12.2.2019 Muuttuva merenkulku & Oluen salat 6 pv

Helsinki – Travemünde – Hampuri – Bremen – Papenburg – Bremenhaven –Travemünde – Helsinki

Ystävänpäivä ja Kristina Cruisesin 34. syntymäpäivä kokoavat tutusti Kristina®-risteilyjen ystävät yhteen perinteiselle kevättalven risteilylle. Laaja kahden päivän maaohjelmaamme sisältää jälleen uusia kohteita. Laivamatkojen aikana laulaja Milana Misic ja pianisti Tuomas Kesälä johdattavat meidät ikivihreisiin sävelmiin.

Saksaan saavuttuamme vietämme ensimmäisen yön Hampurissa 4* Leonardo Hotel Hamburg Stillhornissa. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Bremeniä ja Beck´sin panimoa, jossa jokainen voi testata merimatkan aikana oppimiaan asioita oluesta. Opastetun kierroksen aikana tutustumme oluen panemisen lisäksi raaka-aineisiin ja Beck´s sekä Haake-Beck oluiden historiaan. Kierroksen päätteeksi olutmaistatus. Panimolta matka jatkuu kaupunkikierrokselle Bremeniin.

Nautittuamme maittavan lounaan Gasthof Tepessä (sis. ruokajuoman) suuntaamme Meyer Werftin maailman kuululle telakalle. Tutustumme tämän jo seitsemännen sukupolven perheyrityksen historiaan sekä nykypäivän loistoristeilijöiden rakentamiseen. Papenburgista matka jatkuu linja-autolla (n. 2 h) kohti Bremerhavenia, jonne saavuttuamme nautimme kolmen ruokalajin illallisen (sis. ruokajuoman) perinteikkäässä ”Die letzte Kneipe vor New York” (viimeinen kapakka ennen New Yorkia) ravintolassa, jossa meitä viihdyttää orkesteri. Illallisen jälkeen siirrymme yöpymään 3* Arthotel Ana Nauticiin, josta aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Bremerhavenin emigrantti museoon, jossa pääsemme aikamatkalle. Matkan teeman mukaisesti lounastamme ravintola Seute Deernissä (sis. ruokajuoman). Lounaan jälkeen siirrymme Bremerhavenista Hampuriin linja-autolla (n. 2 h), jossa vietämme hetken vapaa-aikaa Mönckebergtraßella. Ennen paluuta laivalle nautimme maittavan kolmen ruokalajin illallisen ravintola Hamborger Veermaasterissa (sis. ruokajuoman).

Meripäivien aikana on mahdollisuus perehtyä oluen saloihin – mitä ovatkaan pils, alt, märzen, ale, porter, lambic? Asiantuntijaluennoitsijana matkalla mukana olutkouluttaja, toimittaja ja Suomen Olutseuran kunniapuheenjohtaja Heino Tiilikainen, joka johdattaa sekä oluenpanon historiaan, oluttyylien ominaisuuksiin sekä tämän hetken trendeihin. Koulutuksen jälkeen myös pienpanimoiden käsityöoluet tulevat tutuiksi.

 

Viihdeohjelmasta huolehtivat artistivieraamme Milana Misic ja Tuomas Kesälä, Kristina®-matkanjohtajat ja KC Sunshine Band.  Finnlinesin runsaat noutopöydät ovat katettuina sekä brunsseille että illallisille. Ja onhan meillä hyvä syy myös juhlaan – ystävänpäivän ja Kristina Cruisesin synttärien kunniaksi!

 

Tälle risteilylle liityntäkuljetus reittiä:

Hamina – Karhula – Kotka – Sutela – Loviisa – Helsinki.  Meno-paluu 29 € / hlö

Matkaohjelma

Tiistai 12.2.

Kokoontuminen Vuosaaren Hansaterminaalissa klo 14.30 mennessä. Laiva lähtee kohti Travemündea klo 17.00. Illallinen laivan runsaasta noutopöydästä. Tervetulotanssit.

Keskiviikko 13.2. Päivä merellä – Travemünde – Hampuri

Päivä merellä. Aamu alkaa herkullisella, rauhassa nautitulla brunssilla. Päivän aikana on tarjolla runsaasti monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa sekä koulutus, jonka aikana olutkouluttaja Heino Tiilikainen johdattaa meidät oluenpanon historiaan ja oluttyylien ominaisuuksiin. Aikaa voi viettää myös laivan saunaosastolla tai vaikkapa hemmottelevan porealtaan lämmössä. Illallinen ja musiikki-ilottelua! Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Kuljetus laivalta hotelliin Hampuriin, majoittuminen Leonardo Hotel Hamburg Stillhorniin.

Torstai 14.2. Hampuri – Bremen – Papenburg -Bremerhaven
Ystävänpäivä & Kristinan Syntymäpäivä!

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Bremeniä, johon tutustumme opastetulla kaupunkikierroksella. Vierailemme Beck´s panimolla (opastettu kierros ja oluen maistatus) ja lounaan jälkeen suuntamme Meyer Werftin telakalle opastetulle kierrokselle. Illallinen ja majoittuminen Arthotel ANA Nauticiin.

Perjantai 15.2. Bramerhaven – Hampuri – Travemünde

Nautittuamme aamiaisen suuntaamme Bremerhavenin maastamuutosta kertovaan museoon. Opastetun kierroksen jälkeen vietämme hetken omatoimisesti elämykselliseen näyttelyyn tutustuen. Iltapäivän aluksi suuntaamme lounaalle, jonka jälkeen linja-auto kuljettaa meidät Hampuriin. Mönckebergstßella voi viettää hetken vapaa-aikaa ostoksilla tai nautiskellen ostoskadun muusta tarjonnasta. Ennen paluumatkaa pysähdymme illalliselle perinteikkäässä Hamborger Veermaster ravintolassa. Linja-auto kuljettaa meidät illan päätteeksi Travemündeen ja laivalle. Ja ilta jatkuu baarin puolella – jamit totta kai!

Lauantai 16.2. Päivä merellä

Päivä merellä. Laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 3.30.

Aamun runsas brunssi on tarjolla ravintolasalissa. Runsaasti yhteistä tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Olutopinnot jatkuvat oluttrendien ja pienpanimoiden käsityöoluiden parissa. Vaihtelevien valikoimien illallinen on katettu ravintolassa ja iltaa vietetään mainion musiikin parissa.

Sunnuntai 17.2. Helsinki

Aamiainen laivalla. Saapuminen Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. Laivastanousu.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 725 870
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 770 945
A-luokka ulkohytti (parivuode) 830 1 025
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 920 1 180
Junior Suite 1 070 1 440
Owner’s Suite 1 125 1 545

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Hotellimajoitukset aamiaisineen Hampurissa ja Bremerhavenissa
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Bremerhavenissa ja Hampurissa, lounaat Papenburgissa ja Bremerhavenissa
 • Opastetut kierrokset Beck´s panimolla, Mayer Werftin telakalla ja maahanmuuttomuseossa
 • Bremenin kaupunkikierros
 • Kristina®-matkanjohtajien ja asiantuntija- & viihdevieraiden ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn retket on esitelty matkaohjelmassa.

 

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE