Miten pärjään ulkomailla, kun en osaa kieliä?

Kielitaidottomuus tai epävarmuus omaa kielitaitoaan kohtaan saattaa tuntua esteeltä ulkomaan matkoille. Vaikka suomalainen on tottunut englannin kieleen ja monesti sitä jossain määrin osaa, pelko ulkomailla pärjäämisestä voi olla todellinen. Kaikki eivät puhu sujuvasti englantia tai muitakaan vieraita kieliä, vaikka niin helposti oletetaankin. Sen ei tarvitse olla esteenä ulkomailla matkailuun, eikä sitä tarvitse hävetä. Ensimmäinen matka ulkomaille on jännittävin, jopa pelkästään ajatustasolla, mutta kynnystä ulkomaan matkailulle voidaan madaltaa.

Kielitaidoton ulkomailla henkilöt

Ensimmäinen askel on rohkaista mielensä ja tehdä päätös matkasta. Kielitaidottomana ulkomaille lähtö saattaa tuntua jännittävältä. Osaanko ilmaista asiani, entä jos sattuu jotain, eikä ole yhteistä kieltä asian hoitamiseksi? Matkoilla voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Olisi väärin sanoa, että aina kaikki sujuu ilman mitään ongelmia. Kielitaidosta on apua, jos tarvitaan lääkärinhoitoa, asioidaan viranomaisten kanssa tai olet ruoka-aineallerginen – miten selvittää ravintolan ruoka-annosten allergeenit? Huoli pärjäämisestä on täysin inhimillistä.

Sosiaalinen matkustaja ei halua eristäytyä, vaan olla kaikessa tekemisessä mukana. Mielessä saattaa myös käydä, ovatko kaupunkikierrokset ja retket pitkästyttäviä, jos ei ymmärrä, mitä kohteista kerrotaan? Vaikka paljon puhutaan uusista nähtävyyksistä ja uuden näkemisestä, myös kaikki kuultu ja ymmärretty tieto on osa kokonaisvaltaista matkakokemusta. Matkan jälkeen on mukavaa kertoa läheisilleen matkastaan sekä tarinoida kohteista kuvien esittelyn lisäksi.

Kielitaidottoman tai arkailevasti kielitaitoaan käyttävän pohdinnat ovat ymmärrettäviä ja aiheellisia. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla esteenä ulkomaanmatkailulle, eikä kielitaidottomuuttaan kannata hävetä. Vaikka et osaa puhua englantia tai muitakaan kansainvälisiä kieliä, voit matkustaa ja silti pärjätä matkoilla.

Omalla laivalla Swiss Diamond

Kielitaidoton ulkomaille Oma laiva -risteilylle

Helppous alkaa jo Kristina Cruisesin matkoja etsiessäsi ja varatessasi. Saat asioida suomen kielellä kanssamme ja meiltä voit aina kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Saat suomenkielistä ja tarpeitasi huomioivaa asiakaspalvelua.

Olipa ajatuksissasi yksin, kaksin tai porukalla matkustaminen, ei kielitaidottomuutta tarvitse pelätä. Kristina Cruises Oma laiva -risteilyt sopivat erinomaisesti myös kielitaidottomalle. Oma Laiva -risteilyt ovat kielitaidottomalle matkoja, joissa kieli ei ole esteenä kokemuksille ja sosiaaliselle kanssakäymiselle. Et jää mistään paitsi, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään, me pidämme huolta. Oma laiva -risteilyillä matkustaa monia kielitaitoisia suomalaisia, joiden kanssa keskustella suomen kielellä, ja heidän osaamiseensa voi tarvittaessa turvautua, jos esimerkiksi käännösapua tarvitaan.

Kielitaidottomana ulkomaille Kristina Cruises oma laiva risteilyllä henkilöt

Oma laiva -risteilyillä koko laiva on varattu suomalaisen Kristina Cruisesin omille matkustajille. Kielitaidottomuus tai arkuus puhua vieraita kieliä ei jätä ketään sosiaalisen kanssakäymisen ja uusiin ihmisiin tutustumisen ulkopuolelle. Voit olla juuri niin yhteisöllinen kuin itse haluat. Sinun ei tarvitse pinnistellä ymmärtääksesi, vaan voit keskittyä olennaiseen, matkasta ja elämyksistä nauttimiseen sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen – yhteisellä kielellä. Yhteisöllisyys on myös tunne, ei pelkästään jatkuvaa yhdessä tekemistä. Tieto siitä, että lähellä on muita samaa kieltä puhuvia, joista saada seuraa. Yhteisöllisyys lisää turvallisuuden tunnetta, kun tietää, että kanssamatkustajista löytyy kielitaitoista apua.

Suomalaiset matkanjohtajat

Haluamme järjestää elämyksiä ja uusia kokemuksia. Kokeneet ja erittäin pidetyt matkanjohtajamme vievät sinut kohti uusia paikkoja, joissa voit huolettomin mielin mennä mukana. Oma laiva -risteilyillä reitti ja ohjelma on suunniteltu Kristina Cruises -matkustajia varten. Matkanjohtajat kulkevat mukana aina lentokentältä/satamasta lähtien. He varmistavat kaiken toimivuuden, sinun tarpeesi sekä viihtyvyytesi ja johdattelevat sinut paikkoihin, joissa käymisestä olet aina unelmoinut, mutta et ehkä ole aikaisemmin uskaltanut.

Sen lisäksi, että saat kaiken hyödyn suomea puhuvien matkanjohtajiemme kohdetuntemuksesta, saat heiltä apua ja neuvoja tarvittaessa ongelmatilanteissa.

Ulkomaille ilman kielitaitoa Kristina Cruisesin matkanjohtajan kanssa henkilöt

 

Oma laiva -risteilyillä pääset lähelle tai kauas. Valikoimastamme löytyvät lähimerissä seilaavat ROPAX-risteilyt, Euroopan jokiristeilyt sekä kauemmas suuntaavat Välimeren ja kaukomaiden risteilyt.

Katso täältä ajankohtaiset Kristina Cruises Oma laiva -risteilyt ja varaa oma matkasi. Lähde kanssamme elämäsi matkalle!

Katso video:

Kristina Cruises -matkustajan, Annakaisa Ala-Venetmäki, kokemuksia Kristina Cruises -risteilyistä.

 

Kristina Cruises:

Anu Markkanen
Myyntijohtaja
anu.markkanen@kristinacruises.com
+358 5 211 4200