Mitä nähtävää ja koettavaa risteilymatkoilla voi olla?

Risteilymatkoilla voi nähdä ja kokea jopa enemmän kuin monilla perinteisillä rantalomilla. Kristina Cruises -risteilylomat ovat kaukana pitkästyttävästä, sillä valitsemme matkoillemme mielenkiintoisia kohteita joilla on paljon tarjottavaa. Tässä tekstissä esittelemme kuvia ja videoita kohteista, joihin Kristina Cruisesin laiva on vienyt matkustajamme. Ota hyvä asento ja lähde virtuaalimatkalle kanssamme.

 

Mitä nähtävää Euroopassa?

Euroopassa on muutakin nähtävää kuin kuuluisa Eiffel-torni. Jos perinteiset turistikohteet on jo nähty, voimme tarjota uusia aarteita löydettäviksi. Eurooppa avaa uusia näkökulmia ja kokemuksia, kun matkan taittaa laivalla ja maailmaa katselee mereltä tai joelta. Teemme matkoja sekä lämpimiin että viileisiin vesistöihin. Euroopan jokiristeilyt ovat Kristina Cruisesin suosituimpia matkoja, mutta jokiristeilyjen lisäksi matkaamme kristallinkirkkaassa Välimeressä, jylhissä vuoristomaisemissa Pohjois-Euroopassa ja jännittävillä arktisilla merialueilla.

Elämykselliset Euroopan jokiristeilyt

Kristina Cruises tarjoaa erilaisia kolmen joen risteilyjä Euroopassa. Syyskuussa 2019 matkasimme Mainilla, Moselilla ja Reinillä. Reinin Rüdesheim on erityisesti viinimatkailijan elämyskohde. Alueen sääolosuhteet ovat otolliset viininviljelylle, joten alueella on viinitiloja, erilaisia viinibaareja ja jopa viinimuseo. Elämyksellinen Rheingauer Weinmuseum -viinimuseo sijaitsee upeassa keskiaikaisessa Brömserburgin linnassa.

Euroopan jokiristeilyillä erityisesti sulkukanavat tulevat tutuiksi. On mielenkiintoista seurata, kuinka laiva nostetaan useita metrejä korkeammalle kanavan sulkumekanismin avulla. Yhteistyökumppanimme Appa matkustaa -blogista risteili kanssamme Tonavalla, jota rytmittävät lukuisat sulut. Risteilyllä kohtasimme yhteensä 11 sulkua, joiden yhteenlaskettu korkeusero oli 163 metriä. Katso yllä olevalta videolta, kun laiva nostetaan Tonava-joen sulussa.

Euroopan jokiristeilyllä

Euroopan jokiristeilyt ja sen kohteet tarjoavat paljon nähtävää. Vanhaa arkkitehtuuria pääsee kokemaan sekä joelta katsoen että paikan päällä vieraillen. Pääset kulkemaan viehättäviä pikkukatuja pitkin ja piipahtamaan matkan varrella pieniin putiikkeihin ja kahviloihin. Pienet eurooppalaiset kaupungit tarjoavat rauhallisen tunnelman ja runsaasti kuvattavaa ja katseltavaa.

Kiehtovat Välimeren risteilyt

Välimeren turkoosinsininen vesi on henkeäsalpaavan kaunis. Kauneus ei kuitenkaan jää vain mereen, sillä Välimeren seutu tarjoaa muutakin lumoavaa estetiikkaa.


Adrianmeren rannikon merkittävimpiä matkailukohteita on Kroatian Dubrovnik, joka on alueelle tärkeä merisatama. Dubrovnikissa yhdistyvät näyttävien, historiallisten rakennusten arkkitehtuuri ja viihtyisät lomarannat. Kaapelihissillä pääsee katsomaan monipuolista Dubrovnikia lintuperspektiivistä.


Risteilemme niin itäisellä kuin läntiselläkin Välimerellä, kuten Sardiniassa – täällä riittää nähtävää! Prinssi Karim Aga Khan rakennutti ensimmäiset hotellit Sardiniaan ja paikasta tuli nopeasti ylellinen piilopaikka rikkaille ja kuuluisille. Matkailukauden alettua kesäkuussa hulppeat jahdit rantautuvat Porto Cervon satamaan. Kristallinkirkkaat vedet, nykyajan luksus ja menneiden aikojen havina tekevät risteilylomastasi ikimuistoisen kontrasteillaan.

Pohjois-Euroopan viileät merialueet

Pohjois-Euroopan pienet saaret ovat vähemmän tunnettuja, mutta silti jännittäviä kohteita. Näillä risteilyillä seilataan viikinkien reittejä ja nähdään arktisia, jylhiä maisemia. Kristina Cruises järjestää viihtyisiä risteilymatkoja myös trendikkääseen Norjaan ja Huippuvuorille.

Mitä nähtävää Aasiassa?

Aasiasta avautuu aivan uudenlainen maailma laivalla matkatessa. Kristina Cruisesin Löytöretki-matkoissa on vaihtoehtoja purjelaivaristeilyistä jokilaivaristeilyihin. Monille tuttu Thaimaa näyttää uudet kasvonsa, kun kulttuuria lähestyy vesiltä käsin.


Aasian suunnalla pääsee matkaamaan maltillisen kokoisilla loistoristeilyaluksilla, viehättävillä jokilaivoilla ja hulppeilla purjelaivoilla. Tuulta purjeisiin ja kohti uusia elämyksiä!

Kurkista paratiisiin! Videolla näet tunnelmia purjelaivaristeilyltä Thaimaan ja Malesian lämpimillä vesillä. Tiesitkö, että 007 ja kultainen ase -elokuva on kuvattu Thaimaan paratiisisaarilla juuri upeiden maisemien vuoksi?

Välillä hulppea laiva vaihtuu pienempiin veneisiin ja kapeisiin suistoihin. Mekong on yksi maailman suurimmista joista. Sen suiston kapeilla kanavilla pääsee lähelle Aasian eksoottista luontoa.

Aasiassa riittää nähtävää ja koettavaa niin luonnossa kuin kaupungeissakin. Mielenkiintoinen kulttuuri ja taide vievät mennessään. Erilaiset paikalliset näytökset ovat kaikkea muuta kuin tylsiä. Nauti aasialaisen kulttuurin monipuolisuudesta aurinkorannoilta kaupunkikohteisiin.

Mitä erilaista Kristina Cruises voi tarjota?

Kristina Cruises tekee lukuisia erilaisia matkoja lähelle ja kauas. Risteilytarjontamme uudistuu jatkuvasti, joten löydät tarjonnastamme aina jotain uutta koettavaa. Oletko nähnyt pingviinejä luonnossa? Meidän Etelämantereen risteilyasiakkaamme ovat!

 

Matkoillamme on päässyt rapsuttamaan kengurua Australiassa ja kiertämään kaunista Oseanian aluetta.

Olemme risteilleet kohti Bermudan kolmiota, josta kerrotaan mielenkiintoisia myyttejä ja tarinoita ympäri maailman.


Olemme vieneet matkustajamme vulkaaniselle maaperälle. Kauneutta löytyy jokaisesta maailmankolkasta, karuimmastakin.

Näe ja koe sinäkin maailman ihmeet! Varaa Kristina Cruises -risteily jo tänään ja lähde kohti uusia elämyksiä.

Kaikilla Kristina Cruises -risteilymatkoilla mukana ovat kokeneet suomenkieliset matkanjohtajat. Katso videolta matkanjohtajiemme Ulla Rantamon ja Tapio Reingoldtin kokemuksia heidän mielenkiintoisesta työstään. ”Suomalaisia turisteja on tullut opastettua varmaan lähes sadassa eri maassa”, Tapio kertoo.

Haluatko nähdä lisää kuvia Kristina Cruises -matkoilta? Löydät lisää kuvia matkoiltamme Kristina Cruisesin Facebook-sivuilta ja Instagramista. Liity seuraamme!

 

Kristina Cruises:

Antti Partanen
Head of Customer Experience
antti.partanen@kristinacruises.com
+358 5 211 4227