31.8.2018 Lomaristeily Britteinsaarten kierros 13 pv alk. 2 535 €, m/s Columbus ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Irlanti  – Kanaalisaaret – Ranska  

Tee loppukesästäsi aivan erityinen –  suuntaa Britteinsaarten syrjäisille, luonnonkauniille pikkusaarille ja letkeän elämänmenon Irlantiin. Hemmottele itseäsi hienoilla maisemilla, charmikkailla kaupungeilla sekä risteilylaivalla lomailemisen vaivattomuudella ja ihanuudella. Ensin matkaat Orkeysaarille, joita leimaavat salaperäiset esihistorialliset nähtävyydet. Skotlannin Ylämailla järvet ja linnat tihkuvat omintakeista mystiikkaa. Skyen ja Mullin saarten kauneus kumpuaa kukkuloista, mahtavista vuorista ja rantajyrkänteistä, nummista ja hiekkarannoista. Vehreässä Irlannissa astut kaupunkien tuttavalliseen tunnelmaan – Belfastissa, Dublinissa ja Corkissa on komeaa, vanhaa nähtävää ja mukavia irkkupubeja. Risteilyn loppupuolella viivähdät vielä saarten rauhassa. Scillynsaarten hienouksia ovat valkoiset rantahietikot ja upea subtrooppinen puutarha. Guernseyn saarella on St. Peter Portin soma pikkukaupunki mukulakivikatuineen ja linnoineen. Hienon loppusilauksen risteilylle antaa Ranskan sievä Honfleur, jonka näkymistä ovat inspiroituneet monet tunnetut taidemaalarit ja kirjailijat.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vaihda arjen kiire leppoisaan lomatahtiin. Lepuuta mieltä Skotlannin Ylämaiden ja pikkusaarten komeissa nummi- ja vuoristomaisemissa, joihin vanhat linnat ja sumuharsot tuovat annoksen kauhuromantiikkaa.
 • Koe perinteikkäiden irkkupubien rento tunnelma. Osa kuppiloista käy myös nähtävyyksistä. Irlannin vanhin pubi, The Brazen Head, löytyy Dublinista. Belfastin kuuluisimman pubin, The Crown Liquor Salonin, sisustus on pröystäilevän krumeluuri.
 • Kuljeksi viehättävissä pikkukaupungeissa ilman suurta suunnitelmaa. St. Peter Portin ja Honfleurin tunnelmalliset vanhat kujat on luotu päämäärättömään samoiluun

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Halsas

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

pe 31.8.     Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 17.00
la 1.9.  Päivä merellä
su 2.9. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 08.00 – 20.00
ma 3.9.      Invergordon (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 08.00 – 17.00
ti 4.9.   Portree* (Skyen saari, Iso-Britannia) klo 08.30 – 20.00
ke 5.9. Tobermory* (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00
to 6.9.  Belfast (Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia) klo 07.00 – 22.00
pe 7.9. Dublin (Irlanti) klo 07.30 – 18.30
la 8.9.  Ringaskiddy (Irlanti) klo 07.00 – 18.00
su 9.9. St. Mary’s* (Scillynsaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 20.00
ma 10.9.    St. Peter Port* (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 19.00
ti 11.9.       Honfleur (Ranska) klo 06.00 – 15.00
ke 12.9.     Tilbury tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

 

31.8. Menolento AY1331
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

12.9. Paluulento AY1336
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
Sisähytti määrittelemätön 2 495
Sisähytti Kat. 1 (5. kansi) 2 535
Sisähytti Plus Kat. 2 (6. kansi) 2 665
Sisähytti Superior Kat 3 (10. kansi) 2 745
Sisähytti Superior Kat. 5 (10.kansi) 3 160
Ulkohytti määrittelemätön 2 795
Ulkohytti Kat. 6 (5. kansi) 3 005
Ulkohytti Kat. 7 (6. kansi) 3 060
Ulkohytti Plus Kat. 8 (8. & 9. kansi) 3 125
Ulkohytti Superior Kat. 9 (10. kansi) 3 325
Ulkohytti Superior Kat. 10  3 840
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (10. kansi) 3 475
Ulkohytti Premium Kat. 12 (11. kansi) 3 625

Tutustu m/s Columbukseen >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: keskisuuri, 1400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

ms Columbus kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Columbuksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo, Lontoo – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, talon viini valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja ja virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset matkapakettiehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin (4 retkeä) hintaan 349€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 17.8.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ma 3.9. Loch Ness ja Urquhartin linna, puolipäiväretki (n. 5 h)
Päivän retkikohteemme on Britannian tunnetuin järvi Loch Ness – maan suurin makean veden allas ja sen rannalla sijaitseva Urquhartin linna. Matkamme Invergordonista alkaa upeaa maisemareittiä linja-autolla, jonka jälkeen nousemme veneeseen. Loch Ness on tunnettu erityisesti siihen liittyvästä hirviötarinasta, jonka mukaan järveä asuttaa Nessieksi kutsuttu järvihirviö, jonka mahdollista liikkeiden tarkkailua järvellä on paatuneimmankin skeptikon mahdotonta välttää. Noin 30 minuutin venematkan jälkeen saavumme Urguhartin linnan laituriin, josta kävelemme ylämäkeen noin 15 minuutin matkan tutustumaan 1300-luvun linnan raunioihin. Linnan ja siihen liittyvien varustusten merkitys skottilaisten itsenäisyystaistelussa brittiläisestä vallasta niin 1200-, 1300- kuin myöhempinä vuosisatoina on suuri, mutta yhä käydään keskustelua siitä, asuuko Nessie linnan raunioiden alla. Tämä retki järjestetään osana kansainvälistä ryhmää ja matkanjohtaja kääntää opastukset suomeksi mahdollisuuksien mukaan.

To 6.9. Belfastin kaupunkierros ja Titanic-museo, puolipäiväretki (n. 4 h)
Linja-auto noutaa meidät satamasta ja lähdemme tutustumaan mielenkintoiseen Belfastin kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen tässä historiallisessa kaupungissa, jossa protestantit ja katolilaiset ovat taistelleet reviireistään. Nykyään Belfast on mitä mielenkiintoisin eurooppalainen pääkaupunki täynnä historiaa.Tutustumme Titanicin uskomattomaan tarinaan laivan syntymäkaupungissa. Dramaattinen Titanic Belfast –museo, joka sai vuonna 2016 World Travel Award -palkinnon, juhlistaa Belfastin uniikkia suhdetta tämän kuuluisan laivan kanssa. Museo sijaitsee kaupungin sydämessä aivan kuuluisan laivan rakennustelakan, Harland And Wolfin, vieressä. Upeassa 6-kerroksisessa rakennuksessa sijaitseva museo kertoo Titanicin tarinan sen syntyajatuksesta 1900-luvun alun Belfastissa, sen rakennuksen ja matkaan lähettämisen, kuuluisaan neitsytmatkaan ja traagiseen loppuun asti. Seikkailusi alkaa hetkellä jona astut ovesta sisään rakennuksen jättimäiseen aulaan, jota ympäröi neljä laivan rungon muotoista siipeä. Kun matkaat yhdeksän suuren gallerian halki tässä interaktiivisessa näyttelyssä, aistit ja tunnet Titanicin todellisen tarinan. Pääset syvälle matkustajien, henkilökunnan ja turmapäivän sankareiden tarinoihin. Videon avulla pääset jopa vierailemaan laivan viimeisellä leposijalla Pohjois-Atlantin pohjalla. Vierailun jälkeen on hetki aikaa kahvitella museon kahvilassa omakustanteisesti ennen paluuta laivalle.

Pe 7.9. Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse, puolipäiväretki (n. 4 h)
Lähdemme Dublinin kaupunkikierrokselle, joka on mainio tapa tutustua kaupunkiin. Kierroksen aikana opit Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta ja nykypäivän modernista elämäntavasta vilkkaassa Irlannin pääkaupungissa. Näet Dublinin vanhan parlamenttitalon, joka nykyisin toimii Irlannin pankkina. Näet Trinity Collegen, yhden Irlannin vanhimmista yliopistoista ja sen lähellä sijaitsevan St. Stephen Greenin puiston sekä St. Patrickin katedraalin. Ohitamme henkeäsalpaavat St. Patrickin Yrjöjenaikaiset rakennukset värikkäine ovineen, jotka ovat merkittävä ja kaunis osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Vierailemme Guinness Storehousen panimonäyttelyssä, joka on avattu yhteen panimon vanhimmista rakennuksista. Rakennukset ovat peräisin vuodelta 1759, jolloin Guinness-oluen valmistus Dublinissa alkoi. Ei liene yllättävää, että Guinness Storehouse on koko Irlannin suosituin turistinähtävyys. Guinness Storehouse -panimonäyttely on seitsemässä kerroksessa ja sen ulkomuoto muistuttaa Guinness-tuoppia. Itseopasteisen kierroksen aikana voi tutustua oluen valmistukseen, säilyttämiseen, kuljettamiseen ja työntekijöiden toimenkuvaan. Kierros päättyy 360 Gravity Bariin, josta näkee koko Dublinin yli. Kierroksen jälkeen voi tehdä ostoksia virallisessa Guinness-liikkeessä tai kahvitella omakustanteisesti.

Su 9.9. Trescon luostaripuutarha, Scillyn saaret, St. Mary´s, puolipäiväretki (n. 2,5-3 h)
Scillyn suurimmalla saarella on ainutlaatuinen mikroilmasto, joka antaa erinomaiset kasvuolosuhteet St. Mary’s saarella sijaitsevan luostaripuutarhan ympäri maailmaa peräisin oleville kasveille. Missään muualla Britteinsaarilla et voi kokea vastaavaa. Päivän retkikohteessamme Trescon luostaripuutarhassa opimme oppaan johdolla ulkoilmassa kasvavista kasveista, joita tavallisesti näemme luonnossa vain niiden luonnollisissa kasvuympäristöissä Afrikassa, Australiassa, Välimerellä ja Meksikossa. Luostaripuutarhassa pääsemme myös ihailemaan yli 30 vanhan laivan keulakuvan kokoelmaa ja kuulemaan tarinoita niiden taustalta. Puutarha saa vaikuttuneeksi myös ne kävijät, jotka eivät ole kovin kiinnostuneita kasveista. Opastetun kierroksen päätteeksi nautimme hetken vapaa-ajasta joko jatkamalla tutustumista puutarhaan, nauttimalla virvokkeita tai tekemällä matkamuistohankintoja. Huomioithan, että retkelle osallistuminen vaatii kohtuullista kävelykykyä (yhteensä n. 50 min). Henkilöille joilla on kävelyvaikeuksia, on tarjolla rajoitetusti kuljetus laiturin ja puutarhan välillä, johon saattaa olla jonoa.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkipaketin toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Perjantai 31.8. Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Laiva lähtee klo 17.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Lontooseen. Siirrymme Tilburyyn, jossa m/s Columbus odottaa. Lähdemme illalla merelle.

Lauantai 1.9. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Columbuksen palveluista.

Sunnuntai 2.9. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 08.00 – 20.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten.

Maanantai 3.9. Invergordon (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 08.00 – 17.00

Invergordon on tärkeä Skotlannin satama, jonka pitkä laivastohistoria yltää läpi 1. ja 2. maailmansodan. Pieni, mutta moderni kaupunki tarjoaa portin Skotlannin kauniisiin ylänkömaisemiin. Läheinen Loch Nessin järvi, jonka legendan varmasti jokainen tuntee, on vain lyhyen ajomatkan päässä Invergordonista. Itse kaupungissakin on nähtävää ja tutustuttavaa. Cawdorin ja Dunrobin linnat 1500- ja 1400 luvuilta antavat tuulahduksen Skotlannin historiasta.

Tiistai 4.9. Portree* (Skyen saari, Iso-Britannia) klo 08.30 – 20.00

Skotlannin Sisä-Hebrideillä sijaitseva Skye on yksi alueen parhaista käyntikohteista. Se houkuttelee vierailijoita etenkin syrjäisellä sijainnillaan sekä mystisellä ja vuoristoisella tunnelmallaan. Skyen maisemat ovat vertaansa vailla ja niiden näkeminen saa aikaan väistämättä romanttisuuden ja kaipuun tunteita. Saaren pääkaupunki on Portree, joka on rakentunut kuvankauniin sataman ympärille, jota reunustavat värikkäät talot. Kylä itsessään huokuu vanhanajan charmia. Yksi nähtävyyksistä on Àros Centre, jossa teatteriesitysten, konserttien ja elokuvien lisäksi on näyttely Skyen historiasta ja luonnosta.

Keskiviikko 5.9. Tobermory* (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Torstai 6.9. Belfast (Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia) klo 07.00 – 22.00

Viimeisten vuosien aikana Belfast on puhdistanut mainettaan ongelmien kaupunkina ja muuttunut moderniksi, tyylikkääksi ja vilkkaaksi matkailukohteeksi. Great Victoria Streetin ympäristössä on valikoima hyviä pubeja ja ravintoloita.  Kuningattaren yliopiston läheisyydessä sijaitsee taas upea kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin yli 180 vuotta sitten. Belfastin maamerkkeihin kuuluvat Samson & Goliath, kaksi korkeuksiin kohoavaa keltaista kraananosturia, muistuttaen edelleen laivanrakennusajoista. Vähän matkan päässä Belfastista sijaitsee myös Pohjois-Irlannin ainoa UNESCOn maailmanperintö kohde Giant’s Causeway, joka on noin 40 000 yhteen liittyneen basalttipylvään muodostama nähtävyys – jättiläisen jalkakäytävä.

Perjantai 7.9. Dublin (Irlanti) klo 07.30 – 18.30

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Lauantai 8.9. Ringaskiddy (Irlanti) klo 07.00 – 18.00

Ringaskiddy on Corkin läänissä sijaitseva satama ja samalla portti Irlannin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Corkiin. Se sijaitsee Ringaskiddystä noin 16 kilometrin päässä. Cork on viime vuosina kasvattanut nopeasti suosiotaan yhtenä Euroopan muodikkaimmista kaupungeista, joka vahvana kaupan ja kulttuurin keskittymänä on edelleen pystynyt säilyttämään maalaiskaupungin charmia ja ystävällisyyttä.

Sunnuntai 9.9. St. Mary’s* (Scillynsaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 20.00

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa.

Maanantai 10.9. St. Peter Port* (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Tiistai 11.9. Honfleur (Ranska) klo 06.00 – 15.00

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle.

Keskiviikko 12.9. Tilbury tulo klo 06.00 – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Tilburyyn. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Columbukselle. Paluulento Suomeen lähtee Lontoosta. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X