Norjan vuonot lumoaa kokeneenkin matkaajan

Kuvassa Norjan vuonot, vihreät vuonot joiden välissä kulkee vettä

Norjan rannikon upeat maisemat, ympäristöystävällinen laiva, syvät vuonot ja useat pienet kylät ja kaupungit – tätä on legendaarinen Hurtigrutenin postireitti Norjassa. Meidän matkassamme voit kulkea reittiä kahteen eri suuntaan – lähteä Etelä-Norjan Bergenistä kohti arktisia seutuja ja Venäjän rajan tuntumassa sijaitsevaa Kirkkoniemeä, tai tehdä reitin toisin päin. Matkustamme Norjan vuonoille useamman kerran kesässä, sekä kerran maaliskuussa. Olipa suuntasi kohti etelää tai pohjoista, maisemat hivelevät silmää.

Norjan vuonoristeily on kesän kohokohta

Risteilyreitti kulkee kylasta ja kaupungista toiseen

Risteilyreitti kulkee kylästä ja kaupungista toiseen

Yksi maailman kauneimmista merireiteistä, Norjan rannikkoa pitkin kulkeva Hurtigrutenin reitti, tekee vaikutuksen kokeneempiinkin matkaajiin. Risteilyreitti kulkee kylästä ja kaupungista toiseen, pysähtyen välillä lyhyemmän ja välillä pidemmän aikaa.

Elokuun matkallamme Kirkkoniemestä Bergeniin pysähdymme pari tuntia Lofoottien epävirallisessa pääkaupungissa Svolvaerissa. Se on reilu 4000 asukkaan kalastajakylä, jonka maamerkkinä toimii Svolvaergeita eli ”Pukinsarvi”-vuori. Lisäksi teemme yöpysähdyksen Tromssassa, vietämme pari tuntia Brønnøysundissa ja Trondheimissa, sekä illallistamme yhdessä Bergenissä.

Bergenistä Kirkkoniemeen kulkevalla matkallamme sinulla on mahdollisuus viettää koko päivä Norjan kauneimmaksi kaupungiksi tituleeratussa Ålesundissa tai lähteä laivamatkalle Geirangerin vuonoihin. Pysähdymme myös Viikinkikuninkaan vuonna 997 perustamassa Trondheimissa, Bodøssa, Tromssassa ja Honningsvågissa.

Risteilyillä pääosassa ovat ulkoilmaelämykset, luonto ja kauniit näkymät, joista voimme nauttia pikkupysähdysten lisäksi laivan ulkokansilla, että sisätiloissa oleskellen – risteilylaivan suuret ikkunat tuovat upeat maisemat sisälle.

Ympäristöystävällisempää matkailua vähäpäästöisillä hybridilaivoilla

Kuvassa risteilylaiva, jossa kaksi poreallasta ja hieno kansi

Havila Voyagesin upea ja ymparistoystavallinen laiva kruunaa loman

Taitamme Norjan vuonoristeilyt Havila Voyages -varustamon tuliterillä risteilylaivoilla, jotka on suunniteltu seilaamaan Norjan rannikon perinteikkäällä postireitillä. Ne on rakennettu mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja hyödyntäen; alukset ovat vähäpäästöisiä hybridilaivoja, jotka käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Laivoissa on myös sähköakut, jotka ladataan vesivoimalla.

Kulinaristeja hemmotellaan

Kuvassa herkullinen jälkiruoka-annos, jossa suklaamousse ja marjakastiketta

Havila Voyagesin laivoilla koet kulinaristisia elämyksiä.

Havila Voyagesin laivoilla saamme nauttia kulinaristisista kokemuksista: laivan ravintoloissa suositaan lähiruokaa ja paikallisia erikoisuuksia. Tuoreisiin meren antimiin panostetaan ja ravintoloissa näkyy norjalaisuus. Tällä matkalla jokainen ateria on huolella valmistettu elämys.

Lähde kanssamme Norjan vuonojen huikeisiin maisemiin kokemaan uusia elämyksiä.

 

Lupaamme, että näitä henkeäsalpaavia maisemia et unohda!

Varaa oma Norjan risteilysi!