Oma laiva -risteily on mahdollisuus risteillä vain suomalaisten kesken

Oma laiva -risteilyillä vältytään kieli- ja kulttuurimuureilta. Näillä risteilyillä koetaan yhteisöllisyyden tunnetta, ja tunnelma laivalla onkin mukavan mutkaton.

 

Haluaisitko matkustaa vain suomalaisten kesken? Toteutamme erilaisten yhteismatkojen lisäksi myös Oma laiva -risteilyjä. Näillä risteilyillä koko laiva on varattu vain Kristinan risteilyvieraiden käyttöön. Risteilyjen reitit ja ohjelmat on suunniteltu matkustajiamme varten.

Oma laiva -risteilyt toteutetaan tyypillisesti pienikokoisilla laivoilla tai pienaluksilla. Näin ollen laivojen matkustajamäärätkin ovat hyvin maltilliset. Vaikka laivat ovat suhteellisen pienikokoisia, saat kuitenkin nauttia suomalaiseen makuun sopivasta väljyydestä.

Jokiristeilyille yleensä majoittuu alle 150 henkeä. Muille Oma laiva -risteilyille majoittuu pienimmillään noin kymmenen ja korkeimmillaan toista sataa henkeä. Yleensä kuitenkin puhutaan vain muutamasta kymmenestä matkustajasta.

 

Kristina Cruisesin ryhmä Reinin risteilyllä keväällä 2019

Yhteismatkailua suomalaisten kanssa ulkomailla

Oma laiva -risteilyt tarjoavat monella tapaa vaivattomuutta lomailuun.

Yhteisen kielen lisäksi samanlainen kulttuuritausta ja sosiaaliset käytännöt muiden matkustajien kanssa lisäävät kokemusta vaivattomuudesta. Sosiaaliset etäisyydet, keskustelun aiheet ja viestimisen tyyli, kaikki nämä vaihtelevat eri kulttuureissa.

Matkailu avartaa, ja onkin mielenkiintoista tutustua eri kulttuuritaustaisiin ihmisiin. Toisinaan on kuitenkin rentouttavampaa lomailla, kun kanssamatkustajat toimivat tutuilla tavoilla esimerkiksi ruokailu- ja jonotustilanteissa.

Kun laivalla matkustaa melko yhteneväisiä tapoja ja sosiaalisia malleja noudattavia ihmisiä, nämä seikat lisäävät kokemusta mutkattomasta lomasta.

Kielitaidottomalle tai kielitaidostaan epävarmalle Oma laiva -risteily tuntuu rentouttavalle, kun keskusteluihin pääsee sujuvasti mukaan. Kielitaidostaan epävarman ei tarvitse pinnistellä tai jännittää missään tilanteissa, koska Oma laiva -risteilyillä matkustaa monia kielitaitoisia suomalaisia, joiden osaamiseen voi turvautua käännösapua tarvittaessa.

 

Lue myös: Miten pärjään ulkomailla, kun en osaa kieliä?

 

Euroopan jokiristeily omalla laivalla

Elämykselliset Oma laiva -risteilyt eri kohteisiin

Oma laiva -risteilyt sijoittuvat yleensä Euroopan joille, mutta tarjoamme muutamia muitakin elämyskohteita. Esimerkiksi saarihyppelyä Adrianmerellä, jossa lyhyet välimatkat taittuvat viihtyisällä pienaluksella. Alus on varattu kokonaan Kristinan risteilyvieraiden käyttöön.

 

”Kroatian saarihyppely oli aivan ihana kokemus. Pieni alus, jossa oli vain rajallinen määrä matkustajia. Ruoka erinomaista ja palvelu loistavaa. Hytit olivat siistit ja toimivat, hyttisiivous hoidettiin päivittäin. Jokaisessa satamassa järjestettiin opastettu kävelykierros ja tutustuttiin kohteisiin. Ehdottomasti suosittelen.”

Asiakaspalaute keväältä 2019

 

Euroopan jokiristeily on helppo ja nautinnollinen tapa nähdä ja kokea paljon. Sopivan kokoinen laiva liikkuu pitkin jokea, jolloin nautit vaihtuvista maisemista kannella tai ikkunoista katsellen. Risteilyn aikana päiviä rytmittävät vierailut joen varren ja sen lähiseudun kaupungeissa, kylissä ja nähtävyyksillä. Matkaan kuuluvat myös herkulliset ateriat laivalla, jotka ovat oma, tärkeä ohjelmanumeronsa.

 

”Vuonna 2018 päätin, että nyt on aika toteuttaa vanha haave ja niin 2019 lensimme vaimon kanssa Amsterdamiin ja sieltä jatkoimme Kristinan ryhmän kanssa viikon matkalle pitkin Reinin laaksoja. Se on toistaiseksi elämäni paras matka. Hotellihuone kulkee mukana, pysäkit aivan kaupunkien keskustassa ja asiantuntevat oppaat. Sveitsiläisen varustamon jokiristeilyaluksessa oli hieman menneen ajan glamouria ja loistava keittiö. Eritysmaininnan ansaitsee loistava ja ystävällinen miehistö, joka edusti aika montaa eri Euroopan maata. ”

Pekka Pakkanen

 

Lue myös: Ruokailu laivoilla – ruokarajoitteinenkin syö hyvin risteilylomilla

 

Kielitaidottomana ulkomaille Kristina Cruises oma laiva risteilyllä henkilöt

Suomalainen matkanjohtaja on aina matkassa mukana

Kuten kaikilla järjestämillämme matkoilla, myös Oma laiva -risteilyillä matkanjohtajamme huolehtii kaikista käytännön asioista ja johdattelee sinut elämykselliselle seikkailulle.

Matkanjohtajamme ovat aina suomenkielisiä. Opastetuilla retkillä he tulkkaavat suomen kielelle paikallisten oppaiden kohde-esittelyt ja mielenkiintoiset tarinat niistä. Voit halutessasi kysyä suoraan paikalliselta oppaalta tarkentavia kysymyksiä tai pyytää tulkkausapua matkanjohtajaltamme sekä kielitaitoisilta kanssamatkustajiltasi.

Oma laiva -risteilyillä yhteismatkailun yhteisöllisyys korostuu

Yhteisöllisyys on muutakin kuin yhdessä tekemistä tai olemista. Se on yhteenkuuluvuuden tunnetta, jota koetaan erityisesti Oma laiva -risteilyillä.

Yhteisöllisyys koetaan myös turvallisuuden tunteena, kun ympärillä olevat ihmiset toimivat tietyiltä osin samalla tavalla kuin yksilö itsekin.

 

Tervetuloa kanssamme suomalaiselle yhteismatkalle!

Katso tulevat Oma laiva -risteilyt.

Antti Partanen

Kristina:

Antti Partanen
Markkinointijohtaja
antti.partanen@kristina.fi