Yksin matkustaminen Kristinan matkoilla on Sanna Piiroisen mielestä stressitöntä ja helppoa

Sanna Piiroinen matkustaa pääosin yksin. Hän nauttii siitä, että yksin matkustaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ja voi itse valita, milloin haluaa olla yksin ja milloin muiden seurassa. Sanna arvostaa erityisesti myös sitä, että matkasuunnitelmat hoitaa hänen puolestaan joku muu, ja siksi hän on matkustanut Kristinan yhteismatkoilla jo lukuisia kertoja. Hän joutuu arjessaan pohtimaan ratkaisuja erilaisiin asianhallintaan liittyviin tilanteisiin, jonka vuoksi lomamatkoilla hän ei halua stressata siitä, millä ja miten siirtyä paikasta toiseen. Kristinan asiakaspalvelun laatu ja asioinnin helppous verkossa, puhelimessa ja sähköpostilla tekevät Sannan mukaan yksin matkustavalle matkan varaamisesta helppoa.

  • Matkustin ensimmäisen kerran Kristinan matkassa, kun täytin 35 vuotta. Halusin nähdä Kuninkaiden laakson ja pyramidit. Kristinan matkavalikoimassa oli Punaisenmeren risteily, joka täytti toiveeni.

 

Vaikka Sanna tykkää matkustaa yksin, hän viihtyy Kristinan matkoilla siksi, että matkoilla pääsee keskustelemaan muiden kanssa ja ruokaseuraakin löytyy.

  • Yksin matkustaessa ainoastaan yksin syöminen on ikävää. Kristinan matkoilla on omanlaisensa henki, sillä aina on tervetullut olo muiden seuraan. Yksin ei tarvitse syödä koskaan, ellei niin halua.

Yksin matkustaessakin voi valita, lähteekö kohteissa opastetuille retkille vai tutustuuko kyliin ja kaupunkeihin omin päin. Sanna tekee molempia, retkien sisällöstä riippuen. Seinen risteilyllä hän osallistui Normandian maihinnousurannikon retkelle ja Espanjassa hän tutustui opastetulla retkellä Granadaan.

  • Kävelen paljon matkoillani. Jos tutustun kohteisiin omin päin, saatan kävellä pitkiä matkoja, piipahtaa museossa ja napata lounaaksi jotain pientä syötävää – kuten hodarin. Sitten jatkan taas kävelyä. Tykkään tunnelmoida esimerkiksi Kreikan raunioilla.
Normandian maihinnousurannikolla sijaitseva amerikkalaisten hautausmaa, valkoisia ristejä rivissä nurmikolla.
Normandian maihinnousurannikon retkellä vierailtiin amerikkalaisten sotilashautausmaalla

Skotlannin sekä Espanjan ja Portugalin risteilyt ovat jääneet Sannan mieleen

Sanna matkustaa mieluiten Euroopassa, sillä pitkät lentomatkat eivät houkuttele. Viime aikoina hän on tykästynyt erityisen paljon pohjoiseen Eurooppaan, sillä laivamatka Vuosaaresta Travemündeen on enemmän Sannan mieleen, kuin lentomatkat.

  • Tykkään erityisesti Pohjois-Saksasta. Olen käynyt Hampurissa useasti, koska sukulaisiani asuu kaupungin lähellä. Myös Bremen on viihtyisä. Yksi lempiherkuistani Saksassa on kalasämpylä, sillä vaikka usein luullaan, että saksalaiset syövät pelkkää makkaraa, myös kalaa syödään Pohjois-Saksassa paljon.

Sannan mieleen on jäänyt erityisesti myös Skotlannin ympäri tehty risteily. Shetlannin saaret jäivät mieleen paikkana, jonne Sanna haluaisi uudestaan. Espanjan ja Portugalin risteilyltä Sanna muistelee Granadaa ja siellä sijainnutta Alhambran palatsia.

  • Espanjan ja Portugalin risteilyllä meillä oli myös tosi kiva matkaporukka ja hyvä matkanjohtaja.
Alhambran palatsi. Vaalea rakennus, jonka edessä laatikonmallisesti leikatut pensaat ja pieni vesialue.
Alhambran palatsi

Seuraavilla reissuillaan – joita on jo kaksi varattu, ja kolmas suunnitteilla – Sanna suuntaa maata pitkin jokiristeilylle Amsterdamiin, Ruotsin reissulle Uppsalaan ja Sigtunaan, sekä kenties jälleen Saksaan. Myös Ahvenanmaa kiinnostaisi.

 

Sannan vinkit yksin matkustamiseen

Sannan mielestä kannattaa lähteä rohkeasti yksin matkaan. Jos kynnys yksin matkustamiseen on korkea, voi ensimmäisenä lähteä lyhyemmille reissuille Ruotsiin tai Saksaan. Matkaa varatessa kannattaa myös miettiä, mitä matkaltaan haluaa ja mitä kaikkea matka sisältää.

  • Kannattaa myös varata käsimatkatavaroihin tärkeimpiä varusteita, kuten hammasharja ja pyjama. Matkatavarani eivät koskaan ole kadonneet, mutta on hyvä varautua siten, että pärjää pari päivää.
Rijekan kaupunki Kroatiassa, etualalla punatiilikattoisia taloja kuvattuna ylhäältä päin. Taustalla meri ja pilvinen taivas.
Rijekan kaupunki Kroatiassa

Kristinan matkoilla saa myös seuraa niin halutessaan. Sanna nauraa, että jos ei keksi mitään muuta puhuttavaa, voi aina kysyä, että monesko Kristinan matka tämä on teille. Kun Sannalta kysyi saman, hän ei muista, sillä matkoja on kertynyt jo niin paljon.

  • Yksin matkustaminen on vapaampaa, eikä tarvitse riidellä kuin itsensä kanssa. Tykkään lukea paljon kirjoja ja minulla on sellainen vuorokausirytmi, että herään aikaisin. Päätän itse, milloin sammutan valot ja milloin herään. Voin tehdä asioita oman mieleni mukaan.

 

Lähde rohkeasti yksin reissuun ja varaa matkasi matkakalenteristamme!