26.3.2019 Monen valtakunnan Berliini

Print the page

ROPAX-risteily alk. 645 €

ENNAKKOVARAAJA ETU 30 € / hlö

kun varaat matkan 30.10.2018 mennessä.

Helsinki – Travemünde – Spornitz – Sachsenhausen –  Oranienburg  – Berliini – Schwerin- Travemünde – Helsinki

Tutustu Berliiniin aivan uudesta näkökulmasta! Tällä risteilyllä perehdyt Berliiniin sotahistorian kautta.

Kahden päivän pohjoisen Saksan maaohjelmaamme painottuu sotahistoriallisiin käyntikohteisiin. Laivamatkojen aikana asiantuntijaluennoitsijamme valtiotieteen tohtori ja Helsingin yliopiston poliittisen historian emeritusprofessori, entisen Itä-Saksan asiantuntija Seppo Hentilä sekä kirjailija, Suomen Saksan-instituutin johtajan toiminut Marjaliisa Hentilä johdattavat meidät monen valtakunnan Berliinin historiaan ja Berliinin nykypäivään. Finnlinesin runsaat noutopöydät ovat katettuina sekä brunsseille että illallisille.

Saksaan saavuttuamme vietämme ensimmäisen yön viehättävässä maalaishotellissa Van der Valk Landhotel Spornitzissä 3*. Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Sachsenhausenia, jossa kuulemme opastetulla kierroksella vuonna 1936 rakennetun ja vuoteen 1945 toimineen Sachsenhausenin keskitysleiristä. Kierroksen jälkeen suuntaamme lounaalle Oranienburgiin hurmaavaan Lieschen & Luise -linnaravintolaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Berliiniä (n. 1 h), jossa ensimmäinen kohteemme on Berliinin ilmasillan muistomerkki, jonne pysähdymme lyhyelle opastetulle kierrokselle. Sieltä matkamme jatkuu kohti 1940-luvun alussa rakennettua Tempelhofin lentoasemaa, joka kansallissosialismin lisäksi edustaa vuosien 1948-1949 kylmän sodan alkuun liittynyttä Berliinin saartoa. Tutustumme kohteeseen opastetulla kierroksella (n. 2h). Sotahistoriarikas päivämme jatkuu lyhyellä pysähdyksellä Checkpoint Charliella – kuuluisimmalla rajanylistyspaikalla Länsi- ja Itä-Berliinin välillä. Lyhyen opastuksen jälkeen suuntaamme Friedrichsstadin kaupunginosaan nauttimaan yhteisen kolmen ruokalajin illallisen (sis. ruokajuoman) ennen majoittumista Holiday Inn Berlin Express City Centreen 3*.

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Kyynelten palatsiin – vuosi Berliinin muurin jälkeen avattua rajakontrolliasemaa, jonka historiaan tutustumme opastetulla kierroksella (1,5 h). Freidrichstrasselta siirrymme Keisari Vilhemin muistokirkkoon, yhteen Berliinin tunnetuimmista symboleista, opastetulle kierrokselle (n. 1 h) ja vietämme hetken vapaa-aikaa joko lounastaen omatoimisesti tai ostoksilla Kurfürstendammilla (n. 3 h). Ennen paluuta laivalle pysähdymme Schwerinissä yhteiselle kolmen ruokalajin illalliselle (sis. juoman) ravintola Seglerheimiin Schwerinissä. Illallisen jälkeen matkaamme Travemündeen (n. 1 h 45 min), jossa laiva odottaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, matkaohjelman sekä hinnat.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 6 pv

ti 26.3.               Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00.
ke 27.3.              Ohjelmallinen päivä merellä
Travemünde tulo klo 21.30. Yöpyminen hotellissa.
to 28.3.              Ohjelmallinen päivä Sachsenhausenissa, Oranienburgissa ja
Berliinissä ruokailuineen
pe 29.3.             Ohjelmallinen päivä Berliinissä ja illallinen Schwerinissä. Paluu laivalle n. klo 22.30
la 30.3.              Ohjelmallinen päivä merellä
su 31.3.             
Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Matkaohjelma 6 pv

Tiistai 26.3.

Kokoontuminen Vuosaaren Hansaterminaalissa klo 14.30 mennessä. Laiva lähtee kohti Travemündea klo 17.00. Illallinen laivan runsaasta noutopöydästä.

Keskiviikko 27.3. Päivä merellä – Travemünde – Spornitz

Päivä merellä. Aamu alkaa herkullisella, rauhassa nautitulla brunssilla. Päivän aikana on tarjolla runsaasti monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa sekä asiantuntijavieraidemme luennot. Aikaa voi viettää myös laivan saunaosastolla tai vaikkapa hemmottelevan porealtaan lämmössä. Illallinen ja viihdeohjelmaa! Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Kuljetus laivalta hotelliin Van der Valk Landhotelliin Spornitziin 3*.

Torstai 28.3. Spornitz – Sachsenhausen – Berliini  

Maittavan aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sachsenhausenin keskitysleirä ja tutustumme keskitysleiriin ja sen museoon opastetulla kierroksella. Matkamme jatkuu kohti Oranienburgia yhteiselle lounaalle hurmaavaan Lieschen & Luise -linnaravintolaan, josta suuntamme Berliinin ilmasillan muistomerkille opastetulle kierrokselle. Sieltä matkamme Tempelhofin lentoasemalle, johon tutustumme opastetulla kierroksella (n. 2h). Ennen illallista pysähdymme Checkpoint Charliella, josta lyhyen opastuksen jälkeen suuntaamme Friedrichsstadin kaupungiosaan ravintola Nolleen. Yövymme Holiday Inn Berlin Express City Centressä 3*.

Perjantai 29.3. Berliini – Schwerin – Travemünde

Nautittuamme aamiaisen suuntaamme Kyynelten palatsiin ja Keisari Vilhelmin muistokirkkoon opastetuille kierroksille. Vietämme vapaa-aikaa lounastaen omatoimisesti tai ostoksia tehden Kurfürstendamilla ennen suuntaamista kohti yhteistä illallista Schwerinissä ravintola Seglerheimissä. Linja-auto kuljettaa meidät illan päätteeksi Travemündeen ja laivalle.

Lauantai 30.3. Päivä merellä

Päivä merellä. Laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 3.30.

Aamun runsas brunssi on tarjolla ravintolasalissa. Runsaasti yhteistä tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Päivän aikana kuulemme asiantuntijavieraidemme luentoja. Vaihtelevien valikoimien illallinen on katettu ravintolassa. Yhteistä iltaohjelmaa.

Sunnuntai 31.3. Helsinki

Aamiainen laivalla. Saapuminen Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. Laivastanousu.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
B-luokka, sisähytti 10 m² 695 840
A-luokka, erilliset vuoteet 10 m² 740 915
A-luokka, parivuode 16 m² 800 995
Lux-luokka, parivuode 16 m² 890 1 150
Junior Suite 32 m² 1 040
Owner’s Suite 38 m² 1 095

Tutustu Star-luokan aluksiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Hotellimajoitukset aamiaisineen Spornitzissa ja Berliinissä
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Lounas Oranienburgissa, illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 • Opastetut Sachsenhausenin keskitysleirillä, Berliinin ilmasillan muistomerkillä, Tempelhofin lentoasemalla, Checkpoint Charliella, Kyynelten palatsilla ja Keisari Vilhelmin muistokirkossa
 • Kristina®-matkanjohtajien ja asiantuntijavieraiden ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X