HISTORIAN JA KULTTUURIN TONAVA ILMAN LENTOJA 27.9.2019, 13 YÖTä

Kristina Cruises tarjoaa nyt mahdollisuuden lähteä ikimuistoiselle Tonavan risteilylle ensimmäistä kertaa ilman lentojen rasituksia. Yhdistä samalla matkalla upean jokiristeilyn lisäksi tuulahdus Itämerta ja bussimatkailun tunnelma. Matka yhdistyy 30.9. alkavaan Tonavan risteilyyn, mutta laivalle saavutaan ja lähdetään bussilla. Tähän 13 yön matkaan sisältyy 7 yön Tonavan jokiristeilyn lisäksi laivamatkat Finnlinesin STAR-luokan aluksella, 3 hotelliyötä aamiaisineen ja illallisineen sekä matkaohjelman mukaiset bussimatkat lounaineen.

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Risteily alkaa ihastuttavasta kylpyläkaupungista Budapestista. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Sitten huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Niiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein ja Melkin maineikas barokkiluostari. Linzistä voit lähteä retkelle retkelle Tsekin puolella sijaitsevaan Ceske Krumloviin. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Viikon päätteeksi saavutaan jälleen Budapestiin, josta kotimatka Suomeen alkaa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Levähdä laivalla ihastuttavia jokivarren maisemia katsellen. Sivuille jäävät joenvarren kylät ja aprikoosipuutarhat, viiniviljelmät ja rauniolinnat.
 • Ihastele komeaa, koristeellista barokkiarkkitehtuuria pitkin matkaa, kuten Bratislavassa Komein yksittäinen nähtävyys lienee Melkin linnoitusmainen luostari kauniine kirkkoineen ja arvokkaine kirjastoineen.
 • Herkuttele Wienissä leivoskahveilla. Nauti perinteikkäästä kahvilakulttuurista vaikkapa kaupungin vanhimmassa kahvilassa, ylellisessä Cafe Frauenhuberissa tai huippusuositussa Café Sacherissa.

Matkaohjelma

Huomioithan, että matkaohjelman satama-ajat ja muut aikataulut ovat alustavia ja saattavat muuttua risteilyn aikana sulutuksista, veden korkeuden vaihteluista ja liikenteestä johtuen.

Tonavan jokiristeily ilman lentoja TON86a kartta

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, B=brunssi,  P=päivällinen, TH=täysihoito).

Perjantai 27.9. Helsinki – Travemünde (P)

 • Kokoontuminen Finnlinesin terminaalissa Vuosaaressa klo 14.30 mennessä, laivaannousu ja majoittuminen. Laiva lähtee klo 17.00. Illallinen (sis. ruokajuomat).

Lauantai 28.9. Travemünde – Crivitz (B,P)

 • Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia). Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen hotelliin Crivitziin (n. 140km), missä majoittuminen Hotelli Waldschlösschenissä.

Sunnuntai 29.9. Crivitz – Berliini – Dresden – Byšice (A,L,P)

 • Aamulla matka jatkuu kohti Berliiniä (n. 200 km), missä pysähdymme nauttimaan lounaan. Seuraava etappimme on Dresden (n. 215 km), jonka liepeillä pysähdymme ja vietämme vapaata aikaa ennen päivän viimeistä taivalta (n. 140 km) linnahotellillemme. Majoitumme pohjoisessa Prahassa sijaitsevassa Hotel Chateau Liblicessä. (Prahan keskustaan matkaa n. 50 km)
 • 09.00 – 12.00 Bussimatka Crivitz – Berliini
  12.00 – 13.30 Lounas Berliinissä
  13.30 – 17.00 Bussimatka Berliini – Dresden
  17.00 – 17.45 Tauko lähellä Dsedeniä
  17.45 – 20.00 Bussimatka Byšiceen, illallinen

Maanantai 30.9. Byšice – Brno – Budapest (A,L,P)

 • Jätämme linnahotellin aamulla. Lounastamme Brnon kaupungissa (ajomatka n. 250 km) ja sieltä suuntaamme Budapestiin, missä m/s Swiss Diamond odottaa (330 km). Laivaan nousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.
 • Aamiainen
  08.30 – 12.00 Bussimatka Byšice – Brünn
  12.00 – 13.30 Lounas
  13.30 – 18.30 Bussimatka Brünn – Budapest, laivaannousu

Tiistai 1.10. Budapest lähtö klo 13.00 (TH)

Tonavan kahtia jakama, Unkarin pääkaupunki Budapest on historiallisten kylpylöiden ja kahviloiden sekä upeiden näköalojen kaupunki. Joen toisella rannalla kohoaa Budan vehreä linnavuori; vastarannalla levittyy modernimpi Pest vilkkaine ostoskatuineen, kauppahalleineen ja kahviloineen. Katukuvaa hallitsee komea arkkitehtuuri – valtava parlamenttitalo on erityisen näyttävä kokonaisuus. Tunnelmallisimmillaan Budapest on illan tullen, kauniisti valaistuna.

 • Aamupäivällä teemme Budapestin kaupunkikierroksen. Puolenpäivän jälkeen laiva lähtee kohti Slovakiaa.

Keskiviikko 2.10. Bratislava klo 07.00 – 15.30 (TH)

Slovakian pääkaupunki Bratislava toimi myös Unkarin kuningaskunnan pääkaupunkina 1500–1700-luvuilla. Sen viehättävässä historiallisessa keskustassa on paljon kaunista katseltavaa; vanha kaupunginportti, komeita palatsiaukioita ja kirkkoja. Kävelykatuja reunustavat pastellinväriset rakennukset ravintoloineen ja kahviloineen. Päänähtävyys on kukkulan päällä oleva linna, mistä avautuu hienot näköalat.

 • Laiva saapuu Bratislavaan aamulla. Kaupunkikierroksella näemme Bratislavan tärkeimmät nähtävyydet. Risteily jatkuu iltapäivällä.

 

Torstai 3.10. Dürnstein klo 06.00 – 12.00 – Melk klo 15.00 – 19.30 (TH)

Dürnsteinin suloinen itävaltalaiskylä sijaitsee lumoavista maisemistaan kuulussa Wachaun laaksossa. Myös kylän sijainti Tonavan mutkassa, kukkuloiden ja viinitarhojen ympäröimänä on mitä idyllisin. Dürnsteinin päänähtävyys on korkealla kukkulalla lymyävä Kuenringerburgin rauniolinna, jossa Englannin kuningas Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina 1100-luvulla. Keskustan katseenvangitsijana on vanhan luostarikirkon vaaleansininen torni. Kylän gourmet-kaupoista voi ostaa muun muassa seudun viinejä ja aprikooseista tehtyjä tuotteita.

 • Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Sään salliessa voit halutessasi lähteä patikoimaan kukkulalle matkanjohtajan johdolla. Viivymme Dürnsteinissa puoleen päivään asti. Risteily jatkuuupeaa Wachaun laaksoa pitkin kohti Melkiä.

 

Monien myyttien ja historiallisten tarinoiden värittämä, maalauksellisen kaunis Wachaun laakso seurailee Tonavaa yli kolmenkymmenen kilometrin matkalla Itävallassa, Melkin ja Kremsin kaupunkien välissä. Historiallisista monumenteistaan ja erinomaisista valkoviineistään tunnettu idyllinen, kukkulainen laakso on Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvaa kulttuurimaisemaa. Joen varrella on kaupunkeja ja kyliä. Jyrkkiä rinteitä koristavat aprikoositarhat ja viiniviljelmät sekä vanhat palatsit, luostarit ja linnat, tai niiden kuvaukselliset rauniot.

 

Melkin pieni itävaltalaiskaupunki lepää Tonavan varrella kauniissa, vihreissä maisemissa. Melk tunnetaan ennen muuta komeasta benediktiiniluostaristaan, joka on vallannut kallioisen kukkulan laen kuin linnoitus. Luostarin historia juontuu 1000-luvulle, joskin nykyrakennukset ja niiden loistelias barokkityyli ovat 1700-luvulta.

 • Laiva saapuu Melkiin iltapäivällä. Retki Melkin luostariin. Matka jatkuu kohti Linziä.

Perjantai 4.10. Linz klo 05.30 – 19.00 (TH)

Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki, Tonavan rannalle asettunut Linz huokuu luovuutta ja innovatiivisuutta. Sen päänähtävyyksiä ovat tulevaisuutta henkivä sähköisen taiteen keskus ja modernintaiteen museo. Vireän nykykulttuurin vastapainoksi Linzissä on myös kaunis keskiaikainen vanhakaupunki kirkkoineen, sisäpihoineen ja pastellinvärisine barokkirakennuksineen. Alueella on pikkukauppoja ja kahviloita, joissa voi herkutella perinteisellä Linzin tortulla. Linzin maamerkkinä on korkealla kukkulalla oleva kirkko, jonka kupeesta avautuu hieno näköala.

 • Saavumme Linziin aamuyöllä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Laiva lähtee Illalla kohti Wieniä.
 • Lisämaksullinen kokopäiväretki: Český Krumlov (99 €) sis. lounaan.

Lauantai 5.10. Wien 09.00 – 01.00 (6.10.) (TH)

Itävallan pääkaupunki, hurmaava Wien, tekee vaikutuksen historiallisilla nähtävyyksillään ja kulttuuritarjonnallaan. Sitä komistavat keisarilliset palatsit, kauniit puistot ja puutarhat sekä vanhankaupungin sokkeloiset kujat. Hienostuneissa perinnekahviloissa viivähdetään kakkupalan ääressä. Wienin elämyksiä on käydä oopperassa tai klassisen musiikin konsertissa. Toisaalta kaupunki on muutakin kuin menneen maailman tunnelmointia; Wienistä löytyy myös modernia kaupunkikulttuuria ja taidemuseoita sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

 • Laiva saapuu aamulla Wieniin. Aamupäivällä Wienin kaupunkikierros. Iltapäivän ja illan voit viettää vapaa-aikaa tai lähteä lisämaksullisille retkille. Laiva jatkaa kulkuaan puolen yön jälkeen. (TH)
 • Lisämaksullinen iltapäiväretki: Schönbrunnin linna (49 €)
 • Lisämaksullinen iltaretki: Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti (72 €)

Sunnuntai 6.10. Budapes tulo klo 16.30  (TH)

 • Päivä vierähtää jokivarren maisemia katsellen, matkanteosta ja seurasta nauttien. Budapestiin saavutaan myöhään iltapäivällä. Vapaa-aikaa.

Maanantai 7.10. Budapest – Břeclav (Tsekki) – Breslau (Puola) (A,L,P)

 • Laivastanousu, kuljetus Břeclaviin (n. 280 km), missä nautitaan lounasta. Matka jatkuu Breslaun kaupunkiin, missä hotellimme on Platinum Palace. Illallinen hotellin ravintolassa.
 • Aamiainen, laivastanousu
  08.00 – 12.30 Bussikuljetus Budapest – Břeclav
  12.30 – 13.30 Lounas
  13.30 – 20.00 Bussimatka Břeclav – Breslau, illallinen

Tiistai 8.10. Breslau – Zossen – Lübeck – Travemünde (A,L,P)

 • Matkaamme Zosseniin (n. 304 km) ja lounastamme paikallisessa ravintolassa. Seuraava etappimme on jo Lübeck (n. 351 km), missä syömme illallisen. Ajo Travemündeen (20 km) ja laivaannousu puolen yön jälkeen.
 • Aamiainen
  09.00 – 13.30 Bussimatka Breslau – Zossen
  13.30 – 15.00 Lounas
  15.00 – 20.30 Bussimatka Zossen  – Lyypekki
  20.30 – 22.00 Illallinen
  22.00 – 22.30 Bussimatka Lyypekki – Travmünde
  22.30 Laivaannousu, hytteihin majoittuminen puolen yön jälkeen.

Keskiviikko 9.10. Päivä merellä (B,P)

 • Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat).

Torstai 10.10. Helsinki (A)

 • Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30.

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti Swiss Diamond 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 2 395 2 595
1. kansi (keskiosa) 2 495
2. kansi 2 695 2 895
1. kansi (tilavampi hytti) 2 975

*hotellimajoitukset matkaohjelman mukaisesti, laivamatka Helsinki – Travemünde, Travemünde – Helsinki majoitus A-luokan ulkohytssä.

Kiinnostuitko pelkästä jokiristeilystä?

Historian ja kulttuurin Tonava 30.9.2019, 7 yötä

Tutustu

Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla A-luokan ulkohytissä.
 • Puolihoitoruokailu Finnlinesin laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Hotellimajoitukset aamiaisella ja illallisella: Crivitz, Byšice, Breslau
 • Lounaat: Berliini, Brno, Breslav, Zossen
 • 7 yön risteily m/s Swiss Diamond **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) Swiss Diamond laivalla
 • Ruokajuomat Swiss Diamond laivalla: talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset
 • Satamamaksut ja muut viranomaismaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Retket

Matkan hintaan sisältyy neljä retkeä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksullisille retkille, Lisämaksullisten retkien vähimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retket ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

1.10. Tiistai

Sisältyy hintaan: Budapestin kaupunkikierros (n. 3 h)

Ajamme rantatietä ohi Gellert-kukkulan Budan linnavuorelle, mistä avautuu komeat maisemat jokilaaksoon ja vastarannalle. Kuljemme viehättäviä vanhoja kujia Kalastajalinnakkeelle. Ylitämme joen Ketjusiltaa pitkin ja tutustumme Pestin puolella sijaitseviin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

2.10. Keskiviikko

Sisältyy hintaan: Bratislavan kaupunkikierros (n. 3 h)

Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella

3.10. Torstai

Sisältyy hintaan: Melkin luostari (n. 3 h)

Vuoren rinteellä kohoava, 1700-luvun alussa rakennettu luostari on Itävallan barokkitaiteen symboli. Retkellä käydään myös luostarin vaikuttavassa kirkossa sekä maailmankuulussa kirjastossa.

4.10. Perjantai

Lisämaksusta: Český Krumlov • kokopäiväretki, sis. lounas • 99 €
Tsekin puolella n.1,5 tunnin ajomatkan päässä Vltavajoen uoman laaksossa on Český Krumlov, joka sijaintinsa ansiosta on säilyttänyt keskiaikaiset rakennuksensa ja onkin syystä UNESCOn maailmanperintökohde. Böömin metsien helmenä tunnettu pikkukaupunki huokuu historiaa, perinteitä ja kulttuuria. Kolme vahvaa kuninkaallista sukua ovat hallinneet Český Krumlovin linnaa. Ravintolassa lounaan kyytipoikana voit halutessasi siemailla paikallista olutta. Paluumatka laivalle taittuu viehättäviä maisemia katsellen.

5.10. Lauantai

Sisältyy hintaan: Wienin kaupunkikierros (n. 3 h)
Bussin ikkunasta näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme kaupungilla, jossa jää myös hieman vapaa-aikaa, jonka voit käyttää kahvitteluun tai vaikka käymällä Pyhän Tapanin katedraalissa.

 

Lisämaksullinen iltapäiväretki: Schönbrunnin linna (49 €)
Vierailu Itävallan kauneimpaan ja tunnetuimpaan palatsiin Schönbrunniin. Habsburgien hallitsijasuvulle kuulunut barokkilinna puistoalueineen saavutti kuuluisuutta keisarinna Sissistä tehdyn elokuvan myötä. Linnan oppaan seurassa näet palatsin loisteliaimmat huoneet ja voit käydä puistossa kävelyllä omatoimisesti.

 

Lisämaksullinen iltaretki: Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti (72 €)
Ilta alkaa kuljetuksella vanhaan Wieniläiseen Paviljonkiin, missä saat nauttia residenssiorkesterin esittämistä Wolfgang Amadeus Mozartin ja Johann Straussin valloittavista sävellyksistä. Unohtumattoman illan jälkeen kuljetus takaisin laivalle.

Retkipaketti 199 €

 • 4.10. Český Krumlov • kokopäiväretki (n. 10 h), sis. lounas
 • 5.10. Schönbrunnin linna • iltapäiväretki (n. 3 h)
 • 5.10. Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki (n. 3 h)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE

Laivat

Laivamatkat Helsinki-Travemünde-Helsinki tehdään Finnlinesin Star-luokan ROPAX-laivalla

Ropax star yleiskuva c Finnlines

Tutustu laivaan

 

Tonavan risteily tehdään hyvätasoisella Swiss Diamondilla

Omalla laivalla Swiss Diamond

Tutustu laivaan

Ennakkoilmoittautuminen

Matka toteutuu, mikä osallistujia on vähintään 20 henkilöä.

Täyttämällä lomakkeen ja lähettämällä tietosi eteenpäin, hyväksyt tietosuojakäytänteemme.