Mitä tehdä risteilyllä? Koe enemmän risteilylomalla

Moni saattaa kuvitella, että monen päivän risteilyllä aika käy pitkäksi. Haluamme kertoa, että risteilyt eivät ole pitkästyttäviä, jos haluat runsaasti monipuolisia aktiviteettejä sisältävän loman. Mahdollisuuksia on monia niin merillä vietettäviin päiviin kuin kohteisiin saavuttaessa. Anna risteilyloman yllättää sinut kaikilla mahdollisuuksillaan.

Elämää laivalla Star Clippers henkilöt (c) StarClippers

Risteilyloma antaa enemmän

Vaikka usean päivän meriristeilyllä vietetään päiviä merillä, eivät niiden tarvitse olla passiivisia toiminnaltaan. Jos kaipaat lomaasi erilaisia aktiviteettejä, ei risteilyn mahdollisuutta tarvitse poissulkea. Risteily on mahdollisuus ja tarjoaa jopa enemmän vaihtoehtoja kuin perinteinen aurinkoloma hotellikompleksissa. Minne Kristina Cruises -risteily sinut viekään, ei niissä tekemistä puutu. Esittelemme erilaisia vaihtoehtoja, joista voit poimia omiin mieltymyksiisi sopivan risteilyn. Jokainen laiva ja laivayhtiö on erilainen, joten tarkasta ennen varausta haluamasi risteilyaluksen ohjelmatarjonta ja sen palvelut. Näissä saat apua ja neuvontaa meiltä, Kristina Cruisesin asiakaspalvelusta.

 

Aamuaurinko laivalla

Tekemistä laivalla – aktiviteetit meriristeilyillä

Laivayhtiöt järjestävät risteilymatkustajilleen vaihtuvaa ohjelmaa. Mutta mitä muuta voi laivalla tehdä, kun seurata laivayhtiöiden järjestämiä show- ja tanssiesityksiä?

Oletko aamuvirkku? Oletko nähnyt, miltä auringonnousu näyttää avomerellä? Siitä saa upeita kuvia muistoksi ja herättää mielen uuteen päivään. Aamu on hyvää aikaa kuntoilulle, jos liikuntaa risteilylomallaan kaipaa. Kevyt kävely kannella meri-ilmastossa tekee hyvää mielelle ja keholle. Monilla laivayhtiöillä on tarjota aamu-uintia kannella sijaitsevalla uima-altaalla tai kylpylätiloissaan. Myös erilaisia ryhmäliikuntamuotoja on tarjolla monien laivayhtiöiden toimesta, kuten venyttelyä, joogaa, spinningiä tai ihan perinteisesti kuntosalillekin pääsee.

Päivät kuluvat mukavasti kannella aurinkoa ottaessa tai lukemalla niitä kirjoja, joita et ole arjessa ehtinyt vielä lukemaan. Jos meriristeilysi suuntaa viileämmille aluevesille, voi päivällä aikansa viettää elokuvissa tai erilaisille kursseille osallistumalla, joita laivayhtiöt tarjoavat. Esimerkkejä laivayhtiöiden tarjoamista ohjelmista ovat viininmaistelut, tanssikurssit ja erilaiset luennot. Meripäivinä on hyvää aikaa tutustua muihin kanssamatkustajiin. Yhteisten pelien äärellä kuluu aika mukavasti, kun ajanvietteen lisäksi pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin – toisiin suomalaisiin tai kansainvälisiin kanssamatkustajiin. Laivoilta löytyy spa- ja kauneushoitoloita, joissa käydä rentouttavassa hieronnassa tai kasvohoidossa. Myös hiuksensa pystyy leikkauttamaan ja laitattamaan hiussalongissa.

Illalliset ja retket

Laivoilla illalliset ovat ihan oma ajanvietteensä. Useilla laivoilla tarjoillaan illallista erilaisilla teemoilla sekä erilaisissa ravintoloissa. On laivayhtiökohtaista, mitä all inclusive -paketti sisältää sekä, mihin ravintoloihin se oikeuttaa. Iltaisin alkavat laivayhtiöiden järjestämät show’t ja näytökset. Laivayhtiöstä ja ajankohdasta riippuen iltaohjelmat voivat olla teatteri- tai musikaaliesityksiä, jopa konsertteja ja muita musiikkiesityksiä. Yökerhot ja kasinot kutsuvat iltaa viettämään ja kannella pääsee ihastelemaan auringonlaskua sekä kuvattavaksi, kun taivaanranta maalautuu upeilla värisävyillä.

Vaihtuvissa kohteissa on aina runsaasti tekemistä, joista valita. Ammattitaitoiset Kristina Cruises -matkaoppaamme vievät lisämaksusta mielenkiintoisille retkille kohteissa, mutta voit myös olla omatoiminen ja lähteä omassa rauhassa tutustumaan kohteen kulttuuriin ja nähtävyyksiin sekä tehdä ostoksia ja seurata paikallista elämää kahviloiden terasseilla. Erikseen ostettavat tai matkapakettiin sisällytetyt retket vaihtelevat kohteen, vuodenajan sekä risteilyn teeman mukaan. Pääset nauttimaan esimerkiksi kulttuurista, historiasta tai viineistä.

Tutustu Kristina Cruisesin ajankohtaiseen Lomaristeilyt ja ROPAX-risteilyt valikoimaan sekä risteilyjen mielenkiintoisiin retkiin!

Tonavan jokiristeily Wachaun laakso

Tekemistä laivalla – aktiviteetit jokiristeilyillä

Jokiristeilyjen luonne on päivittäin vaihtuviin kohteisiin tutustuva. Laivalla vietetty aika on hyvä käyttää omien akkujensa lataamiseen ja rentoutumiseen. Jokiristeilyjen ohjelmaan kuuluu päivittäin uuteen kohteeseen tutustuminen. Jokiristeilyistä löydät vaihtoehtoja, joissa kaikki retket sisältyvät hintaan tai risteilyjä, joissa voit valita lisämaksusta mielenkiintoiset retket kohteissa. Voit olla omatoiminen retkeilijä tai kulkea ammattitaitoisten matkaoppaidemme mukana kiinnostaviin kohteisiin.

Jokiristeilyillä maisemat vaihtuvat. Siksi ajanvietto tapahtuu suurimmaksi osaksi laivan kannella. Euroopan jokiristeilyt antavat huikeat näkymät laivamatkasi varrelle. Päiviä rytmittävät vierailut maissa, joten laivalla ei vietetä pitkiä aikoja kerrallaan. Sen lisäksi, että pääset nauttimaan usean kohteen kulttuurista ja nähtävyyksistä, tarjoaa jokiristeily paljon nähtävää laivan kannella ja sisätilojen ikkunoista. Euroopan jokien kanavat ja sulut ovat oma ohjelmansa seurattavaksi matkan aikana. Näet ja koet paljon erilaista risteilymatkallasi.

Kristina Cruisesin Jokiristeilyt ovat hyvin usein Oma Laiva -risteilyjä, joten pääset risteilemään maltillisen kokoisella laivalla suomalaisten Kristina Cruises -matkustajien kanssa. Mutta jokiristeilyvalikoimasta löytyy myös ryhmämatkoja, jolloin pääset laivalla kansainväliseen tunnelmaan. Kristina Cruises -matkustajat todistavat sen, että suomalainen ei ole sisäänpäin sulkeutunut jurottaja. Matkoilla juttua ja tarinaa riittää kanssamatkustajien kesken, ja tiedetään ystävyyssuhteita matkoilla syntyneen. Laivan kannella voi viettää aikaansa vaihtuvia maisemia ihastellen, kirjoja lukemalla tai tutustua toisiin matkustajiin.

Lue myös: Miten pärjään ulkomailla, kun en osaa kieliä?

Jokiristeilylaivoilla ohjelma on iltapainotteinen, sillä päivät kuluvat kohteissa. Laivan henkilökunta ja Kristina Cruisesin matkaoppaat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa iltaisin. Ohjelma vaihtelee risteilyn teeman ja kohdemaiden mukaan. Ohjelmana voi olla teemaristeilyn mukaiset asiantuntijaluennot sekä musiikki- ja tanssiesityksiä. Illalla on mukava jakaa päivän kokemuksia toisten matkustajien kanssa tai vetäytyä omaan hyttiin levolle.

Käy tutustumassa ajankohtaisiin Kristina Cruisesin Jokiristeilyjen tarjontaan ja niiden ohjelmiin!

Risteilylomalla ei ole tylsää

Risteilylomalla ei ole tylsää, eikä aika käy pitkäksi

Risteilylomat tarjoavat paljon erilaista koettavaa ja tekemistä. Tulee kuitenkin muistaa, että välillä on hyvä hetkeksi rauhoittua ja levätä. Retkipäiviltä jää paljon uutta tietoa ja kokemuksia, joita on hyvä rauhassa työstää mielessään.

Risteilylomailijalla on valtavat mahdollisuudet kokea ja nähdä uutta, sillä Kristina Cruises -risteilyillä tehdään muutakin kuin vietetään aikaa laivoilla, lentokoneissa ja linja-autoissa. Risteilylomalla kohteet vaihtuvat, eikä aika käy pitkäksi laivallakaan, kun kaiken aikaa on tarjolla erilaista toimintaa, joista nauttia ja olla mukana. Risteilyloman hyödyt ovat miellyttävässä matkustusmuodossa, jossa näkee ja kokee useita eri kohteita. Laivalla oloaika on hyvä hetki rentoutumiselle sekä erilaisista ohjelmista nauttimiselle. Omasta kunnostaan voi pitää huolta laivoillakin, sillä meripäivinä voi toteuttaa oman saliohjelmansa sekä osallistua erilaisiin ryhmäliikuntatunneille. Kun on vuorossa kohteessa vietettävä päivä, aktiviteettiä riittää. Harvoin 1−2 viikon lomalla ehtii nähdä ja kokea yhtä paljon kuin risteilylomilla.

Kristina Cruises asiakaspalvelu

Koska Kristina Cruises -risteilymatkoja järjestetään hyvin erilaisilla laivoilla, kaikista laivoista ei löydy samoja palveluja. Voit aina tarkastaa Kristina Cruisesin asiakaspalvelusta, minkälaisesta risteilyaluksesta on kyse ja minkälaisia palveluja se pitää sisällään. Neuvomme ja avustamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan risteilyloman.

Katso täältä Kristina Cruises -risteilytyypit ja varaa oma matkasi. Lähde kanssamme risteilymatkalle, jossa aika ei käy pitkäksi!

Katso videolta kokeneiden Kristina Cruises -matkustajien, Ritva ja Antero Loimaranta, kokemuksia Kristina Cruises -risteilyistä.

Kristina Cruises:

Antti Partanen
Head of Customer Experience
antti.partanen@kristinacruises.com
+358 5 211 4227