Minne matkustaa maaliskuussa?

Maaliskuu on erinomaista matkustusaikaa, sillä Eurooppa heräilee kevääseen – ja kaukokohteissakin saadaan nauttia auringosta. Mutta minne matkustaa maaliskuussa, kun vaihtoehtoja on niin monia? Kristinan matkakalenterissa maaliskuu on pääsiäisristeilyjä Alankomaissa ja Belgiassa, Välimeren lyhytristeilyä tai Japanin ja Taiwanin uskomattomia maisemia. Talvista revontulimaisemaa kaipaava voi lähteä puolestaan Norjaan rannikkoristeilylle.

 

Koe kaupunkiloma maaliskuussa

Kaupunkiloma maaliskuisessa Euroopassa on erinomainen alku keväälle ja tulevalle kesälle. Kristinalla kaupunkeihin suuntautuvat yhteismatkat ovat paitsi kestoltaan perinteistä viikonloppulomaa pidempiä, myös ohjelmaltaan monipuolisia. Yhden matkan aikana näet kaupunkeja useamman kuin yhden – ja saat aina matkanjohtajan parhaat vinkit jokaiseen kaupunkiin.

Maata pitkin matkustaen pääsiäisristeilylle? Idylliset kanavakaupungit, Alankomaiden ja Belgian upeat maisemat, sekä omaa aikaa tutustua jokaiseen kohteeseen. Amsterdam, Antwerpen, Gent, Gouda, Dordrecht, Utrecht ja Rotterdam tarjoavat jokainen oman palasensa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kaikki nämä kaupungit on mahdollista kokea kymmenen päivän aikana, ilman lentokoneella matkustamista. Kristinan matkustajien käyttöön varattu jokilaiva kuljettaa kohteesta toiseen.

 

Koe pääsiäinen Espanjassa. Kuvassa pääsiäiskulkue, jossa patsaita korokkeella.
Espanjassa pääsiäistä juhlitaan näyttävin kulkuein

 

Välimeren lyhytristeily tutustuttaa espanjalaisiin kaupunkeihin ja Espanjan vuoden kohokohtaan – pääsiäiseen. Pääsiäinen on Espanjassa odotettu juhlapyhä, ja sitä juhlitaan näyttävin menoin. Matkan ensimmäinen etappi on Palman kaupunki Mallorcassa, jossa pitkäperjantai on juhlapäivä. Palmassa voi kokea ihmisvilinän ja pääsiäisen vieton parhaimmillaan, kun kadut ovat täynnä juhlivia ihmisiä. Matkan aikana näet myös Alicanten pienet valkoiset talot, Valencian modernin arkkitehtuurin ja Gaudín taiteen täyttämän Barcelonan.

Revontulia Norjassa vai Japanin ja Taiwanin eksotiikkaa?

Kaupunkilomat Euroopassa ei ole ainoa vaihtoehto yhteismatkalle. Jos olet kiertänyt jo maailmaa ristiin rastiin, voi matka Norjan vuonoille lumota. Yksi maailman kauneimmista merireiteistä, Norjan rannikkoa pitkin kulkeva Hurtigrutenin reitti, tekee vaikutuksen kokeneempiinkin matkaajiin. Norjan risteily on mahdollista toteuttaa eri vuodenaikoina, mutta maaliskuinen risteily on poikkeuksellinen; talviset vuonomaisemat ja mahdollisuus nähdä revontulia, tekevät matkasta ainutlaatuisen kokemuksen.

Kuvassa Okinawan violetista bataatista tehtyjä leivoksia, joiden päällä on valkoinen kukka.
Maista matkallasi Okinawan bataattia, jonka kerrotaan olevaan pitkän iän salaisuus

Jos talvinen sää ei houkuttele, voi eksotiikkaa hakea Japanin ja Taiwanin yhteismatkalta. Japanin upeat luontomaisemat ja maiden ruokakulttuurit hakevat vertaistaan. Matkallamme käymme muun muassa Okinawan subtrooppisilla saarilla, jotka ovat tunnettuja Okinawan bataatista. Bataatti on väriltään tummanvioletti ja sen kerrotaan olevan yksi Okinawan saaren asukkaiden pitkän iän salaisuuksista.

Varaa matkasi maaliskuulle

Maaliskuu on erinomaista aikaa matkailulle. Vaihtoehtoja on lukuisia, aina Euroopan risteilymatkoista kauemmaksi maailmalle.

Minne sinä matkustat maaliskuussa? Varaa lomasi matkakalenteristamme!