Gizan Pyramidit ja Sfinski Kairo Egypti

Ainutlaatuinen Punaisenmeren risteily 22.1.2022
9 yötä

Koe Egyptin ja Jordanian ainutlaatuiset nähtävyydet ja nauti aurinkoisesta risteilylomasta 300 paikkaisella, tyylikkäällä Croisi Europe – varustamon laivalla.

Punainenmeri on kapea vesi kahden erämaa-alueen välissä. Koet kaksi erilaista maisemaa yhdessä: meren ja erämaan värit, tuoksut, äänet. Egypti sekä Jordania ovat historiallisilta kohteiltaan varsinaisia aarreaittoja! Luxorin kaupunki – muinainen Theba – ja sen vieressä sijaitseva Kuninkaiden laakso – faaraoiden viimeinen lepopaikka ennen matkaa tuonpuoliseen elämään – on mahtava läpileikkaus Egyptin muinaismuistoihin. Jordanian puolella vierailemme Petrassa, kallioon kätketyssä kaupungissa, jossa kävijä voi vain äimistellä kapean, mutta pitkän kanjonin näkymiä ja sen päätteeksi avautuvaa muinaista kaupunkia. Egyptiä ei voi kuvitella ilman pyramideja ja nämäkin ällistyttävät rakennelmat pääsemme matkamme aikana näkemään, kuten myös Kairon egyptiläisen museon huikeat esineet – Tutankhamonin haudan aarteet mukaan lukien. Tässä matkassa on sisältöä yllin kyllin yhden lomaviikon ajalle!

Belle de Adriatique yleiskuva

Hinnat 9 yötä, 2 895 – 3 995 eur / hlö

Hintaan sisältyy

  • lennot, kuljetukset, viikon risteily täysihoidolla, matkaohjelman mukaiset retket (Petra, Ras Muhammadin kansallispuisto, Luxor ja Kuninkaiden laakso, Gizan pyramidit & sfinksi, Egyptiläinen museo), 2 yön hotellimajoitus Kairossa illallisineen ja aamiaisineen, suomalaisen Kristinan matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Matkan toteutuminen

Toteutamme matkan, mikäli ennakkovarauksia on väh 15 hlöä 20.10.2021 mennessä.

 

Ennakkoilmoittaudu tästä

 

Matkaohjelma

Punaisenmeren risteily 2022 kartta

Lauantai 22.1. Helsinki – Hurghada (P)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lento Münchenin kautta Hurghadaan. Kuljetus laivalle ja majoittuminen.

Sunnuntai 23.1. Hurghada, laiva lähtee klo 13.00 (TH)

Pienestä Hurghadan kalastajakylästä on ajan saatossa kasvanut valtava rantalomakohde. Vietä aamupäivää Punaisen meren rantaelämästä nauttien. Nauti iltapäivän lämmöstä aurinkokannella laivan risteillessä Siinain niemimaan rannikkoa kohti Aqabaa. Illan hämärä tuo maisemaan poltettujen värisävyjen loistoa, jota voit ihailla hibiskusteen ja paikallisten leivonnaisten kera.

  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Retki lasipohjaveneillä

Maanantai 24.1. Aqaba (Jordania) tulo klo 09.00 (TH)

Saavumme aamulla Aqabaan. Kaupunkiin on helppo lähteä tutustumaan omatoimisesti, sillä itse keskusta-alue basaari- ja ostoskujineen on mukavan kokoinen ja sijaitsee kohtuullisen kävelymatkan päässä satamasta. Laiva yön Akaban satamassa. Yksi Jordanian ainutlaatuisimmista nähtävyyksistä on Wadi Rumin autiomaa, jonka maisemiin voit lähteä lisämaksullisella retkellä.

  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Wadi Rumin autiomaa

Tiistai 25.1. Aqaba (Jordania), laiva lähtee klo 20.00 (TH)

Tarunhohtoinen Petra, joka on yksi uuden ajan seitsemästä ihmeestä, sijaitsee aavikoiden ympäröimässä vuoristossa kallioiden kätköissä. Alueen tunnusväri on vaaleanpunainen, mistä johtuen Petraa kutsutaan myös ruusunpunaiseksi kaupungiksi. Kokopäiväretki vie sinut tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin.

  • Matkan hintaan sisältyvä retki: Tarunhohtoinen Petra (n. 10 h, bussimatka n. 2 h / suunta)                                                     

Keskiviikko 26.1. Sharm el-Sheikh klo 12.00 – 22.00 (TH)

Aamupäivä vierähtää risteillen kohti Sharm el-Sheikiä. Retkellä Ras Muhammadin kansallispuistoon näet kilometrien pituisia rantoja, rehevää mangrovekasvillisuutta ja dramaattisia kallioita.  Laivalla juhlailta.

  • Matkan hintaan sisältyvä retki: Ras Muhammadin kansallispuisto (n. 5 h)

Torstai 27.1. Hurghada tulo klo 08.00 (TH)

Saavumme aamulla takaisin Hurghadaan. Voit nauttia päivästä omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisen retkipaketin retkelle Hurghadaan. Illalla saamme nauttia laivalla egyptiläisestä tanssista ja musiikista.

  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Hurghada ja souk (n. 4 h)

Perjantai 28.1. Hurghada (TH)

Lähdemme retkelle aikaisin aamulla ja ajamme erämaan halki kohti muinaista Thebaa, nykyistä Luxorin kaupunkia. Luxorin välittömässä läheisyydessä sijaitsee valtaosa Egyptin muinaismuistoista – Kuninkaiden laakso, Karnakin temppelialue, Luxorin temppeli sekä useita muita toinen toistaan upeampia historiallisia monumentteja.

  • Matkan hintaan sisältyvä retki: Luxor ja Kuninkaiden laakso (n. 15 h, kokonaisajoaika sis. lounaan on n. 7 h)

Lauantai 29.1. Hurghada – Kairo (A,L,P)

Laivastanousu. Siirrymme bussiin, joka kuljettaa meidät Kairoon. Matkan kesto 5-6 tuntia pysähdysten kanssa. Laivalta mukaan saadaan lounaseväät. Kairossa majoitumme Hotelli Steigenberger Tahririssa (tai vastaavassa). Majoittuminen huoneisiin. Illallinen hotellissa.

Sunnuntai 30.1. Kairo – Helsinki (A,L,P)

Kairo on Egyptin ja koko Afrikan suurin kaupunki, missä on valtavasti nähtävää. Asukkaita kaupungissa on arviolta noin 20 miljoonaa, tarkkaa lukumäärää ei tiedä kukaan. Moskeijoista kantautuva rukouskutsu ja loputon ihmisvirta kaduilla antavat Kairolle sen omanlaisen, kiehtovan ilmapiirin. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa ja illallinen hotellissa. Lentokentälle lähdemme myöhään illalla (hotellihuoneet käytössä lentokentälle lähtöön saakka). Yölento Frankfurtin kautta Helsinkiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

  • Matkan hintaan sisältyvä retki: Gizan pyramidit ja sfinksi
  • Matkan hintaan sisältyvä retki: Egyptiläinen museo, El Moez -katu ja Khan El Kalilin souk

Maanantai 31.1. saapuminen Helsinkiin

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 22.1.2022
LH2465 Helsinki 06.05 – 07.45 München
LH2714 München 09.30 – 14.40 Hurghada

 

Paluulennot 31.1.2022
LH581 Kairo 1.55 – 5.30 Frankfurt
LH848 Frankfurt 9.45 – 13.10 Helsinki

 

 

Ennakkoilmoittaudu tästä