Hiihtolomamatkat 2024 – varaa lomamatkasi nyt!

Miltä kuulostaisi hiihtolomamatka Karibian ABC-saarille ja Barbadokselle? Entä Kanariansaarille, Madeiralle ja Marokkoon? Vai matkustaisitko sittenkin Saksaan Hansakaupunkeihin tai Norjan vuonoille? Meillä Kristinalla voit valita näistä mieluisesi hiihtolomakohteen.

Kuvassa vanha korkea koristeellinen rakennus, jonka ympärillä palmuja ja kasveja

Kutsuvat Kanariansaaret ja Madeira

Hiihtolomamatkalla voi matkustaa leudompaan lämpöön Kanariansaarille ja Madeiralle. Ikuisiksi kevään saariksi kutsuttuja Kanariansaaria on useita, ja jokainen niistä on omanlaisensa. La Palma on vehreä, ja monen mielestä Kanariansaarten kaunein, kun taas Fuerteventura on tunnettu hiekkadyyneistään. Lanzaroten maisemaa leimaavat tulivuorenpurkaukset ja kuuluisassa Timanfayan kansallispuistossa maisema muistuttaakin kuun pintaa.

Kanariansaarten lisäksi koemme upean Madeiran. Se on tunnettu kukkaloistostaan ja kotoisen kokoisesta pääkaupungista Funchalista. Matkalla kannattaa myös herkutella ja maistaa Madeiran tunnetuinta juomaa ponchaa, sekä nauttia saaren suosikkiherkkua, espetada-lihavarrasta.

Matkanjohtajamme Tapio ”Tapsa” Reingoldt kertoo blogissamme parhaat vinkit Kanariansaarten matkoille.

 

Revontulia Norjan rannikolla

Kuvassa vedessä kulkeva laiva, jonka yläpuolella revontulia

Revontulia talvisessa Norjassa ©HavilaVoyages

Hurtigrutenin perinteikäs merireitti Bergenistä kohti Kirkkoniemeä lumoaa vaikuttavilla talvimaisemillaan. Kirkkaina öinä revontulet tanssivat taivaalla ja me matkustajat saamme nauttia maisemien lisäksi elämyksellistä paikallista ruokaa – tällä laivalla kulinaristeja hemmotellaan. Reitin varrelle osuu lukuisia rannikkokaupunkeja ja pikkupaikkakuntia, joten joka päivä voit halutessasi viettää aikaa hetken myös maissa.

Norjan vuonoristeilyt risteillään Havila Voyages -varustamon risteilylaivoilla, jotka on suunniteltu seilaamaan Hurtigrutenia. Laivat on rakennettu mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja hyödyntäen; alukset ovat vähäpäästöisiä hybridilaivoja, jotka käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Laivoissa on myös sähköakut, jotka ladataan vesivoimalla.

 

Kuvassa korkeita rakennuksia, joiden välissä kulkee vettä. Kuvassa on ilta.

Kaksi päivää Saksassa hiihtolomamatkalla

Omatoiminen, maata pitkin tehtävä Saksan matka on erinomainen vaihtoehto hiihtolomamatkaksi. ROPAX-risteilyn ja kaupunkiloman ihastuttava yhdistelmä tutustuttaa koko perheen Lyypekin ja Hampurin upeaan historiaan ja nykypäivään.

Hampuri on kohde, jossa riittää koettavaa, mutta hiihtolomalaisten kannattaa piipahtaa vanhassa varastokaupungissa Speicherstadtissa. Sieltä löytyy myös suosittu käyntikohde: pienoisrautatie Miniatur Wunderland. Alue on Unescon maailmanperintökohdetta ja monien matkaajien suosiossa.

Lyypekissä kannattaa vierailla vanhan kaupungin lisäksi marsipaanikahvilassa ja -museossa. Niedereggerin kahvilasta kannattaa viedä marsipaanituliaiset kotiin ja piipahtaa maksuttomassa museossa.

Lue blogistamme vinkkejä Saksan nähtävyyksiin.

 

Varaa hiihtolomamatkasi nyt!

Tutustu kaikkiin matkoihin matkakalenteristamme.