg – Zürich – Helsinki

Aamulla laiva saapuu Strasbourgiin. Laivastanousun jälkeen kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet ja viehättävän keskustan. Kuljetus Neuhausen am Rheinfalliin, missä sijaitsevat Euroopan suurimmat putoukset. Lounaan jälkeen vapaata aikaa. Kuljetus Zürichin lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A,L)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 16.8.2019
AY1391 Helsinki 7.40 – 9.10 Düsseldorf

Paluulento 22.8.2019
AY1514 Zürich 19.10 – 22.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 885 2 135
1. kansi (isompi hytti) 2 085
2. kansi 2 085 2 335

Hintaan sisältyy

 • Risteily tasokkaalla m/s Leonard de Vinci -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Düsseldorf, Zürich – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja kapteenin gaalaillallinen
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Tulopäivän lounas
 • Paluupäivän lounas
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Köln
 • Luxemburg
 • Trier
 • Rüdesheim
 • Strasbourg

Lisämaksullinen retkipaketti ● 99 eur

 • Caves St. Martin -viinikellari ja viininmaistajaiset
 • Cochemin linna
 • Heidelbergin rauniolinna ja vanhakaupunki

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat matkaohjelmassa.

Leonard de Vinci

Léonard de Vinci

Kodikas vuonna 2003 rakennettu ja viimeksi vuonna 2011 uudistettu m/s Léonard de Vinci tekee risteilyjä Reinillä. 105 metriä pitkään laivaan mahtuu yhteensä 144 matkustajaa. Laivalla nautitaan ranskalaisesta risteilytunnelmasta, josta pitää huolta ystävällinen henkilökunta. Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Suurin osa hyteistä sijaitsee pääkannella. Ylemmällä kannella keulaosan Lounge-Barissa viihdytään iltaisin retkipäivän jälkeen juomia maistellen ja päivän tapahtumia kerraten. Samalla kannella perään päin löytyy laivan neuvonta sekä pieni matkamuistomyymälä. Ranskalaisia makuelämyksiä maistellaan ravintolasalissa, joka sijaitsee laivan peräsosassa. Tilava aurinkokansi on oiva paikka seurata hyvällä säällä ohilipuvia maisemia. Langaton internetyhteys on asiakkaiden käytössä (yhteysnopeus vaihtelee).

Majoitus

M/S Léonard de Vincin kaikki hytit ovat ikkunallisia. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2003, uudistettu 2011
Pituus: 105 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 230V
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä:
 144
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
42 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n  erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE