Lähtö 4.5.2015 Britteinsaarten kierros 12 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Englanti – Irlanti – Skotlanti

Tällä keväisellä Britteinsaarten kierroksella on mukava avata kesäkausi! Hampurista alkava toukokuinen matkamme suuntaa miljoonakaupunki Lontoon lukuisten nähtävyyksien ja shoppailumahdollisuuksien äärelle. Piipahdamme merenkulun perinteitä ylläpitäivässä Falmouthissa ennen kuin jatkamme iloiseen Irlantiin. Irlannin vanhin kaupunki Waterford toi kristallin Eurooppaan. Dublinia taas leimaa leppoisa ja kodikas tunnelma. Ehkä poikkeat ikivanhaan yliopistoon, pubiin tai olutpanimoon. Mullin saarien monimuotoista eläimistöä ja saarella pesiviä meri- ja maakotkia tullaan ihastelemaan pidemmänkin matkan päästä. Stornoway sijaitsee karunkauniilla Lewisin saarella, jolta löytyvät mystiset kivipaadet sekä lampaanvillasta käsin kudotut laadukkaat tweedkankaat. Öljyteollisuudella vaurastuva monivivahteinen Aberdeen on viimeinen käyntikohteemme ennen kuin päätämme risteilyn Saksaan ja Hampuriin.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

4.5. ma          Lento Helsinki – Hampuri, laivaan nousu. Lähtö klo  16.00
5.5. ti             Päivä merellä
6.5. ke           Lontoo, Iso-Britannia klo 08.00 – 24.00
7.5. to           Päivä merellä
8.5. pe           Falmouth, Iso-Britannia klo 08.30 – 16.30
9.5. la            Waterford, Irlanti klo 10.30 – 18.30
10.5. su         Dublin, Irlanti klo 07.30 – 16.00
11.5. ma        Tobermory/Isle of Mull (Skotlanti), Iso-Britannia klo 14.30. – 20.00
12.5. ti           Stornoway, Skotlanti klo 08.00 – 13.00
13.5. ke         Aberdeen (Skotlanti), Iso-Britannia klo 09.00 – 15.00
14.5. to         Päivä merellä
15.5. pe         Hampuri, Saksa tulo klo 10.00. Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

4.5. Menolento                  AY853 Helsinki 07.50 – Hampuri 08.50
15.5. Paluulento                AY852 Hampuri 13.00 – Helsinki 15.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Cat 2 & 3 kansi 2/3 2.795 € 3.340 €
Sisähytti Cat 4 kansi 4              TÄYNNÄ 3.015 €
Ukohytti Cat 5 kansi  1 3.345 € 4.070 €
Ulkohytti Cat 6 kansi  2            TÄYNNÄ 3.455 € 4.220 €
Ulkohytti Cat 7 kansi  2            TÄYNNÄ 3.675 € 4.510 €
Ulkohytti Cat 8 & 9 kansi 3/4    TÄYNNÄ 3.895 €

 

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Hampuri, Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Maanantai 4.5. HELSINKI –HAMPURI (Saksa)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Risteilymme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Hampuriin. Lentokentällä odottaa bussi, joka kuljettaa meidät Hampurin keskustaan, missä m/s Hamburg odottaa. Laiva suuntaa merelle klo 16.00.

Tiistai 5.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttavaa meripäivää vietetään tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Keskiviikko 6.5. LONTOO (Iso-Britannia)

Tänään tutustumme Iso-Britannian pääkaupunkiin, joka ei esittelyjä kaipaa. Koe ainutlaatuinen Lontoo ja sulaudu sen nopeatempoiseen rytmiin. Vieraile jossain kaupungin lukuisista museoista tai heittäydy ostoksille ja valitse suosikkisi monista tavarataloista. Myös Madam Tussauds vahakabinettimuseo on tunnettu vierailukohde. Matka jatkuu puolen yön aikaan kohti Iso-Britannian eteläisiä alueita.

Historiallinen Lontoo ja Towerin linna
6.5. • 87 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Päivä alkaa Lontoon kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustumme kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Kierroksen aikana näemme bussista käsin useita Lontoon kuuluisia nähtävyyksiä kuten esim. Trafalgarin aukion, Westminster Abbeyn, Big Benin, Buckinghamin palatsin ja St Paulin katedraalin. Vierailemme Towerin linnassa, jonka rakentamisen käynnisti Vilhelm Valloittaja. Thames-joen rannalla sijaitseva yli tuhat vuotta vanha linna on toiminut kuninkaallisena palatsina, vankilana, eläintarhana ja puolustuslinnana. Beefeater-vartijat kertovat linnan värikkäästä historiasta ja vierailla on mahdollisuus nähdä kruununjalokivet. Linnavierailun jälkeen palaamme takaisin laivalle.

Torstai 7.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttavaa meripäivää vietetään tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Perjantai 8.5. FALMOUTH (Iso-Britannia)

Falmouth oli Iso-Britannian tärkeimipiä satamia 1600-luvun lopulta aina 1800-luvun puoleen väliin asti ollen tuolloin maailman kolmanneksi suurin satama. Nykyään kaupunki on säilyttänyt merenkulun perinteitä tarjoten suojaisia vesiä purjehdukseen ja sukeltamiseen. Säännölliset purjeshdustapahtumat, kuten Henri Lloyd Falmouth -viikko, rytmittävät Falmouthin elämää. Muotoilun ja median ympärille kasvanut yliopistokaupunki on täynnä mielenkiintoisia gallerioita ja taiteen muotoja. M/S Hamburg jatkaa matkaansa kohti Waterfordia klo16.30.

St Ives – taiteiljoiden kaupunki
8.5. • 65 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Falmouthin satamasta matkaamme bussilla St. Ivesin viehättävään merenrantakaupunkiin. Pieni St Ives on tärkeä kalasatama ja sen miellyttävä ilmasto ja hiekkarannat houkuttelevat paljon matkailijoita. Myös taiteilijat ovat viihtyneet hyvin St Ivesissa kaupungin ilmapiirin ja sopivan valon ansiosta. Muun muassa Helene Schjerfbeck eli kaupungissa vuosina 1887-1889 ja maalasi täällä Toipilas-teoksensa. Tutustumme kaupunkiin kävellen oppaan johdolla. Ennen paluuta Falmouthiin jää vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja ostoksiin. St. Ivesissä bussi ei pääse ajamaan keskustaan asti, koska kadut ovat kapeita eivätkä sovellu retkibussille. Parkkipaikalta on noin 10 minuutin kävelymatka mäkeä ja portaita alas kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti voi käyttää paikallista kuljetusbussia, joka maksaa £1 suunta.

Lauantai 9.5. WATERFORD (Irlanti)

Waterford on Kaakkois-Irlannin keskus ja samalla Irlannin vanhin kaupunki, jonka perustivat  viikingit vuonna 914. Kaupungilla voi edelleen aistia keskiaikaista tunnelmaa 1700-luvun arkkitehtuurin keskellä sekä vahvaa merenkulkuperinnettä, sillä Waterfordin satama on yksi Irlannin parhaista. Parhaiten Waterford ehkä kuitenkin tunnetaan laadukkaasta kristallistaan, jonka valmistus aloitettiin 1700-luvulla. Waterfordin jätämme taaksemme 18.30, kun käännämme keulan kohti iloista Dublinia.

Waterford ja kristallitehdas
9.5. • 68 € • Kokopäiväretki (n. 6 h)

Retki alkaa vierailulla Waterford Crystal -kristallitehtaalla, jonka tarina alkoi vuonna 1783. Silloin veljekset George ja William Penrose perustivat kristallitehtaan. He valitsivat tehtaan sijainniksi Waterfordin kaupungin vilkkaan sataman vuoksi. Veljesten tavoitteena oli tuottaa ”puhdasta ja leikattua lasia, käytännöllisesti ja koristeellisesti”.  Uusi vierailijakeskus avattiin Waterfordin keskustaan vuonna 2010. Täällä pääsemme tehdaskierroksella näkemään kuinka työntekijät valmistavat kristallia; sulatuksesta puhaltamiseen, käsin merkitsemisestä veistämiseen ja kaivertamiseen. Mielenkiintoisen vierailun jälkeen on vuorossa opastettu kävelykierros Waterfordin keskustassa, jonka aikana kuulemme viikinkien tulosta Waterfordin alueelle ja näemme vanhoja linnoituksia. Retken päätteeksi jää hieman vapaa-aikaa ennen paluuta laivalle. Tälle retkelle voi ottaa mukaan eväspaketin laivalta.

Sunnuntai 10.5. DUBLIN (Irlanti)

Irlannin pääkauounki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupunkin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset. Dublinille on aika sanoa näkemiin klo 16.00.

Dublin ja Trinity College
10.5. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Irlannin pääkaupunki Dublin tarjoaa historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme niin Dublinin värikkääseen historiaan kuin nykypäiväänkin. Paikannamme tärkeimmät maamerkit ja näemme suojelupyhimyksen Pyhän Patrikin katedraalin, kaupungintalon ja Dublinin linnan. Reitin varrelle jäävät myös yrjöjenaikaiset kaupunkitalot värikkäine ovineen. Vierailemme Trinity College -yliopistossa, jonka kuningatar Elisabet perusti 1500-luvun lopulla. Yliopiston vanhassa kirjastossa on nähtävillä Irlannin kansallisaarre, 800-luvulta peräisin oleva Kellsin kirja.

Maanantai 11.5.  TOBERMORY / ISLE OF MULL (Skotlanti, Iso-Britannia)

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne ja nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Köydet irtoavat klo 20.00 ja suunnaksi otetaan Stornoway.

Mull-saaren maisemia ja Duartin linna
11.5. • 86 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Aloitamme kiehtovan retken postikorttimaisen idyllisen Tobermoryn pikkukaupungista bussimme suunnatessa etelään. Myötäilemme saaren karunkaunista itärannikkoa ja ihailemme Mullin salmen ja sen toisella puolella sijaitsevan Morvernin niemimaan maisemia. Retken pääkohde on mahtava Duartin linna, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta. Linna on ollut niistä ajoista lähtien MacLeanin suvun hallussa. Se on rakennettu korkealle kallionkielekkeelle, jolta avautuvat upeat maisemat ympäröivään luontoon. Tutustumme linnaan ja sen mielenkiintoiseen historiaan opastetulla kierroksella, jonka jälkeen palaamme takaisin Tobermoryyn.

Tiistai 12.5. STORNOWAY (Skotlanti, Iso-Britannia)

Päivän vierailukohteemme, Ulko-Hebrideillä sijaitseva Stornoway on Lewisin saaren keskus. Aikoinaan viikinkien perustama asutuskeskus on nykyään vilkas kaupunki ja satama sekä suosittu risteilykohde. Yksi saaren nähtävyyksistä on upea Lewsin linna, joka on rakennettu 1800-luvulla. Suosittuja tuliaisia Ulko-Hebrideiltä ovat käsityöläisten korut sekä tunnetusta Harris Tweed –kankaasta tehdyt vaatteet ja asusteet. Paikallisherkuista mainittakoon verimakkara, jota on maistettava! Matka jatkuu kohti Aberdeenia klo 13.00.

Historiallinen Lewis
12.5. • 78 € • Puolipäiväretki (n.  3,5 h)

Ulko-Hebridien saariketjun pääsaarta, Lewisia, leimaavat turmeltumaton luonto ja perinteikäs elämäntyyli. Saamme nauttia tuulen tuivertamista kanervikoista ja kauniista rantamaisemista samalla, kun tutustumme saaren historiallisiin kohteisiin. Matkaamme Stornowaysta turvenummien halki kohti länsirannikkoa ja Callanishin kylää. Täällä sijaitsevat saaren tärkeimmät esihistorialliset rauniot, salaperäiset Callanishin kivet. Tornimaiset kivipaadet aseteltiin ristin ja ympyrän muotoon noin 5500 vuotta sitten, mutta niiden tarkoitus on yhä mysteeri. Seurailemme rannikkotietä Arnolin kylään, jossa näemme useita hylättyjä ”mustia taloja”, paikallisia turvekattoisia savupirttejä, jotka olivat käytössä 1960-luvulle asti. Vierailemme museoksi muutetussa talossa, joka on restauroitu ja kalustettu entisaikojen tyyliin.

Keskiviikko 13.5. ABERDEEN (Skotlanti, Iso-Britannia)

Paikallisesta graniitista rakennetuista taloista lempinimensä saanut Graniittikaupunki (Granite City) Aberdeen on menestyvä ja vauras kaupunki. Värikäs historia, valloittavat museot sekä vilkas sosiaalinen elämä yhdistyvät tässä yliopistokaupungissa mielenkiintoisella tavalla. Aberdeenissa sijaitseekin Skotlannin vanhin yliopisto, joka on perustettu vuonna 1495. Kuuluisa Union Street on portti yli 800:lle kaupalle, ravintolalle ja baarille. Upeat puistot ja kaupungin kaunis hiekkaranta  täydentävät Aberdeenin monia ulottuvuuksia. Risteilymme on lopuillaan ja suuntaamme merelle klo 15.00.

Aberdeenin kaupunkikierros
13.5. • 65 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Tämä retki esittelee Aberdeenin, Skotlannin kolmanneksi suurimman kaupungin. Aberdeen on yksi maan tärkeimmistä satamista, sillä Pohjanmeri tarjoaa rannikkokaupungille runsaat raakaöljyvarat. Aberdeenia kutsutaan graniittikaupungiksi sen viktoriaanisten, harmaiden ja vaaleanpunaisten graniittirakennusten vuoksi, silti kaupungissa on myös paljon vehreyttä ja useita puistoja. Kierroksen aikana käymme Britannian suurimmassa talvipuutarhassa, jossa on harvinaisia lintuja ja runsaasti trooppisia kasveja, muun muassa jättimäisiä kaktuksia. Bussikierros jatkuu kuuluisalle Union-kadulle, Aberdeenin sykkivälle pääkadulle, jossa voimme ihailla mahtavien graniittirakennusten vaikuttavaa arkkitehtuuria. Päivän viimeinen kohde on Aberdeenin kauniisti säilynyt vanhakaupunki. Vanhan Aberdeenin mukulakivikaduilla ei ole liikenteen hälinää ja historiallisia yliopistorakennuksia (King’s College) ympäröi rauhallinen tunnelma. Retken päätteeksi vierailemme St Macherin katedraalissa.

Torstai 14.5. PÄIVÄ MERELLÄ

Rentouttavaa meripäivää vietetään tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Perjantai 15.5. HAMPURI (Saksa) – HELSINKI

Saavumme Hampuriin aamupäivällä. Aamiaisen jälkeen on aika suunnata lentokentälle. Kiitoksia matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X