Maata pitkin matkustamalla on mahdollista tehdä yhteismatka

Ilman lentokonetta tehtävät matkat ovat kasvattaneet kiinnostustaan – niin Kristinalla kuin globaalistikin. Kristinalla on tehty ROPAX-matkoja vuodesta 2015 ja kysyntä kasvaa jatkuvasti. Laivalla Saksaan tehtävät ROPAX-matkat ovat matkoja, jotka tehdään matkustajarahtilaivoilla. Näin saadaan samalla kuljetettua sekä rahtia että matkustajia. Koska rahti kulkee joka tapauksessa, on ROPAX-risteilyt myös yksi vastuullisimmista tavoista matkustaa. Kristinan markkinointijohtajan Antti Partasen mukaan myös asiakkaat esittävät toisinaan toiveita lentojen korvaamisesta rahtilaivoilla.

  • Nämä kyselyt liittyvät usein jokiristeilyihin, joissa siirtymistä jokilaivalle toivotaan lentojen sijaan esimerkiksi matkustajarahtilaivalla, bussilla tai junalla.

 

Kristinalla on suunnitelmia lisätä maitse tehtäviä yhteismatkoja maltillisesti. Saksaan suuntaavien matkustajarahtilaivojen ansiosta tulevaisuudessa voidaan pohtia matkoja, joissa esimerkiksi Reinin risteilylle suunnattaisiin laivamatkan jälkeen bussilla tai junalla – juuri kuten asiakkaatkin ovat toivoneet.

Maata pitkin matkustamalla ehtii nauttia merimaisemista. Kuvassa laivan perä, jossa pelastusrengas.

Maata pitkin matkustamalla ehtii nauttia merimaisemista

Maata pitkin tehtävien tärkeä näkökulma on vastuullisuus, mutta monet matkustajat arvostavat rahtilaivoilla matkustamista maisemien ja tunnelman takia. Matkustaminen Itämeren yli on kokemukseltaan erilainen, kuin lentoteitse tehtävä matka. Kristinan järjestämillä ROPAX-risteilyillä on aina ohjelmatarjontaa, kuten musiikkia tai muuta kulttuuritarjontaa.

  • Voi myös olla tilanne, että muutamankin tunnin lentomatka lentokenttäsiirtymineen on raskas rupeama, hyväkuntoisellekin. Tällöin rauhallinen matkanteko meriteitse voi olla parempi vaihtoehto, Antti sanoo.

 

Meriteitse tehtävillä matkoilla pääsee myös nopeasti yhteismatkan tunnelmaan, joskin omassa seurassakin saa olla. Matkojen aikana syödään hyvää ruokaa, saunotaan matkakavereiden kanssa ja nautitaan ohjelmatarjonnasta – matkanjohtajan kohdemaata koskevia vinkkejä unohtamatta.

Taimiteolla kompensoidaan myös maata pitkin tehtävät matkat

Kristina kompensoi kaikki matkat Taimiteko-projektin avulla

Kristina kompensoi kaikki matkat Taimiteko-projektin avulla

Lentomatkojen kompensoinnista on puhuttu valtakunnallisesti pitkään. Myös Kristinalla matkat kompensoidaan, sillä vastuullisuus näkyy Kristinan arvoissa monina konkreettisina tekoina. Yksi niistä on Taimiteko, jossa nuoret istuttavat uusia puuntaimia jokaista tehtyä matkaa kohden. Kristinalla on luokiteltu jokainen matka niiden aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen mukaan, jonka ansiosta matkustajat tietävät jo matkaa varatessaan, miten monta taimea heidän matkaansa vasten istutetaan. Kristinan matkoilla asiakas ei kompensoi omaa matkaansa, vaan Kristina tekee sen asiakkaidensa puolesta.

  • Matkojen kompensointi ei Kristinalla rajoitu pelkkiin lentoteitse tehtäviin matkoihin, vaan jokainen ROPAX-matka hyvitetään myös. ROPAX-matkoilla istutettavien taimien määrä on keskimäärin 2 kpl per matkustaja, Antti kertoo.

 

Lue lisää Kristinan matkojen kompensoinnista ja Taimiteosta täällä.

 

Lomalle pääsee siis kätevästi myös ilman lentokonetta, kokeneen matkanjohtajan ja mahtavan matkaseurueen kanssa. Kristinalla järjestetään ROPAX-matkoja ympäri vuoden – niin Saksaan joulutoreille kuin kesäisempiin tunnelmiin.

 

Varaa ROPAX-risteilysi matkakalenteristamme.