Saksan nähtävyydet – vinkkejä ikimuistoiseen Saksan matkaan

Saksan nähtävyydet ovat täynnä historiaa ja toisaalta modernia jälleenrakennusta. Historiaa huokuvat kaupungit, kulttuuria henkivät kaupunginosat ja upeat joulumarkkinat tekevät Saksasta kohteen, johon kannattaa matkustaa! Me Kristinalla teemme Saksan eri kaupunkeihin lukuisia ROPAX-matkoja vuodessa; kiinnostaisiko historialliset hansakaupungit tai joulun tunnelma?

Hampurin nähtävyydet

Hampurin nähtävyydet: Miniatur Wunderland. Kuvassa pienoisrautatie, jossa juna kulkee kiskoilla ja ympärillä on vihreitä puita.

Maailman suurin pienoisrautatie Miniatur Wunderland sijaitsee Hampurissa

Hampuri on laajalle levittynyt kaupunki, jossa historian tapahtumat ovat tuhonneet osan rakennuksista. Kaupunkia leimaavat lukuisat kanaalit ja sillat, sekä vanhan satama-alueen uusi värikäs elämä. Toisaalta myös moderni uusi arkkitehtuuri kääntää katseita. Tämä historiallinen hansakaupunki on kohde, johon me Kristinalla matkustamme ROPAX-risteilyillämme. Hampurissa riittää nähtävää, mutta erityisesti kannattaa piipahtaa vanhassa varastokaupungissa Speicherstadtissa, josta löytyy myös pienoisrautatie Miniatur Wunderland. Lisäksi Elbtunnel on vierailemisen arvoinen.

Speicherstadt on puupaalujen varaan rakennettu vanha varastokaupunki, joka toimii tätä nykyä kotina erilaisille erikoisliikkeille ja museoille. Täällä sijaitsee myös Miniatur Wunderland, joka on maailman suurin pienoisrautatie ja erittäin suosittu matkakohde. Alueella toimii edelleen varastotiloja, mutta sitä ei enää kehitetä eteenpäin sataman varastoalueena, vaan kaupunkilaisten kulttuuri- ja kohtaamispaikkana. Alue on osa Unescon maailmanperintökohdetta.

Hampurin nähtävyydet: Elbtunnel. Kuvassa vanhan tunnelin rappuset, joita ympäröi punainen tiiliseinä.

Vanha Elbtunnel on käymisen arvoinen

Vuonna 1911 valmistunut Elbtunnel on Hampuriin rakennettu tunneli, joka ulottuu 24 metrin syvyyteen. Vanha tunneli on edelleen toiminnassa, mutta sitä käyttävät pääosin pyöräilijät ja jalankulkijat. Nykyisellään se toimii myös suosittuna nähtävyytenä upean arkkitehtuurinsa ansiosta.


 

Lyypekin nähtävyydet

Lyypekin nähtävyydet: Holstentor. Kuvassa vanha punatiilinen, kahden tornin rakennus. Ympärillä vihreää tasaista nurmea.

Holstentor on portti Lyypekin vanhaan kaupunkiin

Historiallinen hansakaupunki on myös Lyypekki. Yksi sen suosituimmista nähtävyyksistä on vanha kaupunki, ja erityisesti sinne johtava portti Holstentor. Vanhan kaupungin muurit ja massiiviset portit lienevät syy siihen, että pommituksista huolimatta Lyypekin vanha kaupunki välttyi suurimmilta tuhoilta.

Lyypekki on tunnettu myös marsipaanistaan. Niedereggerin kahvila ja marsipaanimuseo ovat vertaansa vailla. Kahvilasta kannattaa hankkia tuliaisostokset ja samalla piipahtaa kahvilan yläkerrassa sijaitsevassa, ilmaisessa marsipaanimuseossa.

Koko Lyypekki on nähtävyys. Sen upeat punatiiliset kirkot ja vanhat porvaristalot kertovat historiaa vanhan hansaliiton mahdista.

Joulutorit Saksassa

Joulutorit Saksassa. Kuvassa Frankfurtin joulumarkkinat, joissa tunnelmallisia myyntikojuja.

Frankfurtin tunnelmalliset joulumarkkinat

Joulutorit Saksassa ovat vertaansa vailla – ja niitä on useita, miltei omansa jokaisessa kaupungissa. Upeat joulutorit, paikalliset herkut ja hehkuviini kannattaa kokea. Saksan joulutorien tunnelma on ainutlaatuinen, ja niistä voi nauttia aina marraskuusta asti. Joulutoreilla on herkkujen lisäksi runsaasti erilaisia käsitöitä sekä upeita joululahjaideoita ja matkamuistoja.

Me Kristinalla teemme joka vuosi matkoja Saksan joulutoreille, eri kaupunkeihin. Matkoillamme yhdistyvät rennot meripäivät Itämerellä, kaupunkien nähtävyydet sekä tunnelmalliset joulutorit.

 

Hampuri, Lyypekki, joulutorit – saksan nähtävyyksistä vain muutamat. Kristinan matkakalenterista löydät upeimmat matkan Saksan kiinnostavimpien kohteiden äärelle. Tutustu ROPAX-risteilyjemme tarjontaan täällä.