22.1.2019 Maailman makuja ja hyvinvointia! 6 pv

Print the page

ROPAX-risteily alk. 695 €

Helsinki – Travemünde – Schwerin – Elstal – Berlin – Schwerin –Travemünde – Helsinki

Lähde mukaan aivan uudenlaiselle talven teemaristeilylle, jonka pääkohteena on Berliinissä järjestettävä suuri, kansainvälinen ”Die Grüne Woche” (Vihreät viikot) messutapahtuma. Mukana matkalla on luennoitsijavieraana ravitsemusasiantuntija, TV:stäkin tuttu TtM Hanna Partanen antamassa vinkkejä ja kertomassa miten ravinnolla saadaan lisää vireyttä. Viihteestä matkan aikana vastaavat Johanna Debreczeni ja KC Sunshine band sekä Kristina® -matkanjohtajat.

Laivan saavuttua Travemündeen siirrymme yöpymään Intercity Hotel Schweriniin. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Elstalia, missä pistäydymme maatilatorilla. Sitten suunnaksi Berliinin 84. kansainväliset ”Die Grüne Woche”-messut. Ainutlaatuiset messut ovat ruoan, maanviljelyn ja puutarhanhoidon huipputapahtuma, joka kokoaa ympäri maailmaa yli 1700 erilaista näytteilleasettajaa. Vuonna 2019 Suomi ja suomalainen ruokakulttuuri ovat tapahtuman partnerimaa! Messuilla voi kierrellä lyhyen opastuksen jälkeen omatoimisesti ja nautiskella mm. lukuisissa ravintoloissa maistellen maailman makuja.

Messuvierailun jälkeen suuntaamme yhteiselle kolmen ruokalajin illalliselle ravintola Nolleen (sis. ruokajuoman) ja yövymme Holiday Inn Express Berlin City Centressä 3*. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Berliinissä. Vierailemme MAMPE-tislaamossa, jossa tehdään käsin erittäin hienoja alkoholijuomia. Tislaamon opastetun kierroksen (ja pienen maistiaisen) jälkeen Marheinecken kauppahallissa on mahdollisuus viettää aika omatoimisesti joko lounastaen tai ostoksilla.

Berliini-päivämme jatkuu Kurfürstendamilla ostoksilla tai muutoin vapaa-aikaa viettäen.

Iltapäivällä siirrymme Berliinistä Schweriniin (ajoaika n. 3h), jossa nautimme yhteisen kolmen ruokalajin illallisen ravintola Seglerheimissa (sis. ruokajuoman). Illallisen jälkeen istahdamme vielä hetkeksi linja-autoon ja matkaamme Travemündeen, jossa laiva odottaa.

Tällä matkalla voi hankkia tuliaisia huoletta – laivamatkalla kun ei kilorajoituksia ole.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 6 pv

ti 22.1.              Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00.
ke 23.1.              Ohjelmallinen päivä merellä.
Travemünde tulo klo 21.30. Yöpyminen hotellissa Schwerinissä.
to 24.1.              Ohjelmallinen päivä Elstalissa ja Berliinissä illallisineen.
pe 25.1.              Ohjelmallinen päivä Berliinissä ja Schwerinissä illallisineen.
Paluu laivalle n. klo 22.30 (23.30 Suomen aikaa)
la 26.1.              Ohjelmallinen päivä merellä
su 27.1              
Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30

Matkaohjelma 

Tiistai 22.1.

Kokoontuminen Vuosaaren Hansaterminaalissa klo 14.30 mennessä. Laiva lähtee kohti Travemündea klo 17.00. Illallinen laivan runsaasta noutopöydästä. Iltaohjelmaa.

Keskiviikko 23.1. Päivä merellä – Travemünde – Schwerin

Päivä merellä. Aamu alkaa herkullisella, rauhassa nautitulla brunssilla. Päivän aikana on tarjolla runsaasti monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa sekä ravintoasiantuntija Hanna Partasen luento. Aikaa voi viettää myös laivan saunaosastolla tai vaikkapa hemmottelevan porealtaan lämmössä. Illallinen ja musiikki-ilottelua! Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Kuljetus laivalta hotelliin, majoittuminen Schwerinissä Intercity Schwerin hotellissa.

Torstai 24.1. Schwerin – Elstal – Berliini  

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Elstalia, pysähdymme viehättävällä Karls Erlebnishofilla, jossa voi lounastaa tai tehdä maatilatorilla hankintoja.  Pysähdyksen jälkeen matkamme jatku kohti Berliiniä ja Grüne Woche -messuja. Aloitamme messuvierailun opastuksella, jonka jälkeen jokainen voi viettää aikaa messuilla omien mieltymystensä mukaan. Messupäivän päätteeksi nautimme kolmen ruokalajin illallisen tunnelmallisessa Nolle -ravintolassa (sis. ruokajuoman). Majoittumien Holiday Inn Express Berlin City Centre hotellissa.

Perjantai 25.1. Berliini – Schwerin – Travemünde  

Nautittuamme aamiaisen suuntaamme Berliinin kaupunkikierrokselle. Opastetun kaupunkikierroksen jälkeen tutustumme arvokkaiden Mampe-alkoholijuomien tislaamoon opastetulla kierroksella ja vietämme hetken omatoimisesti Marheinecken kauppahallissa joko lounastaen tai ostoksia tehden. Alkuiltapäivästä siirrymme Kurfürstendamille viettämään vapaa-aikaa, juuri parhaimpaan alennusmyyntiaikaan! Ennen paluuta laivalle matkaamme Berliinistä Schweriniin (ajoaika n. 3 h), jossa pysähdymme illalliselle hurmaavassa Seglerheim – ravintolassa. Linja-auto kuljettaa meidät illan päätteeksi Travemündeen ja laivalle. Ja ilta jatkuu baarin puolella…

Lauantai 26.1. Päivä merellä

Päivä merellä. Laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 3.30.

Aamun runsas brunssi on tarjolla ravintolasalissa. Runsaasti yhteistä tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Vaihtelevien valikoimien illallinen on katettu ravintolassa ja iltaa vietetään mainion musiikin parissa.

Sunnuntai 27.1. Helsinki

Aamiainen laivalla. Saapuminen Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. Laivastanousu.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
B-luokka, sisähytti 10 m² 695 840
A-luokka, erilliset vuoteet 10 m² 740 915
A-luokka, parivuode 16 m² 800 995
Lux-luokka, parivuode 16 m² 890 1 150
Junior Suite 32 m² 1 040
Owner’s Suite 38 m² 1 090

Tutustu Star-luokan aluksiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Hotellimajoitukset aamiaisineen Schwerinissä ja Berliinissä
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 • Vierailut ja opastukset Grüne Woche -messuilla sekä Mampe- tislaamossa
 • Berliinin kaupunkikierros
 • Kristina®-matkanjohtajien ja asiantuntija- & viihdevieraiden ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X