Risteilylomalla voit olla sopivasti omatoimimatkaaja

Risteilyjen matkapaketti on pitkälle suunniteltu kokonaisuus, mutta edes omatoimisuuteen tottuneen matkaajan ei kannata pelästyä valmiiksi järjestettyjä suunnitelmia. Risteilyjen paras puoli siinä, että pakettiin kuuluvat nimenomaan ne asiat, jotka yleensä aiheuttavat vaivaa lomailijalle ennen matkaa ja matkan aikana. Arvokasta loma-aikaa ei kannata tuhlata etsimiseen ja stressaamiseen – mikä usein on omatoimimatkan isoin ongelma.

Olet luultavasti kuullut kehuja risteilyjen vaivattomuudesta. Usein risteilymatkustajat kertovat tunteesta, joka on kuin valmiiseen pöytään astuisi. Kaikki tämä pitää paikkansa, kun haluaa vaivattoman ja aktiviteeteiltaan valmiiksi koostetun lomamatkan.

Oletko mieltynyt omatoimimatkailuun? Vastoin yleistä ennakkoluuloa risteilymatka sopii hyvin myös omatoimisuuteen tottuneelle matkustajalle. Valmismatkoja on tarjolla hyvin erilaisilla kokonaisuuksilla, joten matkan omatoimisuusastetta voi halutessaan säätää helposti. Tässä tekstissä pohditaan ja vertaillaan omatoimimatkan ja Kristina Cruisesin risteilymatkan keskeisiä eroja. Kristina Cruisesin risteilylomat ovat valmiiksi suunniteltuja, mutta eivät suinkaan valmiiksi koettuja.

Omatoimimatka vaatii aikaa ja selvitystyötä

Omatoimimatkassa kiehtoo luultavasti valinnanvapaus ja oletus edullisemmasta hinnasta. Omatoimimatka tarkoittaa nimensä mukaisesti alusta loppuun omatoimista lomamatkan järjestämistä. Kaikista palveluista maksetaan erikseen, joten matkaaja valikoi tarpeidensa mukaan aikataulun, siirtymät ja palvelutason.

Ensimmäisenä varataan lennot ja majoitus kohteeseen. Sen jälkeen aletaan pohtia liityntäkuljetuksia. Tässä vaiheessa viimeistään mietitään ruokailuja ja selvitetään kohteessa sijaitsevat ravintolat. Jos majoitukseen ei sisälly all inclusive -pakettia tai majoituspaikka ei tarjoa sellaista lainkaan, on olennaista selvittää ravintoloiden ja kauppojen aukioloajat. Jos majoituspaikka ei tarjoa ruokailua, tulee lomalla huolehtia aterioinnit aina aamupalasta illalliseen.

Olitko ajatellut vaihtaa maisemia matkasi aikana, jotta näkisit ja kokisit enemmän lomallasi? Tällöin tulee järjestää majoitus näihin kohteisiin sekä hankkia kuljetukset tai jopa lennot, aikatauluttamisesta puhumattakaan.

Välillä on mukava käydä tutustumassa syvällisemmin läheisiin kohteisiin esimerkiksi päiväretken merkeissä. Suosituista matkakohteista löytää runsaasti erilaisia retkiä, joita voi varata ennakkoon tai vasta paikan päällä. Olennaista on selvittää, saako rahoillensa vastinetta ja vastaako palvelun kuvaus todellisuutta. Nykyään ei ole aivan mahdotonta selvittää retkien yksityiskohtia, sillä sosiaalisessa mediassa ja sivustoilla jaetaan runsaasti asiakaskokemuksia. Tämä kuitenkin vaatii aikaa ja keskittymistä, sillä kehuvia arvioita voidaan myös tekaista tai ostaa Internetin arviointialustoille.

Lue myös: Mitä nähtävää ja koettavaa risteilymatkoilla voi olla?

Valmismatka eli Kristina Cruises -risteilyloma helpottaa valmistautumista

Kristina Cruisesin risteilylomat ovat valmiiksi suunniteltuja ja sisältävät majoitukset, mahdolliset lennot, liityntäkuljetukset ja ruokailut täysi- tai puolihoidolla sekä suomenkielisen matkanjohtajan palvelut. Toisinaan kaikki retket siirtymisineen paikasta toiseen sisältyvät hintaan, toisilla risteilyillä voi valita haluamansa retken. Kristina Cruisesin risteilylomien retket ovat laadukkaita, sillä matkanjärjestäjinä selvitämme ja järjestämme puolestanne antoisat retket aidoissa ja lämminhenkisissä paikoissa.

Risteilylomien paketoitua kokonaisuutta ei kannata säikähtää, vaikka olisitkin omatoiminen ja valinnanvapautta arvostava. Kristina Cruisesin risteilyillä saat olla omatoiminen juuri niin pienin tai suurin askelin kuin haluat. Kristina Cruisesin omat matkanjohtajat tuntevat kohteet, joten heiltä kannattaa tiedustella parhaimmat vinkit, missä kannattaa käydä tutustumassa retkien tai maissa olon aikana. Matkanjohtajiemme kohdetuntemus ja ammattitaito säästää selvitystyöltä ja innostaa kokeilemaan uutta.

Lue myös: Mitä tehdä risteilyllä? Koe enemmän risteilylomalla

Avainsanat risteilyllä: helppous ja kohdetuntemus

Risteilyä ei kannata ohittaa lomavaihtoehtoja pohdittaessa: tällöin ohittaa monien mahdollisuuksien loman, jossa pääsee halutessaan matkustamaan hyvinkin omatoimisesti. Voit aina valita, kuinka paljon palveluja risteilylomalla käytät. Voit esimerkiksi jättäytyä ryhmän yhteisistä tilaisuuksista ja nautiskella lomailusta paikallisella rannalla tai tutustua kiinnostavaan museoon.

Risteilylomalla hyödynnät palvelupaketin parhaat osiot: kuljetukset lentokentille, ohjeet ja vinkit kohteisiin sekä matkanjärjestäjän tuoman varmuuden siitä, että mahdollisissa ongelmatilanteissa saat varmasti apua ja huolenpitoa. Risteilylomalla pääset vierailemaan useissa kohteissa ja voit rakentaa maissaolopäivästäsi juuri sellaisen kuin itse haluat. Voit halutessasi olla vain osan aikaa muun ryhmän mukana ja sen jälkeen lähteä omatoimisesti esimerkiksi rannalle. Matkanjohtajilla on tietoa ja kokemusta, joten jos haluat lähteä ominesi katselemaan kohdetta, kysy häneltä vinkit parhaasta lounaspaikasta, viehättävästä kahvilasta, vaikuttavasta taidenäyttelystä tai torista, jossa on vielä menneiden aikojen tunnelmaa.

Matka seuraavaan kohteeseen taittuu laivalla yöaikaan ja aamulla olet taas seuraavassa kohteessa – valmiina uusiin kokemuksiin.

Lähde risteilemään kanssamme, kun haluat olla omatoiminen helpolla tavalla. Katso ajankohtainen matkatarjontamme tästä linkistä ja varaa matka, jolla näet ja koet enemmän!

Katso videolta, mitä suosittu Tonavan risteilymme voi sinulle tarjota:

 

Kristina Cruises:

Antti Partanen
Head of Customer Experience
antti.partanen@kristinacruises.com
+358 5 211 4227