Kanariansaarten matkat yllättävät monipuolisuudellaan

Kanariansaarten matkat ovat suosittuja ja Kanariansaaret mainettaan parempia matkakohteita, sanoo Kristinan matkanjohtaja Tapio ”Tapsa” Reingoldt, joka on matkustanut saarille lukuisia kertoja. Hän matkusti sinne jo lapsena vanhempiensa matkassa ja toimi myöhemmin matkaoppaana mm. Lanzarotella. Kristinan palveluksessa hän on ollut yli 16 vuotta – ja vienyt Kristinan matkustajia Kanariansaarille lähes joka vuosi.

  • Kanariansaaria kutsutaan ikuisen kevään saariksi. Ilmasto on miellyttävä ja enimmäkseen aurinkoinen. Kristinan risteilyillä näkee muun muassa Teneriffan, Gran Canarian, Lanzaroten, Fuerteventuran sekä matkaohjelmasta riippuen La Gomeran tai La Palman, Tapsa kertoo.
Lanzarote, Kanariansaaret. Kuvassa valkoiseksi kalkittuja taloja pienen aukion ympärillä.
Lanzaroten maisemaan on myötävaikuttanut taiteilija César Manrique

Kanariansaarista on piirtynyt monille kuva turistikohteista ja hiekkarannoista, mutta todellisuus on paljon muutakin. Jokainen saari poikkeaa toisistaan ja Kristinan matkoilla näkee monta eri saarta kerralla – myös kohteita, joita turistivirrat eivät ole sankoin joukoin tavoittaneet. Viikon mittaisilla risteilyillä ehtii nähdä paljon, sillä laivaa pysähtyy myös Madeiran pääkaupunki Funchalissa.

  • Moni yllättyy, miten monipuolisia matkakohteita Kanariansaaret ovat. Useilla saarilla on kauniita luontomaisemia, tulivuoren muovaamaa luontoa ja upeita metsiä. Saaret ovat myös erinomaisia patikointikohteita, Tapsa sanoo.

Mikä Kanariansaarista on paras? Matkanjohtajan vinkit saarten nähtävyyksiin

La Palma, Kanariansaaret. Kuvassa vuoristoa ja mäntymetsää.
La Palman saarella sijaitseva Caldera de Taburiente hurmaa mäntymetsillaan

Se, mikä Kanariansaarista on paras, riippuu siitä, mitä matkakohteelta etsii. Tapsan oma suosikkisaari on La Palma. Sen upeat mänty- ja laakerimetsät sekä sopivan pieni pääkaupunki Santa Cruz de La Palma, ovat hurmanneet matkanjohtajan. Saarella on yhteensä noin 80 tuhatta asukasta ja pääkaupungissa noin 20 tuhatta. Pääkaupungin ulkopuolella on upeita retkikohteita, kuten luonnonpuistot Los Tilos ja Caldera de Taburiente.

  • Saarelle tehdään vähän charter-lentoja, jonka vuoksi se on pysynyt harvinaisempana kohteena, Tapsa kertoo.

Teneriffa on saarista suurin ja sen ykkösnähtävyys on Teiden tulivuori. Miltei 4000 metriin kohoava Teide on paitsi Kanariansaarten, myös koko Espanjan korkein kohta – sekä Tapsan mukaan ehdoton vierailukohde. Gran Canaria puolestaan hurmaa paikallisen elämänmenon säilyttäneellä Las Palmasilla.

  • Las Palmas on ensimmäisiä kaupunkeja, johon on alettu tehdä turistimatkoja. Tästä huolimatta se on säilyttänyt autenttisen espanjalaiskaupungin tunnelman, Tapsa sanoo.

Lanzarotella on erityinen paikka Tapsan ajatuksissa, sillä hän toimi siellä noin 30 vuotta sitten matkaoppaana. Saaren ulkoasuun on vaikuttanut espanjalaisen taiteilijan César Manriquen lisäksi tulivuori, joka purkautui yli 300 vuotta sitten. Purkaus kesti kuusi vuotta ja muovasi saaresta kuun pintaa muistuttavan. Manrique on myötävaikuttanut saaren yleisilmeeseen, joka on säilynyt pitkälti maalaismaisena valkoiseksi kalkittuine taloineen ja vihreine ikkunanpielineen ja ovineen. Lanzarotella kannattaa vierailla myös Timanfayan kansallispuistossa, joka on kuuluisa mustankiiltävistä laavakentistään.

La Gomeran saari, Kanariansaaret. Kuvassa Garajonayn luonnonpuisto, vihreää puustoa ja pieni polku metsän keskellä.
La Gomeran saarella sijaitseva Garajonayn luonnonpuisto on tunnettu vehreista maisemistaan

 

La Gomeran saari on tunnettu vehreistä maisemistaan. Sen upein vierailukohde on Tapsan mukaan Garajonayn luonnonpuisto. Se on yli 4000 hehtaarin kokoinen Unescon maailmanperintökohde, joka hurmaa lukuisilla laakeripuillaan.

  • Jos taas toivoo matkaltaan aurinkoa ja hiekkarantoja, kannattaa suunnata Fuerteventuralle, Tapsa vinkkaa.

 

Kristinan Kanariansaarten matkoilla näkee enemmän kuin uskaltaa toivoa

Kristinan Kanariansaarten matkoilla siirrytään saarelta toiselle risteillen. Tämä mahdollistaa tutustumisen useampaan saareen kerralla, sekä harvinaisempien matkakohteiden kokemisen. Risteilyillä on mahdollista osallistua Kristinan omille retkille tai tutustua saariin omatoimisesti. Kummin tahansa tekeekin, kokee Kanariansaarten monipuolisuuden ja kauneuden, ja näkee takuulla enemmän kuin uskalsi lomaltaan toivoa.

Tutustu Kristinan Kanariansaarten matkoihin ja varaa omasi täältä!